mene mi se slucuva slicno nesto, znaci posleden pat so deckoto imavme odnosi pred mesec i pol posle toa jas dobiv kandida pa mu se prefrli na nego, i sega pred edna nedela rece deka se e ok kaj nego isto i kaj mene pomina, no problemot e sto neznam zosto koga ete vise sme se izlecile toj ne ni spomnuva seks nitu pa da inicira seks nisto ednas samo go prasav na sala i mi vika pa ne ni pomisluvam na toa a inace ima problemi nekoi na rabota i neso drugo od strana pa se si mislam deka moze da e poradi toa, no jas se plasam da ne se oddalecime premnogu, da ne iscezne strasta i slicno vas sovet?
мене не ми е едно нешто јасно, зошто секогаш машките треба да иницираат секс? овој пат биди ти прва, почни со бакнување, гушкање, галење, фајќање тој ќе сфати што сакаш, запали го и решена работа... е сега ако и тогаш не сака, тогаш има нешто, штом велиш дека има проблеми на работа, може да е тоа, а може и да не сака, да му е досадно, или пак недај боже да има друга... пробај ти, нема што да изгубиш
Мене не ми е јасно што е толку страшно ако немате секс 2 недели па и месец.луѓе сме,сите имаме проблеми,стрес.со разговор со вашиот сакан се ќе се реши.значи смирен разговор,договор,компромис итн.и јас сум немала 2 месеци,па ништо страшно секој има такви периоди и дечко ми никогаш не ме обвинил дека имам друг.ме сфаќа и јас него.ако немате 4 месеци загрижете се,месец не е ништо според мене поз
Јас мислам дека тој се плаши за да не се зарази повторно, едноставно му се створила одбиност кон табе кога е интимниот дел во прашање, додека како личност најверојатно сеуште те почитува штом сте сеуште заедно. И да се среди колку толку ситуацијата мислам дека нема да биде како порано, после тоа тешко ќе можеш да го натераш да ти пружи орален. Очигледно машките за се што ќе им се случи лошо гледаат вина во девојката. Наводните проблеми на работа неможат да бидат оправдување за избегнување интимнст.
Разговарај со него и прашај го што мисли, како тоа што фатил кандида влијаело на него. Не верувам дека му е дека пак ќе фати кандида, па може да користите кондом и да имате основна заштитита. Знае ли тој што е кандида, како се добива и од што? Да не мисли дека е некоја инфекција што се фаќа само преку секс па да мисли дека си го изневерила? Прашај си го, што му се мотка во главата.Мислам дека ова се важни информации да ги дознаеш па ако треба и да му објасниш за кандидата. Иначе се согласувам дека не треба само машките да иницираат секс. Па ангажирај се и ти. Атмосфера ваму-таму,сигурно знаеш што му се допаѓа и како да го заинтересираш па искористи го тоа.
Здраво феминистки, и јас го имам истиот проблем со мојот дечко. Во врска сме 3ипол години, порано беше се ок, некако пола година тој ми делува и психички сменет, незаинтересиран за мене (мислам порано имало и љубомора и забранувања сето тоа наеднаш го снема), а и незаинтересиран за секс. Едно си мислам нема каде, студираме во разчични градови мислам има друга, веќе 2 месеци никако насамо не остануваме, а камоли секс. Многу сум загрижена несакам да помислам на тоа да има друга, бидејќи премногу го сакам.
А као Фата да му кажеш? Јас вечер се е**м, па ти дошол недошол :geek: и исклучи тоа мобилниот на 2 сата, одјави се од фејс,... да те снема малце, а?
минувам низ некој период кога како да немам никаква желба за секс со дечко ми.- тоа ми се појави откако бев на мала интервенција(отстранување синапса-како што ми рече лекарот) ете ми паднаа конците вчера ми заврши мензисот .... 2 месеца не сме имале односи но пред да отидам на интервенцијата- ќе се навлажнам и "ќе влезе 2-3 пати" и потоа немам доволно влажност и не бидува на влезе-тешко влегува (што е нормално поради слабата навлажнетост) ако можам така да кажам....и сега ми е некако страв да имаме односи од кога ми се паднати конците...мислам дека мн тесно сум сошијана па пак ќе прокрварам и се тоа не доволна влажност...да не повторувам...некако како да не мислам на секс и кога имаме незнам што се случува
Не знам како ќе реагира, не очекувам дека нешто кој знае што може да биде или да го налути тоа. Не знам како да му спомнам секс, и не напоменав дека секогаш кога сме имале тој го иницирал сексот. Мене некако ми е глупо, и ми е страв да не ме одбие
не мора да му кажеш директно, сакам да имаме секс, туку земи облечи нешто секси, па викни го кај тебе дома, винце, вечера, стриптиз, имаш интересни игри на фемина во љубов и секс, може нешто и од таму... тој сам ќе сфати... и не ми е јасно зошто да не му кажеш и отворено, па 3 ипол години, не се воопшто малце за да имате слободна комуникација во врска со сексот... но штом не сакаш направи го тоа... не прави ништо во врска со тоа да исклучуваш тел или било како, земи малку поработи на сексот, да биде задоволен и тој, па после ќе видиш дали нема да иницира тој сам
ако докторот ти рекол дека можеш нема што да се замараш, ќе пробате со подолга предигра, и ќе се навлажниш, и после тоа нека проба, и само опуштено, нема што да се секираш а ако не ти рекол, оди прво прашај, ма да мислам дека штом веќе ти се паднати конците, можеш
Незнам некако не се чувствувам уште спремна за разговор за секс, инаку сме слободни за другите теми, тој ми е прв дечко и сеуште не сме зборувале на таа тема. Ти благодарам, ќе пробам вака па ќе видиме што ќе биде
Недоволна влажност може да настане поради многу фактори, иако подолга предигра е добар совет, ипак, како да кажам, запаленоста, понекогаш не е фактор, и подолга предигра може да не помогне, пример ако сувоста се јавува поради медицински причини,, има многу лгубриканти кој можете да ги користит, не се ефтинки но помагаат, но се само привремено помагало
Јас немам воопшто желба за секс со дечко ми. Не знам како ме поднесува, сме праеле и муабет дека сум свесна дека му доаѓа да си побара друга, но вели дека нема шанси, не сакал ни да помисли на друга. Му верувам. А и да дознаам дека легнал друга нема да ми е чудно. Јас едноставно не сакам, и кога го правиме тоа, го правам на сила, заради него. Нешто не е во ред со мене, само не знам што ... искрено, не знам како да си помогнам и да се променам...
кога се доаѓа до ваква ситуација нешто не е како што требааааа и не функционира правилно и нормално. Tреба да се бара помош или во друг случај станува збор за друг маж или жена.....
Имам проблем со хормоните одамна, но докториве никогаш не ми спомнале дека може да немам желба ... А има логика во муабетов. Фала за советот.
Si citam po temive i mnogu mi e milo sto ja sretnav ovaa tema... Jas i decko mi imame retko seks, na primer ednas, dva pati mesecno itn. I toj stalno ja prefrla vinata na mene, ne sum znaela da go vozbudam, ne sum inicirala seks i sl. I koga ke mu pratam nekoj signal, vaka, taka ke mi go prifati i ke ja razgori situacijata do nekoj stepen i na kraj ke mi rece nee, ne sakam da imame seks, ne se vozbudiv dovolno. Na pocetokot mislev deka problemot e vo mene, no sega sfakam deka ne e bidejki nie od nasiot prv seks sme taka... Ne znam sto e problemot. Bidejki jas koga iniciram seks, toj sekogas me odbiva. Sto mislite vie? Inaku zaedno sme 6 godini, a 4 godini od prviot seks. Ne mislam deka ima druga, a za gej garantiram deka ne e. Pozdrav. Btw, nikogas ne zboruvame za idnina, brak, deca i sl... Kako vi stoi rabotava? Pozdrav
потруди се да го возбудиш доволно, можеби не му обрнуваш многу внимание на таа тема биди активна пример купи си некој секси долен веш изненади го, или нешто експериментирај што до сега не сте правеле направи го тоа можеби му фали не знам како да кажам, акција...сепак ваша врска е тоа ти најубаво знааеш што сака он, а што ти..