Знаев дека нема да ја рабереш поентата..нема везе, не сакам да се повторувам....швалерајот е оправдан во оној свет каде што се оправдува секс во тројка, каде се оправдуваат оргии, отворени бракови и др..и ДА ПОВТОРАМ САМО ЕДНО, МЕНЕ НЕ МИ СМЕТААТ....
Швалерај е сосема различно од отворен брак или тројки, каде што двајцата даваат согласност. Сакаш да кажеш не ти смета ако партнерот те изневерува зад грб?
е ајде де, објасни ми што е швалерај....јас и дадов мислење на членката, да си прави како што и е воља..и толку.....јас така би постапила, ако некој ми се допаѓа, заболе ме дали има друга девојка..
Поподло и попрљаво нешто од изневерување нема. Ако сакаш да си со друг, раскини, разведи се, не набивај рогови и не лажи некој у фаца, не прави будала од него. Ако не иде - не иде, ако ти се свиѓа друг, си се заљубил во друг или сакаш да имаш секс со друг, без разлика, биди искрен. Не оправдувам работење на страна додека си со некој. Зошто си во врска тогаш ако сакаш да си се е*еш со други? Едноставно раскини и прави си го тоа колку ти душа сака
Почитувам, твој живот, твое размилсување, твое право....јас имам мноооогу такви подли пријатели како што ги викаш и ги почитувам многу...готово е со дискусијата.
Новите генерации..оти за некои работи можете само да им се фатите на тие млади (да ми простите на израз) па наоѓате рачки да направите некого безобразен истовремено покажувајќи самите колку сте безобразни. @baba Rada јас имам еден проблем во врската за кој пред некој ден пишував во друга тема. Да знаеш дека и му реков да раскинеме и да си ја бара среќата со друга, ама прво очи во очи да раскинеме. Ама тој не прифати, туку рече дека сака заедно да го решиме тој проблем. И сега сигурно онака жал ти паѓа што не отишол да се швалерисуе туку сиротиот останал да се мачи со мене Или не? И едно прашање - кого повредува цицки на изволте, а кого швалерисуење? И тебе ако не ти одговара нечие недолично (демек) облекување, и ти барај си чаре.
Ете споредбата ти е чудна, ама ќе ти одговорам. Дома секогаш имам по еден пар, дали од патики, дали од штикли (иако речиси и ретко да носам) или некои други обувки. Кога влегувам во врска, сакам искреност, почит, љубов и доверба. Ако не можеш да ми го пружиш тоа, подобро раскини ми отколку да ми набиваш рогови со некоја трета на која си го имал меракот уште пред да почнеш со мене. Замисли како би се чувствувала девојката доколку дознае, кој мисли на нејзините чувства? И замисли како би се чувствувала личноста во тој случај која го направила неверството со него да и го направат иситото? Знаеш како велат - не го прави тоа што не сакаш да ти го прават тебе, едноставно е. Да го направила тоа девојка му, ќе беше курва, неверница, и вметни некој друг епитет. Не ја осудувам ни нејзе, ниту него, сите сме грешници, ама пред да почнеш нешто со некој зафатен, размисли убаво оти на крајот секогаш ќе си акаш глава од зидот и ќе бидеш резерва.
@baba Rada, кога ете толку си кул со појавава неверство, на изневерувачот му треба нешто ново, оној со кој се изневерува нема вина оти е сингл и сѐ така... тогаш зошто во една од твоите теми пишуваше дека ако маж ти те изневери ќе зажалат заедно со швалерката, т.е. ќе одиш физички да се пресметаш, скандал да правиш, коси да чупаш? Или само за себе боли, а? Тоа ли е тоа старечко искуство и мудрост?
За девојката со проблемот, да не се враќам страни назад, да, него му мрда газот, да тој ти пиши 2 години иако има девојка, можеби врската не им е цврста, можеби им е, можеби си едина на која пишува, можеби не си, ама моментот кога ти ќе излезиш со дечково повредуваш една девојка, иако имам кажано дека изневерувачот секогаш има најголема вина. Да, таа девојка не е твоја одговорност, туку негова, ама како свесно човечко битие имаш одговорност кон друго човечко битие и мислам дека не е фер да ја повредиш неговата девојка. Зошто реално, едно изневерување можи ептен да мани на психа. Искрено, се согласувам дека можеби и ќе ѝ направиш неа услуга, но не знаеме која е таа и како би реагирала, дали према неа само ти ќе бидиш винова и ќе остани таа со дечково, или ќе си ги отвори очите на кој тој уствари е. Некогаш, најдобро е да бидиме само набљудувачи, и да не се мешаме зошто реално, не сите персонални афери не засегаат.
Ако на некој/а не му смета да е резерва нека прави што сака. Посекако девојката ќе му биде девојка и ќе биде на прво место, а резервата секогаш е резерва.
Не дека е мудрост бе душичка, туку ме Нервира тоа што дозволиле цел свет да ги гледа, излегле на ачик...а може фино лепо у некое собче, хотелче, нека си напраат ќеифот и никому ништа, никој не видел, никој не чул.. И нема рогови...додуше сега со овие камери насекаде поставени не е ништо сигурно, мое време немаше...
Швалерката е посекако по запазена од девојката. И поклони стално добива, и внимание и и одиш по гајдата, уживанција.
За случајот со девојката што праша, ако ти е толку мерак - оди. Ако тој не мисли на девојка му, ти па немаш потреба да мислиш ич. И реално, ако него цели 2год му " мрда газето " , женска му е свесна дека тој е таков и си го прифатила како таков. Нема шанси да го нема сетено во 2 години каков е, па женско е бре, нас барем ништо не ни бега. Е сеа зезнато е ако со тек на излегувањата се затрескаш во типов, а има големи шанси за тоа. Знаејќи го каков е и дека и тебе исто би те третирал како сегашната женска, јер такво ѓубре преварантско никогаш не се менува, можеш да испадниш многу повредена. Ако си стоиш на ставот дека само страста игра улога меѓу вас двајца, тогаш слободно излези, да не ти биде криво после. Е сеа, кога би зборувала во мое име, јас никогаш не би излегла со некој зафатен. Ниту па дури сум зафатена би излегувала со друг. Не дека се правам светица тука, сепак никогаш не вели никогаш, ама кај мене се појавува мнооогу грижа на совест. Некогаш и беспотребно. Дали ми е тоа доблест, дали ми е маана - еве не знам. Да бидам со некој во врска и да го изневерам, па јас бре ќе му раскинам веднаш после првата "eкскурзија" Истово ќе биде и да одам со некој зафатен. Цело време ќе си велам кристин, растурач на врски, ќе гориш во пеколот, а јас кизнеј која по ред од низата на дечково шо изневерува ќе бидам. И така..
Некој мангуп ќе се најде (читај, шваљерката ќе го најде) кој ќе ѝ дава поскапи поклони од тебе пријателе, ќе ѝ дава поголемо внимание од твоето и ќе биде до неа кога ти ќе ждереш од храната која твојата девојка ти ја зготвила грижливо, а ти неприметувајќи го тоа. На крај, шваљерката ќе остане со него, девојката со некој што ќе ја сака и цени без да има потреба од швалерка, а ти (не знам дали лично ти ама тие со истото мислење) потполно сам, запустен по некои кладилници, по долгови, по кафеани, и... The end.
Да одиш и да се исплескаш, и око да не ти трепни! Тој ако не мисли на неговата девојка, нема што ти да мислиш. Во случајов, таа нема дечко, тој има девојка.
Читам сега еве. Нека бидам и најголема курва во нечии очи. Ама стојам зад тоа, дека туѓите врски, не се моја одговорност! Јас имам одговорност, само пред мојата со маж ми. Сенкир ако јадам ла*на дека не чини да изневеруваат, ќе се запрат. Зошто да не се е*ам јас, ако ми е ќеф? Тој секако ќе се изделка со некоја. Еве јас сум била со оженети. И? Јас изневерувам, или тие