Провери упатството уште еднаш. На етикетата, странично, стои 9-18 кг. Група 1. Тие 0-13, е покажано дека обратно се монтираат, поради безбедносни причини, детето додека не наполни 9кг.
Od 0 pisuva odozgorr.Nie sme momentalno od 0.Zatoa i se montira obratno.Odozdolu 9-18 e koga ke se izvadi vnatresniot del.Zatoa i se legnuva deka za bebe e.Nas ni E taka staveno zasto ne odgovara svrteno nazad ne se vozime momentalno so nasata kola ovaa e pomala
@stevemila зумирав, на самото седиште ти пишува од 0-13кг да се намести во кола обратно, врти седиштето мала ти е за вака убаво ти вика Дани, ти секако ќе ја наместиш позицијата според возраста и ќе ја оставиш подлогата
Извини сега прочитав, дури пратам поминало пола саат, еден збор дур пишам една минута поминало со бебево, а не направив рифреш
Hahha isto,vo race e zatoa vikam pisav da ne strakam pak odnovo.Svrteno ni e obratno ne kako sega na slikava.Dva tri dena e staveno vo druga kola,pomala e i nema prostor.Treba prednoto sediste epten da se zalepi napred do maskata na kolata.A sekogas se naoga nekoj da sedne napred.Zatoa e vaka.Dodusa samo ednas e sednata,do market i nazad
Малку ќе се вмешам не ми се лутете ,ама дали знаете дека ортопедите кажуваат никако да се ставаат подлоги во транспортерот и релаксаторот ,бар нашиот не караше нас за тоа .
Да и јас сакав тоа да пишам. Ме претрка. Никако подлога бидејќи анатомската положба на транспортррот се губи и бебето го ставаш во неправилна позиција.
Нашиов ортопед баш ми рече ако сакам да го ставам да ставам нешто одоздола за да се поткрене, транспортерот по неа ни бил како да седи бебе
Д ане се правам најпаметна ама не е ни логично тоа. Транспортерите ги дизајнираат така без додатоци со цел најудобна позиција за бебе. Јас имам на чико транспортер и има со него една мала подлога ама си пишува во упатството тоа е за ептен мало бебе до макс два месеци па се трга таа специјална влошка/подлога после тоа.... ти си знаеш најубаво еми јас само споделувам мислење
Најверојатно го имаме истиот транспортер на чико ,јас на прегледот помеѓу 4-5 месеци кога отидов на ортопед сеуште ја немав извадено подолгата и ортопедот не искара зашто не сме ја извадиле таа подлога до 3 месеци се користела после не.
И нашиов е Чико и до 2м беше со таа подлога, мана ни најде така Вика ако сакаш подолго од 30мин да седи стави некоја подлога, викам само газот да му го кренам, ми вика можеш и целосно па и газот ќе дојде погоре Она мана му најде баш на овој транспортер, па за да го искористиме ,,ми најде,, решение, ако бил од 00 не бил добар А еве многу го имаат истиот транспортер па ништо не чув да им коментирале.. @wannaBeMomma вас што ви рече за транспортерот или ти го скри
А зошто ја користите таа подлога за во количка? Мене ми е слатка и сакав да ја купам ама после се замислив за што ми е? Инаку вчера бевме на ортопед и нас ни рече слободно да го ставаме во транспортерот, ако не биле добри немало да има дозвола воопшто за производство. Не дека го прашав, а не искоментира конкретно за нашиот модел, туку општо.
До кога ги користите додатоците за новороденче во транспортер и релаксатор? @kukla21 мислам mamma roo и ти имаш?
За транспортерот? На моево рацете и беа како нагоре кренати без везе. А мамару ем извадив ем кренав на 2+. Така и е поубаво
Во корпата од количката сум редела поради хигиена и одржување, ич не ми идеше да го легнам така, плус и да преперувам често материјалот на рака, бидејќи кај мене не се става во машина. За транспортерот скрос си во право, чим поминале инспекции ОК се, ама шубе ме фати, па по дома му редам, за надвор не. Уствари моево како што се е во раце, со или без подлогата е поанатомски така