Za obleka : 1. 2 . Za wc : 1 . 2. Za laminatot : 1. ova vo zamena za ajax , mnogu dobro mirisa i ne e jak , dovolno e malku da se rastvori vo voda , a i za mebel od iverica e dobar ne ostava tragi . Za garnituri i kreveti : 1 . Za sadovi : 1. Ili feya , gore dolu ne e nekja razlika golema i 2. nemozev da go najdam ama od ovaa firma e , bel i mn slicen na arf , za tavi i tengjerinja Za drveni povrsini : 1 .
Еве ги моите омилени. Скоро сите ми се од марката АВАКС,македонски бренд со многу попристапни цени од Циф,Арф и слично а за квалитет немам збор, со години ги користам и само се подобри и подобри. 1. AVAKS OXY- Број еден ми е за флеки, од вино, од сок од боровинка, од мрснотии - се досега ми извадило. И за теписи и за алишта истото го користам 2. АВАКС за рерни и скари- уште еден must have производ. Со ништо не можам да ја исчитам рерната како со ова седство. 10/10 3. АВАКС антибактериал- го користам за чистење на цело купатило, шољата ја дезинфицира, лавабото свети после чистење. 4. Savex- овој детергент ми е топ. Убаво ги чисти алиштата и долго трае мирисот 5.АВАКС за садови- си ги менувам различните мириси, најмногу сум задоволна од зелениот
1. Aris degrass - средство за отстранување масни наслаги од садови, рерна и рингли 2. WC Net -парфимиран течен гел за чистење на тоалетната школка 3. Ariel - течен детергент за машинско перење на бела и обоена облека 4. Cevosan - средство за чистење и одмастување на одводни цевки 5. Лимонова киселина во цврсти кристали или позната како лимонтуз во ќесички Не е средство за во оваа категорија, но е одличен отстранувач на бигор од славините, од мијалникот, тоалетната школка и посебно оние жолто-портокалови наслаги што се создаваат во тесните процепи на туш-кабината. Лесен, едноставен, брз, економичен и ефикасен начин за сјајни и чисти површини во кујната и бањата. Го препорачувам!
Баш вчера пуштав машина и кога требаше да ставам омекшивач ми текна на мерењето со капачето и си викам чекај баш да измерам колку всуштност капачиња јас ставам кога го полнам цел дел што е предвиден за омекшивачот и излезе дека собира 3 полни до горе капачиња. Инаку не ќе да е до Ленорот, може било од Орнелот, Ленор никогаш до сега ми нема вадено лепливи алишта.
Омекшивач - Семана Средство за стакло - Спин Средство за купатило - Санитар Средство за дрво - Политура Глос Средство за паркет и ламинат - Авакс
@marchi-cool Може само јас не сум баш задоволна , некако не ми вади флеки се мислам да го менувам , само немам многу време да прошетам по маркетиве да разгледам нешто поефикасно
i jas baram nesto za cistenje kreveti no za toa diskutiravme vo druga tema.mene mi treba kolku da ne mirisa na grdo a fleki nema kojznae sto.
Детергент за алишта Персил, омекнувач жолт Дуел, сјај за садови Мер, средство за санитарии Wc-net или Санитар, Vim за тави и тенџериња.
1.Персил( детергент) 2.Ленор син или виолетов(омекнувач) 3.Арф или Циф (за санитарии и за во кујна) 4.Доместос( вц школка) 5.Емсал (ламинат)