Хахахаха, а тамн мислев да си пишам статус се отвори сезоната на топлото чоколадо. Го обожавам утре ќе го направам виенското да пробаме
Јас во последно време пијам од она на Gellwe, со тоа што не го приготвувам баш онака како што пишува. Прво не ставам толку лажички, второ не го посипувам со топло млеко. Ставам во гезвето неколку лажички, додавам млеко, го ставам на шпорет и мешам цело време. Така ми се чини добива на густина, а вкусот му е убав Е сега, не се јаде со лажичка, не е до толку густо. Ама убаво е и за пиење.
Јас си топам чоколада (Е Сега милка ме жал да ја топам ) и си разредувам со млеко.Повкусно нешто нема
Си правам сама по мој рецепт. Една шолја млеко, две лажички кафеав шеќер и една какао. Промешувам и пред да зоврие додавам 2 лажички нишесте (густин). Мора многу брзо да се меша за да не загори, а се згуснува знаете многу лесно и експресно. Понекогаш додавам и цимет. Ова е нешто помеѓу пудинг и топло чоколадо, мене ми е убаво многу.
Ја последен пат пиев некое инстант,мајка ми беше купила,појма неам на која фирма беше ама ми се згади.Грозно беше. Овие во кафе `ЛИ` одамна ги меркам,и никако да ги пробам...
● 4 полни лажички квалитетно какао ● 3 полни лажички шеќер во прав ● 2 полни лажички густин ● 100 г. рендана чоколада по желба ● 1 лажичка цимет, по желба ● Сите состојки добро промешајте ги и сипете ги во стаклена тегла. ● Во еден литар млеко додајте 5-6 лажици од оваа смеса и варете на тивок оган додека ја добиете посакуваната густина. За една шоља ќе ви биде потребно од 200-250 милилитри млеко, во кое ќе ставите една или две лажици од смесата.
Прво земав Ciobar од Dr. Oetker, ама зашто многу ми е благо, деновиве си правам по мој рецепт Правам смеса од една голема и една мала лажица какао, мааалку повеќе од пола лажица густин и шеќер по желба Спојлер ( стевиа ) и ја растварам со 120 ml. млеко. После го ставам во микро 30 секунди, промешувам, пак 30 секунди, повторно промешувам и го враќам уште една минута ( притоа дремам до микрото да не тргне тоа по мене ) . Совршенство ми е, како растопена чоколада доаѓа, воопшто не е како пудинг
Зиме ми е совршено, во кафиќи само топло чоколадо и чај се пие . Во домашни услови си го правам од чоколадо и млеко. Врз неколку коцки чоколада, зависи од големината на чашата, сипувам врело мелко и мешам додека да се стопи, по вкус секако може и шекер или шлаг/слатка павлака, но мене не ми треба, никогаш не додавам. Супер рецепт го видов на 24кичен од Џејми Оливер, ми се виде едноставно, а вкусно и правац кујна.
Ај дајте некој рецепт (освен она што е во кесичка, што се купува) Порано читав нешто со пудинг ова она, ама неможам да најдам сега.
Бапни му малце маргарин, малце нишесте, чоколада по избор, мешај мешај мешај. И ете ти чоколадце. П.с. Спојлер Незнам како ќе излезе
За во зима, топло чоколадо и чај ми се нешто задолжително. Абе какво нескафе, какво макијатно. Се знае во зима само топло чоколадо!