Прекрасен топол пијалок,незаменливо за во зима,за постудените денови.И кога помислувам на вкусот на чоколадо....
Мммм само што си направив вакво 55 денари од Тедико не испаќа баш густо како пудинг па и цело пакетче да го ставите но на вкус е сосема ок.И на доктор се многу добро само што по маркетиве нигде не сум видела од другите вкусови само обично црно има а белото ми е баш фејворит.
Скоро секој ден си правам. Омилено ми е она од Елите. И ептен е забележува разликата од какао и топло чоколадо.
Obozavam toplo cokolado,me opusta i relaksira,pogotovo koga go pijam v krevet gledajki go omileniot film.
Си правам дома многу често, посебно периодов и тоа по рецептите на Ана Каренина што се постирани во темата, а и некои мои комбинации и варијации. Ти благодарам Ана
Еве ви еден мој рецепт (добро не мој, го најдов на нет ама пак се рачуна ) Нутела топло чоколадо (верувам дека може да се направи со каков било еурокрем ама јас вака го најдов рецептот, а и нутелата ми е омилена во оваа комбинација) Потребни состојки: - 1 чаша млеко - една до две лажици Нутела или било каков крем (е сега колиничината крем зависи од тоа колку благо го сакате топлото чоколадо, ако го сакате поблаго ќе си ставите повеќе, јас најчесто ставам две лажици т.е. четири мали лажичиња и ми е таман благичко) Подготовка: Најпрво третина од млекото се става во тенџере да се загрее убаво, а од кога ќе се загрее се става нутелата и убаво се промешува за да нема грутки. Потоа се додава преостанатото млеко, се промешува и тадададам имате Нутела топло чоколадо
ммм...обожавам топло чоколадо...посебно ова што го прават кај нас...топло чоколадо па ред плазма бисквити мелени,повторно чоколадо, плазма мелени, чоколадо и на крај шлаг мх мх
Сакаамм да!!! Ме потсеќа на зима, на ладно, на снег, на оган, гушкање, друштво, муабети. ДААА сакам и тоа веднаш!
Какаото итоплото чоколадо ми се најдобрите топли напитоци најчесто го купувам ова 28 ден. е и многу е вкусно
Мене па секогаш ми излегува многу течно, ни малку приближно како топлите чоколада по кафичите Ставам толку колку што пишува млеко и лајчиња чоколадо, ама не ми е густо. Чаре?
Епа не си го пронашла вистинското. Земи го ова на др. Оеткер, го има во секоја продавница и макерт. Само во вакви мали ќесички го имам видено, за една употреба, има и бело и црно
Јас ова одамна го купувам (не многу често) ама кога и да правам си го пијам на крај течно. Секако сум пробала. Мешај на ладно, на топло, пред време го тргам, го имам и оставано повеќе да врие, нејќе ни малку да се згусне. А имам и пробувано да правам точно како што пишува на самата кесичка, пак не ми испаѓа. Помош некоја ?