Мислам дека за повекето модели можеш да купиш адаптери за maxi cosi транспортер. Најубаво прашај кога ке купуваш. Еве моево 2+месеци е повеќе сака во транспортер да се шета за да може да разгледува.
Немам земено до сега релаксатор ама сум во план да набавам.. Искорислив ви е или џабе фрлени пари.. Поделени мислења имав од пријателките и затоа не купив до сега оти повеќето ми рекоа дека воопшто не ги користеле..Го користите? 2ипол месеци сме
A vo sto vozis bebe vo kola? Za prvoto go iskoristiv maksimum i sega vtorovo. Pa duri prvovo i sega si sedi koga e sloboden relaksatorot
Зависи од бебето. Моето ич не сакаше да седи во него. Најмногу го искористи отако прооде, го јаваше како коњ (седнат обратно на него сово подигната позиција) што беше скроз небезбедно. Малата на брат ми исто не можеше да го смисли. На кумот малата која го користи нашиот неискористен релаксатор го обожава. Само во него си седи.
Ако ти заседува било каде, сама се заигрува, не бара само во раце и близина, ако ти е мерак купи, најверојатно ќе си поседува, во спротивно ич не троши пари, ако мислиш дека ќе клацка, па ќе занимава, се лажеш, ако сака да седи ќе си седи, ако не со ништо нема да ја подлажеш Ептен се користи нашиов, се на се едвај 30мин во текот на денот
Ќе видам моево гледам сака повеќе да си лежи отколку враце и сака да го задеваш да му зборуваш цело време ќе пробам ќе земам од оние од 2000-2500 шо се па ќе пробам :/ Ќе земам ќе пробам ексик парите дури не пробам нема да знам дали ќе сака.. ќе појдам денојве да и земам еден
Мене не ми е мерило дали се заигрува или не. Во релаксатор ич не седеше ама се заигруваше на под многу често. Подлогата за играње што ја зедовме по препорака на ортопед за да го ставам на неа на стомак ни беше скроз погодена. Едноставно не ја сакаше позицијата во релаксатор затоа што го ограничуваше во претање, мрдање и слично (како залегнат е во тоа), долу на под си седеше дури и на стомак си креваше глава пред два месеци и играше со играчки рафрлани околу него (ова после 3 месеци). Немаш ли да пробаш дали ќе седи или не кај некого. Не смее седиштето да биде аглавено и налегнато меѓу седишта. Ако немап изофикс се врзува со појас ама мора да не биде налегнато туку долниот дел/базата мора да биде убаво споено со седиштето и делто каде што е главчето на бебето не смее да се допира со предното седиште зашто не дај боже при удар импактот седиштето особено ако има човек седнат на него ќе го преврти транапосртерот. Кога се користи седиште за бебе во кола мора правилно да се користи.
@JoyJoy можеби си во право, ама моево никаде не го збира па ни во релаксаторот, кој е качен дури и на повисоко за да има поубаво прегледност, џабе со ежиња е сепак. Во сите реквизити сам поседува максимум 15тина минути..
немај гајле што детето е седнато, така треба да биде. Некои седишта имаат адаптирани перничиња за новороденчиња, види и за твоето седиште дали има
Верувам да @wannaBeMomma врзува транспортер со појас.. И моето доаѓа ко налегнато, и заглавено измеѓу предно и задно, ама не стиснато, но гледам долу убаво да е ,,легнато,,/ставено на самото седиште. Појас ставам секако, без исто како да не си го ставил, секако и бебе врзано.. И да како потседнато да е личи бебе. По Ортопедот, таков ми е транспортерот, не е 0месеци, џабе така пишува
Dobro me iskara bez nisto da znaes. Ama vidovme deka si dobro informirana Zborevme i prethodno za ova, i mojot isto. Ali naskoro kje si zemam sediste 0+ pa da ne mu ja mislam. Ama koga kupuva covek, a ne znae i plus tie sto prodavaat ne se ni trudat podovro da ti prodadat toa e.
@Snow white и јас би ти рекла ти сама најдобро си го познаваш бебето. Моето не го сака. И се нишка и пее, се џабе. Дали 10мин поседува и почнува со кенкање. Не е немирен ,ни дете кое плаче ама кога е буден сака раце и зборување. Максимално да си посветен на него. Или да го шетам и да гледа. Да се гледа во огледало и се воодушевува. Нарцис мајкин. А во транспортер не прави проблем. Го користам и во кола и на количка. Си ужива.
@wannaBeMomma ааааа сега нас ни е супер транспортерот, баш како за него, нека си седи колку сака, нашиот демек е од +4м ^^ инаку мене ич не ми се свиѓа нашиот, мм тогаш ме избрза и за него, па и за количката (таа е ОК). Сега да бирам на Косалто ќе изберев од џиџаните, летна ако се купува од таму ќе биде
Моево синче си лежи/спие од 40дена па се до денес.Нормално на секој 2ч го легнував на рамно но по 2.5м си спие во него.Сестра ми двете деца и спиеа ко моево еме ги џивџани невидени но се нишкаа и тие на заспивање ко ние што сме такви и сега Јас од 40дена си го користам од сестра ми и е ко полулегнат на Fisher-Price e а тој од золва ми е 45° и ко дупка е па здравје за понатаму. Se e individualno od bebe do bebe ako imas da ti pozajmi nekoj zemi probaj
Ќе го пробам ќе купам ексик парите ако не ми го сака ќе го подарам на некое друго детенце шо нема или ќе го чувам за второто Ми е незгодно да појдам да видам така дали ќе седи ми е страм...ќе купам ќе видам