Јас кога како. Штета што не сум ја почнала од почеток. Ама само за викенд ја даваат па кога ја гледам кога не. Ми изгледа поинтересна од овие другиве што ги даваат класичните турски со конаци,традиции и сл.
Jass ama ne redovno na tv tuku koga mozam na soprevod stranicata E malku postara ama spored mene ne e losa serija, nema tipicno scenario kako dr turski so tradicii, obicai i sl
Во последната епизода Емир и Јигит отидоа да ја спасат Елиф,но при спасувањето Јигит го ранија и умира. А во истиот момент кога Јигит умира, Кубра има контракции и го раѓа синот на Емир(малиот Јигит). Последната желба на Јигит му беше да биде погребан во своето родно место. Така да Емир и Кубра заедно со децата се преселуваат во родното место на Емир. Серијата завршува со доаѓањето на Елиф на гробот на својот татко(Јигит) мајка и ѝ раскажа за вистинскиот татко и ѝ дала писмо кое што Јигит пред многу години го напишал за Елиф. Доколку си гледала ќе си видела дека последната епизода беше многу емотивна.
Многу убава серија, ама многу емотивна и тажна...освен Емир и Ќубра што останаа заедно во брак, иако и тие поминаа низ тешки моменти во животот, повеќето од ликовите имаа трагична судбина.