Форумџика на годината

Тој/таа одбегнува секс?!

Discussion in 'Секс' started by Leika, May 8, 2012.

1. FVP

FVP Популарен член

Знам дека си повредена од маж ти, но со спиење на гарнитура со новороденче го подложуваш бебето на зголемен ризик од SIDS, т е смрт. Тоа е многу лошо и немој никогаш да спиеш со бебето на гарнитура, да го гушкаш и загушуваш, или пак да го доиш поспана. Па згора на тоа и пиеш Хелекс кој патем не само што е штетен за тебе и ствара зависност, туку и не смееш да го пиеш доколку доиш. Те читам и се ежам. Мораш да мислиш сега не само на себе си туку и на твоето бебе. Едуцирај се во врска со седативите што ги пиеш и што е тоа Синдром на ненадејна смрт кај доенчиња.
    Еве ти линк за почеток: https://zdravobebe.mk/preporachani-statii/sindrom-na-nenadejna-smrt-kaj-novorodenchinja-sids/

2. brunettefairyxo

brunettefairyxo Истакнат член

Здраво, немав намера да пишам тука но сакам мислење од вас. Имам 17, дм 18. Сме имале односи 5-6 пати до сега.
    Моите хормони вријат и сакам да продолжиме да имаме односи (со заштита нормално) но тој избегнува, ми вели дека било ризично и дека не сакал да биде татко. Пробувам да му објаснам дека тоа не може да се случи туку така, има луѓе кои со години се борат и не можат да зачнат бебе, но ете...
    Се чувствувам отфрлено секогаш кога ќе ме одбие, па барам мислење и совет од вас, бидејќи ова никогаш не се случуваше.
    Благодарам однапред.

Cecko85 likes this.
  3. GirlVolley

GirlVolley Популарен член

Кажи му нека се едуцира малку, нека си поразговара со некој за тоа или искрено нека ти каже ако не сака да е со тебе

Biny likes this.
  4. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Не е доволно едуциран и го фаќа страв. Разговарај со него, мора да научи некои работи сепак има 18 години. Ако си користите заштита нема што да паничи. Нетипично е машко вака да се однесува, најчесто сме ние тие што паничиме(facepalm)Сепак имате доволно години за да бидите едуцирани на таа тема :D

Cecko85 likes this.
  5. brunettefairyxo

Сака односи, но тоа го измачувало. (да не стане родител, да не се скине кондомот, такви некои изговори или како да ги наречам)
    Не знам како да го убедам дека ништо нема да се случи ако доволно добро внимаваме. Знам дека сексот не е единственото нешто што треба да ни биде цел во животот, го сфаќам тоа, но желбата си го прави своето.
    Сепак, благодарам на мислењата и одвоеното време.

Cecko85 likes this.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Не треба никако да го убедуваш, да беше одбратна ситуација, ќе ти велевме дека не треба да те притиска ако не си спремна.
    Така и тој едноставно не се осеќа спремен, страв му е моментално.
    Или да го оставиш да се охрабри со негово темпо или да си одлучиш ти дали сакаш да чекаш, колку сакаш да чекаш и слично.

7. theowndemon

theowndemon расипана играчка Staff Member

Целосно се согласувам со ова. Не е спремен и му е страв. Ако сакаш да чекаш, можиш да му предложиш да прајте другите сексуални работи без пенетрација, кај шо нема да има ризик за бременост па да можи да уживате без ризикот нели. Но, ако не е спремен и на то, јас лично не би притискала зошто не секој секогаш е спремен и то е океј. Се во свое време. @brunettefairyxo

8. brunettefairyxo

Не го притискам, чудно ми е неговото однесување бидејќи тој никогаш не се однесуваше така. Пробувам да сфатам што е проблемот, имавме односи и се беше нормално. Одеднаш почна да ми зборува за работи кои претходно не ги спомнуваше.
    Но, во ред. Ќе го имам твоето мислење на ум. Благодарам.

9. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Искрено би ти рекла дека не е спремен ако воопшто до сега не сте имале односи па не сака да имате ама штом сте имале веќе малце ми е чудно да одбива туку така.
    Дали беше под стрес после односите, те прашуваше како си со циклусот или општо дали паничеше на почеток кога сте имале односи?

10. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Мислам дека друга е причината ама ај ќе си ќутам:makeup:

cresa-jagoda, Konfetka, Biny and 6 others like this.
  11. brunettefairyxo

Се однесуваше најнормално. Ме праша за циклусот, му кажав дека ми дојде точно на време. Имам и апликација која пресметува кога се плодни, а кога неплодни денови, кога треба да почне менструацијата а кога да заврши, до сега се испостави дека е точна бидејќи ништо несакано се нема случено.
    Тој е перфекционист, кога имаме односи секогаш проверува дали кондомот е добро наместен и слични работи, не остава да биде туку-така.
    На моменти ми се допаѓа неговата одговорност, на моменти мислам дека многу се преокупира со некои работи. И така...

Cecko85 likes this.
  12. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

А па кога не му е гајле, тогаш ќе речете Ех мажи, само девојката да се потресува, нив к не ги боли:D

Инаку кога рече да го убеди, секако не мислеше на напињање и терање, него еве сменете го зборот со увери, охрабри итн.

brunettefairyxo likes this.
  13. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Разговарајте повеќе. Можеби навистина не е спремен па избегнува дополнителен стрес, особено ако поминува низ лош период. Од друга страна штом на почеток се однесувал најнормално тогаш не разбирам зошто би се плашел откако сте имале неколку пати односи. Клучно е да разговарате повеќе, дефинитивно.

14. brunettefairyxo

Разговараме... Секогаш ми зборува едно исто, ризично било, можело да се случи нешто лошо,
    сум можела да забременам.. Избегнува односи, тоа е тоа.
    Мене тоа почнува да ме мачи.

Cecko85 likes this.
  15. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Такаа 8)

Indiegurl likes this.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Ти откај знајш бе? Нели никош си немала дечко итн?!

@Indiegurl ај кажи шо е причината баш ме инт, лп можи.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Нека разговара со психолог.
    Не мора ти да му ги лечиш стравовите.

18. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ти знајш ја колку дечковци сум имала. Ако не сум имала многу не значи дека сум глупа

19. Stark

Stark Форумски идол

:@

20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

не ме закачај :whew: