Колку што имам видено во таблица за напредување, во просек бебињта околу 9-11 месеци ја достигнуваат таа килажа. Зависи момче/девојче, родилна тежина итн.
Си пишува на самиот транспортер. А зависи и од детето, тежина и колку е долго. Зошто не смее да штрчи со нозете ради безбедност.
@stevemila тука ќе те тагирам за да не одам офф во другата тема. Со скафандер или дебело наоблечено истото ќе ви се случува и во седиште... Пробај попуштете малку ремените, така дали ќе ја збере бебушка во транспортерот. Ние сега, на 11 месеци, дури купивме седиште. Јас до сега немам возено бебе/дете со скафандер во кола, баш од тие причини.
Ne ja sobira i bez kaisi.A staveni pak ic.Zatoa moram u race.Ili da ja stavam bez skafander.Ama i bez skafander i e veke knap.Epten se izdolzi
Може и до моделот на транспортерот е. Нашиот имаше дел со перниче кој беше за првите неколку месеци. После 3-4 се вадеше тој дел и имаше есктра простор па ја собираше Важно момата расте, мама/тато ќе купуваат се што треба.
да не сте земале некој помал, еве моево е 68 цм па веќе одиме накај таман ама пак го собира. колку цм е малата?
Тренспортерот го користиме максимално, во кола си седи во него, освен кога многу плаче(2 пати до сега) иако срцето ми беше во петици. Сега е малче потешко ради скафандерот дека нашиот е ко вреќичка па незз како да ја врзам. И во количка со него ја возам зошто кога ќе затворам стреите заштитена е од ветер. Многу сум против најлоните и освен за дожд не би ја ставила. За релаксатор, како новороденче ок седеше, после не сакаше а и не ја оставаа многу многу, немаше раат детево. Сега дали дека малце подигната веќе па седи подолго. Иначе на рамна површина и е најубаво. Седиште се спремам да разгледам после новагодина.
Majki nekade ima[e staveno slika kako treba da bide postaven transporterot vo avtomoblil..nemozam da ja najadam..mislam @danichap imase staveno....pomos??
Pi-ki од Струмица мислам имаат поевтини транспортери. Енци менци најевтините им се околу 2300 мислам, а имаа и намаление, во Детекс имаат од 2300.
Na youtube imas mnogu korisni klipcinja za kako se mesti transporter vo kola. Samo napisi baby car seat instal i plus moze i markata na sedisteto i ke vidis tocno kako se mesti.