Женски , имам прашање. Сама почнав да си праам гел лак , и нарачав ламба од АЛИекспрес. Сега , имам проблем, кога си правам читав 30-60 сек е доволно да се пече секој слој ( дали ебаза, гел лакот или пак топот). Но, по изинатото време не ми се исушени ( ги допирам со прст ) па морам да ги враќам на подолго време за да се суши , што ми доаѓа барем 2-3 минути од секое. Што да правам помогнете?
@ludamaja10 Каква ламба имаш? Ув или лед? Бидејќи има разлика- со ув ги печеш 120 сек а со лед 60 сек.
Тогаш види дали е до геловите , ги нанесуваш ли во многу тенок слој? Иако слојот е тенок во зависност во бојата можеш да нанесеш и 2-3 слоја , секако секој слој треба да го печеш. @ludamaja10
Женскии.. да ми препорачате некаде каде што работат со квалитетни гел лакови и да биде во Скопје ( Ѓорче, Хром, Карпош) ???
Па незнам , зимав квалитетни и колку можам потенки ги праам... дали може да е до ноктот на ногата? Дека кај сите ми е исто..
Se dodeka ne go stavis top coatot i ne prebrises sekoj sloj ke ti lepi. Toa ne znaci deka ne se ispeceni
Ne. Ispeci go ubavo sekoj sloj i na kraj posle top coatot prebrisi so alkohol A izmegju ne gi cepkaj i proveruvaj sloevite ke ti lepi a samo moze da go unistis
Секој слој по 4 мин го печам , дали е можеби до дебелината на слоевите ? Сепак ги правсм мнооогу тенки
Сега правам ноктиња па ќе видиме , фала многуу Растат ноктите кога се под гел лак ? ( побрзо и дали воопшто растат)
Јас пред брзо време ставив гел лак на ноктите и забележав дека ноктите ми се многу повеќе пораснати од претходно. Иначе,да ноктите растат кога се со гел лак,дури и ноктите повеќе растат кога се лакирани,него кога не се лакирани. Поздрав и се надевам дека ти помогнав.
Fala za pomosta , deka mene mnogu poleka mi rasnat noktite i krslivi mi se i pod gel lj si pomisliv em kje gi zastitam em valjda kje porasnat deka koga nosev nalivni nokti mnogu brzo mi rasnea noktite, zatoa i sega prasav za pod gel lak deka sega duri se vnesov u ova , fala mnogu za odgovorot)) Kako sto spomnav pogore , mnogu poleka mene mi rasnea i krslivi mi bea , pa so gel lak si gi zastitiv,i neznaev dali pod gel lak kje mi rasne deka nova sum u ova
Нормално мила.. Прашањето мое беше зошто не би растеле..т.е не можам да видам начин за спречување на растењето на ноктот... Сепак, тоа е само лак.. Чeкам мн слики have fun
Има еден салон Pretty woman, некаде кај Католичка бил. Доста луѓе знам што одат и се прилично задоволни Иначе јас деновиве одам да си купам ламба т.е цел сет за нокти, па да пробаме и ова како ќе оди Wish me luck!!!!!