Povekjeto od vas gresat, ne e fobija toa sto se plasite od nesto (kucinja, pajaci, visina...) a sepak sobirate hrabrost i pominuvate pokraj niv, gi gazite, letate ili se kacuvate visoko. I jas se plasam od visina i od kucinja, ali nemam fobija. Pri fobija dobivaat napadi na panika koga kje go vidat predmetot na nivniot strav (ne mozat da disat, teloto im se grci i ne mozat da mrdnat) i nema sansi oni da stisnat zabi i da go napravat istoto ko vas
ЛЕЛЕЕ!Јас се плашам од височина!Значи кога ке погледнам надоле од многу високо секогаш ми се причинува дека се навалувам надолу.Сум имала и многу сонови :/
Овде изгледа само јас немам фобија од скоро ништо..... (или така ми се причинило) Само понекогаш од страшни бубалки и пиштол ( не мислам на оние пластичните или ониеа на вода....)
Страв од забар поради негативни искуства од минатото. Страв од змии интересни ми се да ги гледам на телевизија ама у зиво ауу Страв од затворен простор се качувам во лифт и не мозам да издржамм уф
Јас ја имам една од најретките фобии , се плашам од некои специфични звуци дури ми се има случено кога ги слишам и да плачам и да полудам... незнам како се вика таа фобија но читав дека со текот на времето се повеке расе
Арахнобија (страв од пајаци) Офидиофобија (страв од змии) Страв од забар Кинофобија (страв од кучиња) Спојлер Само од моето не ми е страв Само овие ги имам
Да се поправам.Повеќе не ми е став од крв и змии(иако ми се грозни). Исто така,многу помалку ми е страв од високо.
Акрофобија Аерофобија Некрофобија Страв од темнината Офидиофобија Страв од забар Кинофобија ИиИиии имам фобија од лифт.Само што ќе го слушнам зборов ми се повраќа Многу ми е страв од лифттттт Секогаш сум принуден ада одам по скали И на 7-8 кат да се качувам јас си одам сама по скали а сите во лифт
брзо возење авион темница(сеуште ја викам баба ми да спие со мене ) сообракајки змии Спојлер мртовци,погреби,гробишта,сандаци(не спијам со месеци)