Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. chache87

chache87 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2013
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    312
    Како ја перете навлаката на транспортерот? Имам Maxi Cosi ама не е мој, на користење е и сакам убаво да се испере не сакам да рака да го перам...

2. zoketo

zoketo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    128
    ние имаме транспортер и многу сме задоволни од него.
    каде и да одиме со кола секогаш е во него малата и немаме никаков проблем :)

3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.548
    Za malata imam maxi cosi navlakata joa peram vo masina na 40 stepeni. Slobodno peri go. Samo gornio del sto e za zastita od sonce go peram na raka poradi zicata da ne se sokrsi u masina.

На chache87 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    28.511
    Одамна ги спакував и транспортерот и релаксаторот... ги надраснавме, иако не ги користевме баш ни кога беше времето да ги користиме.
    Во релаксаторот ми лежеше само ако било кој седи до неа и одиграва улога на кловн, сама во него нема лежено повеќе од 10 минути.
    Трансортерот во првите 2 месеци не можевме да го користиме, плачеше многу и често ја заспивав во раце па ја ставав во транспортерот и тогаш патувавме. Кога потпорасна и започна да се загледува во играчки, да и е интересно дури и пејам...тогаш некако наоѓавме начин да лежи во него... Па дури имевме успех и на подолги релации да се возиме во транспортер ама цел пат пеевме и мававме со играчки пред очите на бебушка. Да бидам искрена, ми беше мизерно да патуваме некаде |(... или ќе вреснеше да плаче до губење глас па ако си храбар држи ја така посинета од плачење во транспортерот.
    Се надевам дека понатаму за второ дете ќе ги искористиме повеќе.

На Domakica и TIGARCE86 им се допаѓа ова.
  5. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Нас и транспортерот и релаксаторот ни се максимално искористени,транспортерот за во кола додека патуваме сме супер во него одма заспиваме,преку ден во релаксаторот спиеме играме со Мама Тато додека седиме во него,гледаме бејби тв,едноставно неможеме без релаксатор a богами ни без транспортер :D

На snegulkata му/ѝ се допаѓа ова.
  6. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Транспортерот максимално го икористивме... И за на количката и во кола. Релаксаторот скроз нов... Едноставно не сакаше ни да смисли да седи дома во него

7. Bufi

Bufi Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    647
    Iki , bebeto nesmee da bide poveke od dva saati vo transporterot zasto ne e dobro za r'betot! zatoa bidete vnimatelni! Jas denovive treba da se porodam, i normalno neli kupivme kolicka, bev vo plan da ne go kupuvam delot kade deteto lezi vo kolicka, mislev da go koristam transporterot. Medjutoa i ginekologot i po prodavnici site ne predupredija, deka trasporterot e samo za prenos na deteto, a ne i da lezi istoto vo nego, i ako patuvame isto na sekoi dva saati da go vadime bebeto od nego. Ova go prenesuvam od toa sto mi imaat kazano, sega sekoj sam odlucuva. pozdrav

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  8. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    Мора да се внимава на времето кое бебуш го поминува во транспортер... Во право е @Bufi. Јас за количката ги купив трите дела :корпата за новороденче, траспортерот и седиштето. Корпата ја користев до 4месец, потоа транспортерчето и после 8месец кога убаво седеше бебуш другото седиште..

9. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Korpata samo ednas iskoristena, kogs izlegovme od bolnica do dona i tolku, sega e spakuvana. Transporterot max koristen za do ovde onde no doma nikogas. Relaksatorot isto super go koristime, max po saat do saat ipol ne povekje. toa se moite iskustva...

На Bufi му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.225
    Moj sovet:ako mozete pozajmete i transporter i relaksator,ednostavno,bebeto moze da ne saka da sedi vo niv,brzo gi nadrasuva a bogami prilicno ke se zastedi,ako imate pari za frlanje,togas ok.A mesto za nivno cuvanje,skladiranje,sosema drugo prasanje.Nie sreka pozajmivme,do posledno sakav da kupam,I srekna sum sto izleze taka.A dali i kolku e zdravo bebus da sedi vo nego,ima million muabeti,soveti,sekoj so svoeto.

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Каков релаксатор би препорачале? Гледам има со вибрации, како нишалка, комбинирани, рачни, на батерии... и цените им се многу различни додуше :)

12. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Јас позајмив релаксатор, дека до негде со нишкање успева да задреме во транспортер, но не ми седеше ни 5 мин во релаксаторот. Па го вратив, џабе место и прашина да не фаќа, се луламе во транспортер кога ќе ми се смачи од држење во раце. А вниавамдо 2 саати макс да е во денот.

13. Domakica

Domakica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    406
    Зависи колку пари ти се даваат и дали е мирно или бара нишкање бебушот.

14. Artemida81

Artemida81 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    354
    Ubavo e ako imas od nekoj makar i da probas dali ke saka bebys da sedi vo nego. Jas imam na freeon, so vibeacii i muziki, ama vo nasiot i bez niv mozelo, kerka mi ne gi ni primetuva. Zadovolna sum od relaksatorot, go imam okolu 2 meseci, bese mislam 2100 den. Pozdrav

15. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Моево бебе само сака да спие на рамна и тврда површина, такашто релаксаторот за џабе го купив,вришти кога го ставам во него, а во транспортер го ставам само од дома за во кола, повеќе колевката ја користиме.

16. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.772
    Допаѓања:
    324.717
    Ни релаксатор ни транспортер неможе а и несмеат да го заменат креветот како подлога за спиење.Тоа е мое мислење.Едното убаво служи за играње (доколку бебе сака) а другото за во кола ради безбедносни причини.Го имам и едното и другото мада релаксаторот не го користев ич.Несака да седи и тоа е.

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    256
  18. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    29.042
    На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Mamicki vo vrska so transportetot,kolku vreme maksimalno smee da ostane vo nego?

20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.282
    Допаѓања:
    284.797
    2 часа.
    Потоа е потребно пауза... размрдување па евентуално повторно доколку станува збор за подолга релација.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.