Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    јас за син ми купив рлаксатор и многу седеше во него имаше и музика и вибрации (вибрациите не ги користевме) малку ке го залулам и си е мирен, сега здравје пак ке си го користам за бебето ако сака тоа да седи во него

2. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    да, син ми користеше на истиот принцип значи полуседечка положба но од кај 40 дена, само од фисхер прице, седеше доста, но неколку месеци при. 3 или така нешто. Имам прашано0 ортопед дали е ок пошто ко под 45 степени да седи а бебе месец дена и рече дека баш тоа и треба да ги јакне мускулите. Плус не е тоа седење под 45 дека има дупка кај газот.

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    2.170
    Затоа прашував за овој модел,на нет пишува дека се регулира положбата до лежечка,ем дека е 0+.. Е сега што би требало тоа да значи,дали е навистина рамна подлогата или сепак го има тоа вдлабнување... @LadyC како ти изгледа за оваа намена, мислев преку ден би било корисно да поспие саат-два доколку е возможно и не е вдлабнат...

4. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Grungie за спиење мојот не е. овој конкретно, но овој нема позиции за спуштање и кревање. $_32.JPG

На Grungie му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487
    Јас го имам овој, уште од првото дете, пред пет години, го користиме максимално, па и за спиење со второво. Да, вдлабнат е, ама за спиење ставам една крпа подебела да го пополни празниот простор кога спие да биде скоро на рамно, а кога седи, не мора да има крпа. Инаку, се исправа и во позиција од 45 степени, идеално кога се почнува со дохрана.

На mimidjon и Grungie им се допаѓа ова.
  6. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Annath ова со крпа ставање ортопед (ќе кажам дека е Видоевски од Скопје) ми рече дека е „тешка глупост“ и за на релаксатор и за во транспортер дека овие направи се правени според природната положба која ја има детето уште кај мајката во стомак дека нели и двете се за новороденчиња.

На TheSecret, MissDior и Annath им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487
    Грев ми е да го гледам искривен кога спие (дека на страна го ставам, морам), па затоа... иначе во релаксаторот поубаво ми спие отколку на кревет, помирно и поцврсто. Ќе пробам и без крпата.

8. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Ок Annath само споделив искуство и збор од доктор но исто сум на мислење дека мајка си знае за свое дете.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Мајки темава ептен ми беше потребна зпшто имам мала недоумица.
    Вчера на поклон за бебе од брат ми и снаа ми добив релаксатор купен од Сити Мол но ми изгледа многу вдлабнат кај газето.
    Да не го искривам бебе така?
    Иначе јас бев во план во сабота да си го земам од Локо Кроко розевиот од погоре постираната слика од @Grungie ?
    Ве молам за мислење дали овој може да се користи за новороденче или да ги замолам 20161028_114624.jpg да го вратат?

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.505
    Допаѓања:
    201.487
    Сите се така вдлабнати, а се 0+. Ете погоре @Neodlucna спомна дека Видоевски кажал оти се правени според природната положба на бебињата во стомакот, па нема да се искриви детето. Секако нема детето по цел ден да биде во релаксатор.

На LadyC и tanja manja им се допаѓа ова.
  11. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Оние другите од Локо Кроко ми изгледаа попрактични, иначе и маж ми баш така рече, ништо не му е на бебе, во стомак како седи стуткано ама мајка... само да се мислело.

На Girl-Rabbit и LadyC им се допаѓа ова.
  12. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.907
    Срцка врска немам дали е вдлабнат, ама логично треба да е бидејќи има повеќе позиции, не го отпакувам од сега, ми стои во плакар, кога ќе перам се за бебац ќе го отворам, за 2 недели некаде од прилика, ама јас си купив и едни како меканки лежалки што се продаваат со перниче, па планирам дал е количка, транспортер или релаксатор прво тоа да му ставам за да му е помеко. :)

На Grungie и tanja manja им се допаѓа ова.
  13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Не видов посебна тема за хранилка, па овде да прашам дали ја има некој оваа хранилка или слична да сподели искуство сакам да ја земам. Фала.[​IMG]

14. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    @Annath можеби малку сум офф ама морам да кажам, имам читано на нет дека некои новороденчиња се чуствуваат несигурно во креветчето бидејќи им е преголемо, а во стомакот на мајката се чувствувале безбедно од нејзината утроба. Гледав дека се продаваа како овални вдлабнати перници кои ги ставаа во креветче и наводно новороденчињата спиеле мирно во нив

На Annath и LadyC им се допаѓа ова.
  15. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    е баш такви ми требаат, нешто ко легло, лежалка за новотроденче за главчето како држач-перниче од каде купи?

16. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.907
    Во Локо Кроко имаш :)

17. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Sto mislite za ovoj relaksator? So vibracii i muzika e...

Прикачени фајлови:

18. Duomna

Duomna Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    21
    Spored mene Ne, go gledav jas da go kupam za moeto ama ne se klacka voopsto... samo vibracii a zamisli vibracii na novorodence cel saat

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.858
    Ние го имаме вториот и многу лесно се клацка дури со еден прст, дури и бебе кога мрда се клацка само многу го сака и скоро цел7 време е во него си ужива дури и во него спие преку ден некогаш

20. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Go kupivme nie iskreno prekrasen e bebeto go obozava i se klacka mnogu lesno samo da go cepnes a i koga mrda bebeto znaci zadniot del kaj grbceto se nisa.. osven toa vibraciite i muzikata gi saka a igrackite gi obozava :D