Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тоше Проески

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од bilkata, 2 септември 2010.

1. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
  2. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.712
    Допаѓања:
    35.677
  3. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Некој да не има информации, ќе има некој настан за обележување 5 години од смртта на Тоше или?

4. blaa

blaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    410
    Допаѓања:
    378
    ^ Па најверојатно како и предходните години, ќе се оди на гробот и можеби во спомен куќата. :?:

5. IvanaOneD

IvanaOneD Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    21
    Имате ли плачено за Тоше и колку пати?Ја и ден денес кога го слушам ми иде да плачам,еве и сеа ми се насолзија очите :(

6. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Утре по повод 5годишнината од смртта на Tоше, MTB ќе подготови целодневна програма (покрај стандардната што ја има како вести/емисии) која во текот на утрешниот ден ќе емитува интервјуа, снимки од концерти што домашни што на Балканов кои ги имал, а вечерта во 22:20h (нејасно зошто толку доцна :^) ), голем број на пејачи од земјава ќе пејат негови хитови и ќе се обелодени дали и кога ќе излезе некоја нова песна на Tоше. Bодител ќе биде Игор Џамбазов.

7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.712
    Допаѓања:
    35.677
    ^
    Најверојатно заради фудбалскиот натпревар, кој исто така ќе биде посветен на Тоше :)

Инаку, утре по повод 5 години од трагичната смрт на нашиот Тошка, ќе се одржи света литургија во соборниот храм Св. Климент Охридски со почеток во 17.30

8. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
  9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^Ми се допаѓа мозаикот

10. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.481
    Допаѓања:
    23.005
    Слушам Антена 5, како и секој понеделник има Лав сонгс, и посветена е на Тоше... Пуштаат исечоци од емисиите кои ги снимал Ерик со него.. му го слушам повторно гласот, како се смее, и не ми се верува како Господ го зема... ;(

На kikav и creshicka им се допаѓа ова.
  11. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Ми требаа многу години да научам како да се носам со твојата смрт. Не само со твојата, со било чија. И сега, само знам дека си среќен што повеќе не тагувам. Жив си некаде, а тоа што го слушам твојот глас ми е само потврда и не можам да кажам дека ме сецнува или ми предизвикува морничавост. За мене постоиш сеуште, среќен си, а тажен си само кога некој плаче заради тебе. Тажен си што не можеме да го видиме она што го гледаш ти, што толку сериозно го сфаќаме овој земски живот кога постои нешто вечно и поубаво.

Жал ми е за сите пролеани солзи, прифаќам дека беше премногу чист за овој свет и се помирувам со фактот дека повеќе те нема. Никогаш не престанав да се молам, ниту да палам свеќа за тебе. Бог нека ти ги прости сите гревови (ако воопшто ги имаш), а најмногу што можам да направам е за навек да не те избришам од мислите. Заспивав со тебе во мојот ум, ти ме приближи до Бога, ти ми го покажа мирот што го дава црковниот храм. Од твојата смрт па досега, така се редеа коцките што станав подобра личност.

Ти благодарам за хуманоста која во мене ја буди твојот лик и глас. За смирувачкото чувство што ме обзема додека те слушам, за вербата во добрината, чесноста, искреноста, простувањето, љубењето на Бога. Ти си најзаслужен :l:

12. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Глупав ден. Да можев само да го прескокнам. И пред 5 години и сега. Многу пати сум размислувала само со тоа глупаво ама за мене многу потрбно АКО.Што ако заспиеше тој ден и не тргнеше на пат?Што ако тргнеше 10 минути подоцна?Што ако не седеше на седиштето каде што седеше? Додека беше жив многу пати се прашував ШТО АКО ГО ЗАГУБИМЕ?секогаш, секогаш мислев дека Тоше ќе живее многу. Уште од мала мислев дека Тоше е бесмртен.Дека нема да не напушти. Судбината ни го зема, иако често знам да кажам не верувам во судбина.После тој 16 октомври научивме навистина што е тоа тага. Научив што е да плачиш од болка.Ангелот по кој заплакаа сите?Се прашувам какво е чувството да бидеш толку сакан?Какво е чувството да бидеш сакан од бескрајна толпа на луѓе кои во тебе гледаат радост, среќа, добрина, човечност. Само Тоше го знаеше тоа, а сепак беше толку обичен како сите нас.Беше човек кој знаеше да се насмее од срце, човек кој знаеше да му помогне секому, да гушне многу силно. Нели беше Тоше единствениот кој успеа да не сплоти сите во оваа проклета земја каде тоа на никој до сега не му пошло од рака? Успеа во многу работи. Единствениот човек кој даваше се, а не бараше ништо назад.Денес гледав слики. Се сеќавав на некои преубави моменти со тебе. Гледав интервјуа.Ти го слушав гласот.Како се смееш.И за момент помислив дека времето застанало. Дека е тука. Дека еден ден повторно ќе го слушнам како се смее. Ми недостига. Единствениот човек на кој колку и да се трудам неможам да му најдам ниедна мана и недостаток. Му благодарам на Господ што се родив во времето на Тоше, а тебе Тоше ти благодарам што ме научи на добрина и човечност. Почивај во мир ангелу.Јас никогаш нема да те заборавам

На deedee0, inna89, Miss.Ricci и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Како вчера да беше....а ете пола деценија помина.Раните сеуште си постојат,солзите сеуште течат....едноставно до пред скоро време неможев да сватам дека те нема,недостасува неговиот глас,насмевка,ведра мисла, и оноа неговото познато: " ВЕ САКАМ СИТЕ, ПРЕКРАСНИ СТЕ "

На sm1zla, SlAtKi4ka.SlAtKi4ka, the.vampire.girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.516
    Допаѓања:
    17.249
    До тебе ГОЛЕМ ЧОВЕКУ!!! Ова е: "ТАЈНА MОЈА" Но некои велат дека е "ИЛУЗИЈА"...Јас чуствувам дека е "НЕMИР"...Кога ќе го видиме твоето "СОНЦЕ ВО РУСИ КОСИ"...Сите велевме дека ти си "СИНОТ БОЖЈИ"...Девојките со тебе најмногу посакуваа да сте "УСНИ НА УСНИ" Зошто ти најмногу сакаше само "ЖЕНА БАЛКАНСКА" и и пееше "БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА ОД ЗЛО"...Во твоите "ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ" Уморен од твојата "НОЌНА ИГРА" во "СОН ЕГЗОТИЧЕН" Од тебе само "ДУША ОСТАНА" Но сега сите "АКО НЕ ПОГЛЕДНЕШ ВО ОЧИ" Во нашата "СОБА ЗА ТАГА" Која се наоѓа на улица "РУЗВЕЛТОВА 3" И ќе ти кажеме едногласно "АНГЕЛ СИ ТИ" ...♥ ТОШЕ ♥

http://www.youtube.com/watch?v=dS-80j8F49c

Дај му Господе, место во рајот небесен..:l:

15. M-lady

M-lady Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    6
  16. The.Complicated

The.Complicated Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    235
    Тоше има само ден на раѓање !

На sm1zla, Miss.Ricci, SlAtKi4ka.SlAtKi4ka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    ЕВЕ СЕГА ТОЧНО НА ПОЛНОЌ
    КОГА МЕСЕЧИНАТА ГИ ЗАТВОРА ОЧИТЕ
    И КАКО ПО НЕКОЈ СТАР ДОБАР ОБИЧАЈ
    ЈАС ЧЕСТО СЕ СЕЌАВАМ НА ТЕБЕ
    И ТОГАШ ПРОБУВАМ ДА ТЕ ВРАТАМ ВО ЖИВОТОТ МОЈ
    НО ЗАЛУДНО Е СЕ
    И ТОКМУ ВО ТОЈ МОМЕНТ СЕ ПОЈАВУВА СИЛА НЕВИДЛИВА
    КАКО ДА ДОАЃА ОД ДАЛЕЧНА ВСЕЛЕНА
    МИ ДАВА НАДЕЖ, ИАКО НЕ ПОСТОИ
    НО ЗАЛУДНО Е СЕ
    ИСТИОТ ТОЈ МОМЕНТ ПРЕКИНУВАМ СО РАЗМИСЛУВАЊЕ
    И СЕ ПРАШУВАМ КАДЕ СИ СЕГА
    И СЕПАК ТОЧНО НА ПОЛНОЌ КОГА МЕСЕЧИНАТА ОЧИ ЌЕ СКЛОПИ
    ПОСАКУВАМЕ ДА СИ СО НАС
    И ДА ГО СЛУШНИМЕ ТВОЈОТ РЕФРЕН:::::
    ВЕ САКАМ СИТЕ!!!!!!! ..

мозаикот е прекрасно нешто изработено со многу љубов и поставен во центарот во Прилеп доколку имате можност да го посетите би било супер :)

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Нова песна на Тоше Проески

Нова песна, од компјутерот на трагично загинатиот Тоше Проески ќе биде пуштена до крајот на декември.

Според информациите, за неговиот роденден ќе бидат промовирани 2 негови песни, кои до сега никој не ги слушнал.

Песните биле пронајдени во компјутерот на Тоше Проески, по неговата смрт на 16 октомври 2007. година.

Извор: sky.mk

19. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    1.116
  20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на: