Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Траен гел лак за печење под UV-ламба

Дискусија во 'Тело' започната од single.lady, 6 февруари 2015.

1. arias

arias Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Dali so gel lakovite od koodi mozi da se pravi nadgradba na nokti so tips?

2. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.712
    Имам ставано во козметички салон, многу помалку се оштетуваат ноктите, не е траен и цврст како гелот, ноктите се потенки, ама сепак средени.

На KuklickaMoja, Lovelybaby<3, Soncence3 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. vita.nova

vita.nova Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Nekoja gi ima kupeno cuccio gel lakovite? Kolku vreme traat ?

4. Joki99

Joki99 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    444
    Dali nekoja od vas moze da mi e kazi postapkata za gel lak?

5. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Од каде купувате гел лакови (од тие што се печат под ламба), можам од негде да нарачам онлајн а да не биде од Алиекспрес? Или дуќан, сеедно, кажувајте кои се добри.

6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Manikir.mk

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Фала, нарачав неколку па ќе ги пробам следен пат кога ќе се лакирам.

Во меѓувреме купив уште некои на Revuar. Фини бои имаат и они. Не испаднаа лоши како за прв пат, ај ќе се навикнам.

На macalavica и wannaBeMomma им се допаѓа ова.
  8. Slatkish255

Slatkish255 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2016
    Пораки:
    477
    Допаѓања:
    786
    И јас купив на Ревуар да ги пробам и морам да кажам дека се супер. Далеку се подобри од тие од Manikir.mk а не се скапи 195 денари се. Исто и од Galaxy се многу добри, ги користам и нив супер се, само се поскапи 450 е еден.
    Супер алтернатива се овие од Ревуар.

9. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Засега ги пробав само гел лаковите на Ревуар и Лидан. Вториве ми личат на некој италијански бред ама не сум проверила на нет што и како. Какви најдов, такви купив, не ми се мислеше нешто многу, само сакав лакови. Не ни имам многу, неколку бои што најчесто ги користам и крај. :D

Супер се и едните и другите, дури можеби и овие на Ревуар подобри ќе испаднат зашто имајте предвид дека кога прв пат правев нокти, заборавив да ставам дехидратор и на ноктот си намачкав само база. :worried:
    Што значи, не ми ни беа правилно направени, а истераа цела недела без да мрднат. Бањање, коса миење, миење садови, чистење, готвење, не мрднаа. Но по недела дена еден се одлепи (и тоа затоа што се учукав во врата па пукна ноктот и се одлепи) и ги излупив сите по ред оти ми здосади бојата и сакав да го пробам другиов бренд.
    Кај Ревуар не ми се свиѓа баш формулата, многу е некако густ лакот. Дали дека прв пат се правев, па некако и непедантно ми испадна, не ми беше нешто баш и четката.

Ама овие Лидан, ептен ми се погодија и мислам дека ќе се задржам на нив во иднина. Две недели терав без проблем, не мрдна лакот (овој пат нели, по пропис, со убаво турпирање и со слој дехидратор пред базата). Меѓутоа, многу ми подникнаа ноктите и почнаа да ми сметаат, па го тргнав лакот и вчера си направив нови. Инаку сигурна сум дека уште ќе тераа.

И ептен раат со гелов, правиш и не се замараш на тема нокти во наредни недела-две. Сигурно би траеле и повеќе, ама јас цепидлачам кога ќе подникне ноктот и ќе почне да се приметува, па мислам дека шанси нема да терам со недели.
    Иста цена беа и Ревуар и Лидан, по 200 денари парче.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.216
    За какви трајни, со постапка како за ставање вештачки нокти ли, за такви лакови ли се работи :$

11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Станува збор за гел-лак што се пече под УВ-ламба. :)

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.764
    Допаѓања:
    11.216
    Од каде ги порачувате ламбата и лаковите, и која цена се? Ме интересира дали ноктот исто се оштетува како кога се нанесува кај професионални кои стават нокти? Или само се нанесува гел/лак без стругање?

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.013
    Допаѓања:
    81.351
    Јас немам ставано надградба на нокти досега, ниту пак некогаш сум правела гелни нокти па не би знаела да кажам. :)
    А гел лакот е речиси ист како обичен лак, само што се пече под ламба некоја минута и потраен е.
    Сè ми е купено од дуќан за лакови на Зелен пазар. Лаковите отприлика 200 ден парче, а ламбата не се сеќавам колку беше, помалку од 1000 ден секако.

На eliesaab и anggell им се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Само да ве известам дека на бит пазар гел лакот го земав по 100 ден парче, во покриениот дел кај што е пазарот за зеленчуци и овошје.
    Ако ви се мрда до таму:)

На ludamaja10 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. blady

blady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јануари 2015
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    102
    Ај ве молам да ми препорачате некој гел ама квалитетен и да трае до месец дена, а исто така ме интересира од каде ги набавувате боите на Ревуар?

16. jana.fabb748

jana.fabb748 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2021
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Има дуќан на ревуар во Скопје, побарај на фб. Сум била и се има лампи,гел лакови со палети,основнигелови,типси,турпии.;):l:

Можеш да набавиш во неколку дуќани, и имаш убави сетови на фб. Иначе ноктот се оштетува,омекнува без разлика дали е кај професионалец или правиш сам.Мора да се припреми ноктот за да стои материјалот.

Последна измена од модератор: 9 април 2021
    На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.753
    Девојки си купив ламба ама не знам каков гел лак, прајмер и топ коат да земам. Да ми препорачате некои? Прв пат ќе си правам сама и изгубена сум. :D

18. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Јас имам сет од Амазон ги порачав на фирмата Gellen, засега сум задоволна. Има различни бои и во нив исто има и base coat и top coat.

19. SofiMar_

SofiMar_ Форумски идол

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    66.753
    Баш нив ги гледав и јас на Амазон, и Beetles гледам имаат многу reviews. Фала ти! :)

На Quincy му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    41
    Здраво дали некој има пробано base coat и top coat од ревуар? Ако сакате да споделите искуство.