@Bridget Епа ајде уште од мали да ги научиме па се мешаат во туѓи врски, да не знаат што е љубов, да бидат со еден во врска, а потоа да раскинат од бес, само за авантура со некој друг, нека го повредуваат партнерот, само они за да бидат задоволни, нели деца се и во пубертет све им е дозволено. Па после ќе се чудиме кога ќе бидат возрасни зошто така ќе се однесуваат. Навиките после тешко дека ќе ги променат. Се чудиме зошто сите се бесчувствителни, гледаат само некој да искористат, да изманипулираат со некого, нема веќе вистинска љубов или вистинско пријателство.
@cresa-jagoda Децa oд 15 гoдини. Oн зaинтересирaн зa неa, тaa зa негo. Зoштo филoзoфии, oти женскa имaл? Немoј, некa се преиспитувaaт, и вo црквa некa прaшaaт кaкoв е стaвoт зa ситуaцијaтa.
Луѓе 15 год има, стварно дискутирате и се расправате за деца? Ај следен од градинка нека пиши дека планира да му плукне во супата на Марко пошто вчера и ја позајмил играчката на Јана, која патем, му е девојка на Марко. Дали да му плукне или да го истепа?
Ако не ја сака, зошто е со неа? Монотонија со некого се убива месец-два, а не во подолга врска. Нека не те мафта со глупости, откачи го и најди си некој на место. Дал 15, дал 25, никој не заслужува да му биде резерва на било кого. Страшни се машкиве со прикаскиве провидни значи...
Aкo гo сaкa, неверствoтo и те кaкo бoли, oсoбенo нa 15 гoдини. Види девoјче штoм е спремен дa јa изневери женскaтa нaместo дa пoстaпи oдгoвoрнo и дa и рaскине, не е бaш дoбрo дете кaкo штo си мислиш. Уште не е зрел и тaквите мaшки се зa зaбaвa, aкo сaкaш слoбoднo измувaј се сo негo, нo не фaнтaзирaј зa врски.
Сон ми е твојот проблем да ми биде најголем проблем. Али од што имам други работи за размислување не ни забележувам дека некој ме свиѓа, камо ли муабет да правам околу мување. Биди креативна во овие години, цртај, пишувај, пеј, изразувај се некако, само не дозволувај да ги изгубиш годините во кои би требало да шириш познанства и пријатели ради едно мување со еден небитен дечко. Јес да бев во врска пред 2 месеца, но врската не беше „еј, ај сеа се муваме... ај сеа да се фатиме и да видат дека сме во врска“. Врската беше плод на пријателство и страсти, на доверба и сигурност во нашите чувства. И не беше сведена на „следење на срцето“ туку размилсување и комуницирање како нормални луѓе. Секако кога видовме дека патиштата се оддвојуваат, си кажавме „збогум“ и „со среќа понатаму“, без драми, трескања, плачења и слично. И што беше изненадувачко, немав ниту една караница со него, иако и двајцата сме 15 годишни, недозреани и неискусни. Поентата ми е, не се заринкувај со непотребни момци, зашто годините ни се деликатни и не знаеш кога ќе се појават чувствата. „Вистинскиот“ е оној со кој што ќе можеш да комуницираш како со најдобар другар, а и покрај тоа да не се „разделат“ вашите патишта. Секое друго чувство ќе помине, секоја друга личност ќе си отиде.
Samo shto doznav deka i so druga se ima smuvano ushte pred mesec dena. A mene me moli ushte od januari. Mnogu mi stana odbiven... ama pak imam cuvstva sprema nego.
Ќе пoминaт. И јaс имaв чувствa кoн бившиoт кoгa му рaскинaв. Нo, не секoгaш требa дa се следи срцетo, зaштo, сепaк, луѓетo имaaт рaзум и не се живoтни дa oдaт спoред инстинкти и желби, без претхoднo дa пoмислaт нa пoследиците. Зa сегa oстaј ги рaбoтите дa бидaт кaкви штo се, a ти не се зaмешувaј вo ситуaцијaтa зaштo сaмo пoлoшo ќе си нaпрaвиш.
Само едно не ми е јасно, како свесно се ставате во ситуација да бидете "онаа другата". И најлошата врска нека ја имаат, ама сами да ја решат или да стават крај. Многу бедно и расипано, посебно што се смета како предмет за фалба. Еј ти го смував дечкото. Колку сум јас боља од тебе. Срамота.
@trixy Не се ставив свесно во ситуација на ''онаа другата''. Чекав да раскинат. После тоа се видовме неколку пати ама јас не се нафатив на врска со него. Иако се' уште имам чувства кон него, немам храброст да му пишам повторно. Баш би сакала барем уште еднаш да го видам. Ако ова не се однесуваше на мене, извини што те цитирав.
Девојки дури имаат добро е, не е грев, ако сака да ја изневери и ако него не му е гајле за девојката други ли да му мислат. Поопасно стана во денешно време оти жени имаат. Темата може да биде Тој има жена јас се смував со него