Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Вчера и завчера во транспортерот го извадов синко на воздух на балкон и си спиеше како јагненце ама потоа кога се разбуди го преместив не сакам на секое да спие во него преку ден ради поделени мислења шо слушам.Планираме и релаксатор да земиме дали важи истото и за него повеќе од 2-3 часа да не седат во него?

На Mekuska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Да.

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Jas da ti kazam koga bev vo Remedika kaj dr. Ivanka ona koga go vide nasiot transporter rece vo ova moze da sedi koga saka, kolku saka bidejki ne e sedecka pozicija, bilo fetus polozba bebeto tamu i ne precelo. Nie imame 5m i relaksatorot go koristime mn cesto, ne mozeme be nego... a transporterot i toj max iskoristen, bevme do Grcka vo nego patuvase i gajle nemase.. bevme kaj Vidoevski vo skoro i rece deka e zdrav, prav, cvrst da go pustis sega da odi nisto nema da mu bide na grbot i kukovite (mala sala deka mn jako bebe bil) :)

На <3 pleza4e <3, Mekuska и Едно Чупе им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.314
    Допаѓања:
    76.413
    Inaku i samoto bebe pa 3 saati nema da sedi tamu bez da go krenes :D nie dodeka patuvavme on se tegnese... barase da se pomesti.. pa pravevme pauza ednas :) stavaj go, no pravi pauzi stavi go na krevet da se razmrda poubavo.. pa vo race, pa pak relaksator i taka.. :)

5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    и јас моето бебе го ставам во релаксатор не го врзував оти го гледсв,ам сега кога почна да се превртува почнав да го врзубам.се тегне лево десно и може да падне

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    2 do 3 saati vo relaksator jas go razbrav kako sevkupno da se sobere vo denot,ne spoeni 2 do 3 saati.:)
    Inace izgleda samo mojot relaksator ke ostane neiskoristen.Dali deka imame dve kolicki,edna za nadvor druga po doma,ne znam.
    Vcera probav vo nego kasicka da jade,moli se sukaj se,ne saka.
    Dali sedese 10 min i go izvadiv.
    TYransporterot go iskoristivme maksimum.
    Koga patuvame nekogas od merak i vo race go drzam ama pretezno vo transporterot.
    Jas ne mislam deka apsolutno e udoban ama e pobezbeden otkolku racete.
    Sega zemavme sediste no seuste ne go stavam,Uste go vozam vo transporterot.

7. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    3.501
    Мајки, во план сум да су земеме ново седиште за во кола, транспортерот ни е мал веќе, за некој ден правиме 8 месеци. Ме интересира ваше мислење, да земам статичен од 9 до 36кг. или од 0 до 18кг. што се пушта наслонот за спиење. Се мислам до кога би го користела тоа до 18 кг., зошто повеќе ми одговара да се спушта во лежечка позиција. Искуства некои, мајки:)

8. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    Na pocetokot sakase vo releksator i mi bese ok i za spienje a sega se prefrlivme na kengur realno relaksatorot vo denot go koristime samo 15 min

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.354
    Да си земеш до 18.Реално тие од 9-36 ако се водат од 9 мн е мало детето на 9-10 месеци за тоа седиште

На stefanija70 и pilenka им се допаѓа ова.
  10. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Здраво сакам да ве прашам конкретно за вој бренд на производи дали некој ги има користено и као сте заоволни ?
    НЕМААТ продавница се порачува од нет еве видете ги
    https://www.bebecix.com.tr/u-nenny-mikro-5-li-set-gpembe-687.html

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.434
    Допаѓања:
    103.486
    Мене искрено многу млитави и неубаво сработени ми изгледаат. Гледам турски бренд се, а они не ми се баш познати по квалитет на овие производи. Реално корпата не врши работа, не е стабилна да оставиш бебе само во неа, кенгурот многу слаб ми стои, на сестра ми Чиковиот беше многу подобро сработен. Торбата и релаксаторот само ако ти вршат работа, ама мене ни тие не ми се допаѓаат на дизајн.

12. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    На MilaP и Sunshine_1979 им се допаѓа ова.
  15. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Ние го имаме, малиот го обожава нон стоп си е во него сега за сега, еве во среда правиме 40 дена, можеби како ќе расте ќе му здосадува. Музиката ја сака, а вибрациите не.

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    неможам да најдам некое видео на нет на кој принцип работи ако знаете пуштете ми

17. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.146
    На Nana19 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stankica

stankica Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Јас веќе на неколку пати имам порачувано од таа веб страница (nama.mk) и се беше како што е на сликата. А и имам искуство веќе да гледам да користам нешто што е на акција или попуст а ми треба да го купам. Бидејќи не значи ако е на акција дека нешто не е во ред со производот.

19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.111
    Допаѓања:
    135.319
    Што мислите за тоа релаксаторот да вибрира и тресе? Мислите дека е во ред или е штетно/? Јас мислам дека е подобро да нема вибрации, туку да се мрда само од сопствените движења на бебето или ако го затресам јас.

Некој став на доктор да сте чуле? Значи конкретно за вибрации и тресење ме интересира.

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.877
    Допаѓања:
    25.381
    Jas od ovaa firma gi imav transporterot i relaksatorot zemeno i ic ne sum zadovolna .. Transporterot krajno neprakticen , nikako ne go sobirase vo kola , kade i da trgnevme na podolga relacija , go nosevme samo zaradi policija da ne ne kazni , a inaku ne go stavav sin mi vnatre ( eve go transporterot. https://www.bebecix.com.tr/u-nenny-eko-tasima-koltugu-lacivert-mavi-613.html#utop ) inaku svekrva mi gi kupila od ANZI-Detska radost , sto se odnesuva do relaksatorot tamn potporasna malku sinko koga e veke onaka malku tezok za nisanje vo race , i ne mi izdrzuva mnogu toplo vreme nemozev se vo race da go nosam , i ke go stavev tamu , relaksatorot se iskrsi :@ ( https://www.bebecix.com.tr/u-nenny-mikor-5-li-set-lacivert-mavi-689.html#utop eve ovoj relaksator ) taka da sega za kerkickata novo sve od transporter do kolicka :) i ke gledam daleku pokvalitetno da e :nod:

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.