Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    @Annath јасно дека дискутираме и секој со своето искуство и убедување. Ама често слушам коментари и околу мене како се треба да е "базично" - не давај пари за ова, не за она, на крај за ништо не треба работава.
    Не е се до парите - некогаш и за 500 денари нешто ќе ти брка работа, некогаш за нешто сметаме дека вреди повеќе да се даде. Тоа е.

На mssuniquee и Annath им се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.430
    Јас не би дала веќе многу пари за такви помагала. Мајка ми купи креветче поскапо, ама бебе само два саата навечер спие во него. После прета и се буди и плаче. И го земам на спалната. Криво ми е што не спие во него ама што да правам. Сум пробувала да заспие пак во него, сум дежурала но не сака. Дали се чувствува несигурно во толкав простор, не знам. Така што бебе може да сака, а и да не сака да седи во такви помагала. Имам релаксатор, околу 3 илјади чини и пак не седи, само пола саат и толку

3. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Син мк релаксаторот го искористи максимално до 18месеци. Се правеше како столче за дете од 0 до 15кг и во него спиеше, седеше дури и го хранев.. е сега се роди ќерками таа не сака никако во негони 5мин не седи одма плаче,ни вибрации ни ништо не ја интересира ..значи сепак како ќе ти се погоди детето дали ќе сака или не зависи од детето

4. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.040
    Допаѓања:
    1.977
    Mojava transporterceto I se najde kako 2 vo 1. Si zaspivase vo nego, relaksator ne ni kupivme I bas ne se ni kaam zatoa.

5. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Од кога можам да го ставам во релаксатор? Денес на контрола прашав, докторката ми рече покасно после 4-5 месеци :^) Инаку сме 16 дена.

6. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    А бе аман 4-5 месеци ќе го одрасти релаксаторот детето :) Аман овие битолските педијатри на здраво колку се заостанати и мене ми рекоја така, ама ела тие нека го чуват в раце цело време. Лично јас на 3 месеци го ставив.

На SophiaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    И јас истото го помислив, ќе го одрасти за 5 месеци. Фала ти :*

8. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    Чекајте, нели релаксаторот се користи од прв ден што се вика?
    @kukla21 таман го убедив маж ми дека не ни треба таков релаксатор сега ти ме разубедуваш мене :D. Иначе мене единствено што не ми се допаѓа на него се топчињата од горе, да има шарени играчки што висат би ми бил совршен.

На mssuniquee, kukla21 и Emana им се допаѓа ова.
  9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    28.512
    @Annath јас во целост те разбирам која ти е суштината на муабетото ,,вреди ли толку пари за релаксатор?,, зашто баш тоа го осетив, нит релаксатор искористив, нит лулашка, нит транспортер искористивме, џабе фрлени пари! Ајде можеби сега за второ ќе ми се најдат!
    Ама од друга страна ја разбирам и еуфоријата на младите мајки кои сакат се најубаво да купат, со мерак истото го одбираат, речиси не размислуваат на опцијата дали ќе го искористат! Тоа се најубавите момети, подговтовките за бебето, и си мислиш се ти треба и се ќе искористиш! Јас кога ќе се сетам дури смешно ми е дека со список направен бев што и како ми треба!
    Ама од сопственото си дете научив дека ако е кротко детенце и на кревет ќе си лежи без нишкање и музики, а ако е плачливо не мајчини вибрации, не инструменталки, ма ништо нема да го смири!
    Мајките нека си одлучат и од сопственото искуство ќе сфатат дали за некои работи вреди или сепак не да се трошат пари!

На Kitten, joy1, victoria и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Marlana

Marlana Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2017
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    418
    Od prviot den se stava vo relaksator

11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас за себе зборам, не да убедувам некого.

Топчињата се намерно такви. Прво се црно бели, оти бебињата не гледале бои, па после се вртат со шарениот дел за да гледаат бои :)

На mssuniquee, duffi и mal.ecka им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.382
    Тоа е краток период и баш поради тоа препорачуваат контрасти во собата (ако ѕидовите се бели сликите и завесата да се темно сино, зелена или сл) мојов многу гледаше во една темна слика што ја имам над спалната.. :)

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    @kukla21 јас на релаксаторот маста му ја извадив, после и го дадов на сестра ми и она доста го користеше за бебушот, а го платив 100 евра.
    Можам да замислам колкав ви е меракот, радоста, како се спремате за беба.... и после толку пари дадени до сега по ич да не се мислиш за релаксаторов. Само за убавини да си трошиш.

На Melinda85, eli25, duffi и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Малку да. Затоа после се вртат од другата страна и тие веќе се шарени.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.382
    Да, го имам видено релаксаторов, прекрасен е.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Братучедка ми го има релаксаторот на 4 moms,малата ужива само што ќе ја стави кога ќе почне да нишка одма заспива.Јас само кога го гледам како нишка и мене ми се приспива:lol:.Убав е има прекрасен изглед,скап е ама секој си знае за својот џеб колку може да приушти

На Melinda85, eli25, LiliBoz и 4 други им се допаѓа ова.
  17. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.153
    Мајки да ве прашам, како се возите во кола кога сте сами со бебките, односно како и каде го поставувате транспортерот (на задно седиште карши возачкото и да гледа напред, за и вие да го видите на ретровизор или со вртење или на совозачко седиште го поставувате транспортерот, да гледа накај седиштето, сум видела и така ги возат, а не знам ни дали смее и е безбедно..)??
    Прашувам за бебе, бебе од 0+ пример ако треба сами да идете на прва, втора контрола и треба сами.

И транспортер кога е многу мало и има некој до него се мести да гледа накај седиштето така??

На Minnie-e му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Mene transporterot mi e namesten na zadno sediste nasproti vozackoto i da gleda nanazad t.e nakaj sedisteto

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.290
    Допаѓања:
    285.008
    Транспортерот смее на предно седиште само доколку е исклучен аирбегот на тоа седиште. Во спротивно е забрането. При активирање на истиот во случај на несреќа последиците може да бидат кобни за бебето.
    Се мести позади, бебето да гледа наназад, во обратен правец од возњето. Значи нема да имаш увид што точно прави бебуш и да се свртиш додека возиш(што секако носи ризици).

На Mimmi39, eli25 и emkaemka им се допаѓа ова.
  20. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    Inaku ima i ogledalca se kupuvaat i se mestat nazad i preku niv na retrovizor mozes da go gledas bebeto gi imase na ebay

На eli25, emkaemka и danichap им се допаѓа ова.