Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тоше Проески

Дискусија во 'Групи и изведувачи' започната од bilkata, 2 септември 2010.

1. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Го видов спотот од песната на Тоше, актерот мене воопшто не ми личи на Тоше, можеби во обликот на очите, но според цело лице, не, првенствено обликот на ликот не е сличен.Верувам дека е така тоа што се работи за актер, но на еден дел од спотот, како да има дел од ликот на Тоше, можеби е преземено од друг спот, претпоставувам, може и да сум грешка, но тоа поинаку говори за сличноста на актерот со Тоше.Инаку, песната е убава, ми се допадна.Мислам дека единственото нешто што е важно, а имам неколку пати спомнато, е она што Тоше говорел, да се разбере, примени во животот, бидејки е нешто што е потребно во светов, човекот во себе си го има доброто, но негово право е да одлучи дали ќе биде само тоа врз основа на кое ќе се темели неговиот живот, кое ќе биде суштината на истиот.

2. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Среќен роденден,секогаш ќе го славиме твојот роденден ѕвездо најсјајна.
    Те сакам !!!

:x
    Сега дури 7 :up: има баткава :|

Прикачени фајлови:

3. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    811
    Допаѓања:
    3.086
    Само мене ли не ми се допадна новата песна на Тоше? Мене ми изгледа премногу површно направена, без некои емоции и монотоно повторување на еден ист рефрен, нешто што мислам дека, од досега направената музика на Тоше, што тој ја направи додека беше жив, тој не би го одобрил. Навистина мислам дека ова е само една бедна копија на песна и стил на Тоше и мислам дека и не треба никој да се обидува да ги прави овие песни, затоа што прво - луѓето кои ја монтираат оваа немаат квалитет за да можат да направат таква песна и да биде потпишана како најновата песна на Тоше Проески.
    А, за спотот и актерот, мислам дека нема потреба да глуми некој актер Тоше Проески и + воопшто не личи на него. Мислам дека на тој начин се валка споменот на Тоше, ниту еден актер не е достоен да го глуми Тоше, Тоше беше еден и единствен и тоа ке остане така. Мене лично не ми се допаѓа!

4. psychic

psychic Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    2.360
    Допаѓања:
    1.252
    Ја слушнав новата песна и со другарка ми заедно почнавме да плачеме. Иначе, јас не можам да слушам многу песни од него како на пример цел албум Игри без граници, По тебе и The Hardest Thing. Одма почнуваат солзи на очи. Дали и некој друг има приметено дека во овие 3 албуми Тоше многу зборува за својата смрт? ;( ;( ;(

5. Little-Mk

Little-Mk Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    328
    Ево во моментов го гледам на мрт.Празнината што ме обзема неможе да се опише.А солзите што се повеќе и повеќе се множат се и се потешки за задржување.Секој ден ...буквално секој ден се прашувам зошто тој.Ми недостига кога ќе слушнев нова песна на Тоше на Тв и ќе почнев да скокам како луда.На секоја песна си ронам по една солза.А новата песна е .... сон .Веќе ни спот не приметив толку ме занесе гласот. Толку од мене , одам да си земам палома инаку ојде тастатурава :) .

На inna89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Па незнам дали имаше можност да слушенеш како биднала песнава. Пената е снимена на неговиот телефон. Од телефонот е најдена. Тој си ја испеал, мислам без музика во позадина, но ја имам купено музиката за оваа песна и потоа била само искристализирана и се додале сите украси на песната. Значи ова целокупно не е монтирано, само музиката. Инаку што се однесува до актерот во спотот, мислам дека немаше да има смисла доколу цело време ја покажуваа само девојкта, а песната е на Тоше, а од друга страна добро е и што не го покажаа јасно. За спотот во ред, можеби и не ти се допадна, но за песната незнам зошто не му се допаднала на увото :lol:
    Во секој случaj за вкусови не се дискутира :)

7. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
    Зошто ми сте некако негативно настроени?
    Прво нормално, не беше како што треба снимена песната, демо снимка од Тоше, не обработена до крај, затоа не ни може да биде како што тој би ја финализирал пред да ја издаде во јавност (Но според мене и вака е преубава).
    Друго, Тоше сам зборувал колку многу ја сакал оваа песна и имал огромна желба да ја објави.
    А трето, момчето што го глуми тоше не сака да биде Тоше, туку на некој начин да го долови, да почувствуваме дека е жив. Барем кај мене тоа му успеа.
    И не се работи за валкање на споменот на Тоше, баш напротив луѓето се трудат да го држат од заборав и прават се што е во нивна моќ неговите песни да бидат промовирани најдобро што можат.
    Тргни од спотот, колку емотивно пристапуваат тие што глумат, девојката со какви емоции е внесена.
    Нема простор за негативни коментари тука.

На The.Crab му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Авторката на песната дознала дека Тоше овие делови од песната биле отпеани со помош на клавир, значи човекот за своја душа по дома ја снимал, строфите биле половични па затоа има повторување на строфите, дури и додека пее се слуша лаење на неговото куче во позадина.

Луѓето се трудат и од тоа нешто што му е останато во компјутер да склопат песна за да слушаме нови работи од него, не е фер да негодуваме.
    Такво залагање ни за светскиве пејачи што починале - го нема.

На anabel-a, Libera, The.Crab и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Masnickaaa

Masnickaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    947
    Мене баш ми се допаѓа новата песна, ме ежи, текстот е одличен.

10. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Преубав е текстот. Уште пред да излезе песната, кога го прочитав, можеби и си се пронајдов. Сите си се пронаоѓаме повеќе или помалку.

Арно ама, можда оглувев, не знам, ама јас во песната никаде не слушнав лаење од куче.
    Не велам дека не била таква верзијата што ја нашле во компјутерот од Тоше, ама сметам дека требале баш таква да ја остават. А не ја искомпјутеризираа скроз, и од еден инструмент одеднаш имаме цел оркестар.
    Душата на песната ми е потполно изгубена и радо само текстот би си го читала.

11. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191
    Го сакав Тоше, го сакам и ќе го сакам. Тоше е еден и единствен и постојано слушам песни од него.Никогаш нема да го заборавам.Тоа што го направи тој...никој не може да го направи.Тие хуманитарни акции...Тој карактер...Таа насмевка.За жал веќе многу години не е покрај нас, а како вчера да беше тука.Уште од мала сакав да идам на негов концерт, но еве желбата не ми се исполни.Многу луѓе го приметија Тоше откако загина.Пред тоа имаше многу што не го ценеа неговиот труд.Но тој секогаш ќе остане во нашите :l:

На nati44 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    На Miss.Ricci и Angel.girl им се допаѓа ова.
  13. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.880
    само едно :!:
    НИКОЈ НЕМОЖЕ ДА ГО ЗАМЕНИ!.

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    ЗАСЕКОГАШ ЌЕ ГО САКАМ <3

15. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    5.744
  16. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    "Суштината на животот е да се сака, да имаш некој што те сака, да си сигурен дека те сака и дека е само со тебе." - Тоше Проески ;(

На kala21 и deedee0 им се допаѓа ова.
  17. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.712
    Допаѓања:
    35.677
  18. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.327
    Допаѓања:
    29.130
    На Divinebutterfly, kala21 и Miss.Ricci им се допаѓа ова.
  19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406

Прикачени фајлови:

20. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    http://www.youtube.com/watch?v=ZUmae4BZtLM
    Во последно време хит ми е песнава...
    Не можам да одберам омилена песна,баш сите ми се ама Го лажам секој нов рефрен некако ми е... :inlove:

На kala21 му/ѝ се допаѓа ова.