Како ја перете навлаката на транспортерот? Имам Maxi Cosi ама не е мој, на користење е и сакам убаво да се испере не сакам да рака да го перам...
ние имаме транспортер и многу сме задоволни од него. каде и да одиме со кола секогаш е во него малата и немаме никаков проблем
Za malata imam maxi cosi navlakata joa peram vo masina na 40 stepeni. Slobodno peri go. Samo gornio del sto e za zastita od sonce go peram na raka poradi zicata da ne se sokrsi u masina.
Одамна ги спакував и транспортерот и релаксаторот... ги надраснавме, иако не ги користевме баш ни кога беше времето да ги користиме. Во релаксаторот ми лежеше само ако било кој седи до неа и одиграва улога на кловн, сама во него нема лежено повеќе од 10 минути. Трансортерот во првите 2 месеци не можевме да го користиме, плачеше многу и често ја заспивав во раце па ја ставав во транспортерот и тогаш патувавме. Кога потпорасна и започна да се загледува во играчки, да и е интересно дури и пејам...тогаш некако наоѓавме начин да лежи во него... Па дури имевме успех и на подолги релации да се возиме во транспортер ама цел пат пеевме и мававме со играчки пред очите на бебушка. Да бидам искрена, ми беше мизерно да патуваме некаде ... или ќе вреснеше да плаче до губење глас па ако си храбар држи ја така посинета од плачење во транспортерот. Се надевам дека понатаму за второ дете ќе ги искористиме повеќе.
Нас и транспортерот и релаксаторот ни се максимално искористени,транспортерот за во кола додека патуваме сме супер во него одма заспиваме,преку ден во релаксаторот спиеме играме со Мама Тато додека седиме во него,гледаме бејби тв,едноставно неможеме без релаксатор a богами ни без транспортер
Транспортерот максимално го икористивме... И за на количката и во кола. Релаксаторот скроз нов... Едноставно не сакаше ни да смисли да седи дома во него
Iki , bebeto nesmee da bide poveke od dva saati vo transporterot zasto ne e dobro za r'betot! zatoa bidete vnimatelni! Jas denovive treba da se porodam, i normalno neli kupivme kolicka, bev vo plan da ne go kupuvam delot kade deteto lezi vo kolicka, mislev da go koristam transporterot. Medjutoa i ginekologot i po prodavnici site ne predupredija, deka trasporterot e samo za prenos na deteto, a ne i da lezi istoto vo nego, i ako patuvame isto na sekoi dva saati da go vadime bebeto od nego. Ova go prenesuvam od toa sto mi imaat kazano, sega sekoj sam odlucuva. pozdrav
Мора да се внимава на времето кое бебуш го поминува во транспортер... Во право е @Bufi. Јас за количката ги купив трите дела :корпата за новороденче, траспортерот и седиштето. Корпата ја користев до 4месец, потоа транспортерчето и после 8месец кога убаво седеше бебуш другото седиште..
Korpata samo ednas iskoristena, kogs izlegovme od bolnica do dona i tolku, sega e spakuvana. Transporterot max koristen za do ovde onde no doma nikogas. Relaksatorot isto super go koristime, max po saat do saat ipol ne povekje. toa se moite iskustva...
Moj sovet:ako mozete pozajmete i transporter i relaksator,ednostavno,bebeto moze da ne saka da sedi vo niv,brzo gi nadrasuva a bogami prilicno ke se zastedi,ako imate pari za frlanje,togas ok.A mesto za nivno cuvanje,skladiranje,sosema drugo prasanje.Nie sreka pozajmivme,do posledno sakav da kupam,I srekna sum sto izleze taka.A dali i kolku e zdravo bebus da sedi vo nego,ima million muabeti,soveti,sekoj so svoeto.
Каков релаксатор би препорачале? Гледам има со вибрации, како нишалка, комбинирани, рачни, на батерии... и цените им се многу различни додуше
Јас позајмив релаксатор, дека до негде со нишкање успева да задреме во транспортер, но не ми седеше ни 5 мин во релаксаторот. Па го вратив, џабе место и прашина да не фаќа, се луламе во транспортер кога ќе ми се смачи од држење во раце. А вниавамдо 2 саати макс да е во денот.
Ubavo e ako imas od nekoj makar i da probas dali ke saka bebys da sedi vo nego. Jas imam na freeon, so vibeacii i muziki, ama vo nasiot i bez niv mozelo, kerka mi ne gi ni primetuva. Zadovolna sum od relaksatorot, go imam okolu 2 meseci, bese mislam 2100 den. Pozdrav
Моево бебе само сака да спие на рамна и тврда површина, такашто релаксаторот за џабе го купив,вришти кога го ставам во него, а во транспортер го ставам само од дома за во кола, повеќе колевката ја користиме.
Ни релаксатор ни транспортер неможе а и несмеат да го заменат креветот како подлога за спиење.Тоа е мое мислење.Едното убаво служи за играње (доколку бебе сака) а другото за во кола ради безбедносни причини.Го имам и едното и другото мада релаксаторот не го користев ич.Несака да седи и тоа е.
Iskreno.... mi lici ko stolceto od mojot stomatolog... Ne koristev relaksator, ne go sakase voopsto... Ne znam kolku ovoj na slikata bi ja brkal rabotata za koja sto bi bil kupen..
2 часа. Потоа е потребно пауза... размрдување па евентуално повторно доколку станува збор за подолга релација.