Значи не бил само мојот Он го искрши скоро тоа од горе со топчињата. Ги фрла нив и го тегне, го врти, го гриза... Изгледа за брзо ќе го кренам. Нека остане барем малку од него за сестрички/братчиња
Женски по колку саати на ден сте ги користеле транспортерите? Читам на интернет, препорачуваат макс 2 на 24 часа.
Транспортерот се користи исклучиво за транспорт на бебето од едно на друго место не се препорачува подолго седење во него од тоа.
по два сати и ќе му направиш пауза , размрдаш малку , покасно пак , ако си на подолг пат , исто ќе си правите паузи за размрдување ..
Ne znam dali postov e za tuka, ne mozev da najdam slichna tema. Vi sedat li bebinjata vo kolichka? Moeto veke eden mesec ne saka da sedi vo transporterot. I dodeka patuvame plache, vozenjeto vo kola e uzas. Ja stavam 5 min sedi i pochnuva da plache i saka da se preveti. Kako se spravuvate so ovoj problem. Ako ima posoodvetna tema, moderatorite slobodno neka go prefrlat postot.
Мене ми седел и синко, седи и ќеркичкава, обожаваат да се возат, до Грција и двајцата не писнаа, ни за назад. Колку месеци е?
Мојата исто почна да праве проблеми..но не во кола, туку додека шетаме. Ако не заспие - кратко трае возењето, доддка се залажува со играчки
До 6 месеци беше хорор, после почна да се загледува, заигрува и сега е супер. Колкаво е бебето, btw моето во транспортер плачеше дополнително од што му беше тесно, да не ви е време за седиште?
5 meseci za edna nedela Mislam i jas tesno i e, ama za sedenje e mala ushte 5 meseci ke pravi za 1 nedela
На 5 месеци веќе купивме седиште, од 0+, нема да седи и таман поширочко ќе му е. Има на kiddo во bebe home city mall, седишта со пристапна цена
Женски дали некоја има ваков релаксатор Fisher price и од колку месеци го ставивте бебчето, седлото ми е некако многу длабоко, на кутијата препорачува 5+, на сајт нивни од новороденче.
мајчички, го има некоја од вас овој релаксатор? Сакам да купам за бебето 7 недели сме почна по цел ден да бара да се држиме и нишкаме... дали сте задоволни, дали автоматски се нишка или ..?
Овие се на вибрации и поевтини, други модели се тие како лулашка што сами лулаат на батерии. Сѐ зависи од бебето.
Не знам какви се, дали со батерии или мораш да нишкаш, прашај си. Но јас дојдов да ти кажам да не се надеваш многу Бебе што сака во раце и да го гушкаш и нишкаш, тешко дека ќе прифати да седи на друго место, имам едно такво бебе, релаксаторот ни беше со боцки
Исто и ние ко емка Ни да го доближам во релаксаторот,одма вришти,едај успевам кога е заспан да го преместам за да не го држам во раце А од бебе го ставав внатре ј никако да го засака Ќерка едвај ја одвикнав од него Уште знае да си седне и да заспие во него иако само гзот и го збира
Кога го донесовме бебе од болница прво каде го ставив беше релаксаторот и тоа го ,,заборавивме,, Си јадевме мекици, отваравме поклони, муабети, муабети, а бебе седи во релаксатор Ама преку ноќ боцки пораснаа, тогаш жими што поседе и никат више