Моето ни влеа страв во коски уште пред да си дојдеме дома од болница, ама знаеше да поседи во релаксатор (најобичен само со вибрации) по 15мин, јас рачунам дека успешно ни било седењето. Повеќе ни на сон не очекувам да седи бебе
Ќерка по 2 часа ја оставав и седеше,и сакаше уште До 2 годинки активно го користевме со неа Сеа е 2ипол и чат пат сака да заспие во него
Касно гледам ама браво за твоја ќере, јас стојам на став дека се е потребно за бебе, зашто не знаеш што ќе упали и колку ќе се искористи. Иначе имавме и ние период од еден месец кога спиеше убаво во релаксатор, сосем доволно искористен
Дали некоја од вас ги има овие релаксатори и како е задоволна. Сакам да купам сега додека се на акција ми имаат доста солидна цена, а и практично ми личат.
Се зависи дали бебето ќе сака да седи. Јас имав и како вториот и обичен со вибрации, ама многу кратко ги користевме. Во некои кратки периоди ги сакаше и спиеше во нив, ама брзо преатана да ги сака и толку беше, ги спакувавме.
Ама дур не пробам не може да знам дали ќе го сака. Битно ми е дали е убав стабилен, квалитетен и дали е од 0+. Дали се вадат навлаки за перење?
Така е Ние имавме како тој вториот, на клацкање на брајт стартс и одличен беше за стабилност. Купи си може тебе ќе те спаси.
Имам транспортер што се става на количка Graco, дали треба да купувам база за транспортерот за во кола или се врзува некако со каишите самиот транспортер?
Розевиов од искуство е одличен. Мојава го сакаше. Има две позиции. И плус една за лулање и вибрации има. Ќе го користи(ако го сака до поголема). Другиов ми делува дека е за помали само. Оние што се скроз рамни релаксатори, правоаголни, се катастрофа, не ги бива дете се лизга надоле зошто буквално е платно на шипки ставено, нема облини.
@mamaJana Вториот е попрактичен, зошто може подолго да се користи, на почеток лулање и вибрации, си дремка бебе во него, и после може како столче да се користи. Јас слично нешто имам и уште го користам. Малиот е 9 месеца (6.5 корегирана). Најискористена работа ми е веќе скоро 7 месеца, од бебе кога беше ~2.5 кила го користам, и каши го ранам седнат на него (хранилката уште не ми ја сака ). Скоро ист како овој:
Го имам првиот, само лулашка е, си седеше мирна во него, но до 9 кг е. Откако почна да користи раце и нозе, додека беше уклучена лулашката да ја лула таа ќе си се фатеше со рачето за шипката, и кога да видам- механизмот се стопирал, неможе да лула И јас мислам вториот ти е попрактичен, и јас си се вратив на стариот што го имав од поголемата ќерка, тој ми е без никаков механизам, но ми служи за хранење бар додека не заседи убаво па за да ја седнам во хранилка (а тоа е до 7 месеци).
И ние сличен имаме. Со синко максимално искористен, со малава така така. До 18кг е и после се прави како столче.. Многу убав, бебе како мрднеше со ноџе, тој сам се клацкаше. Му ја наоѓаа финтата и на секое си удираа со ноџе и се клацкаа сами
Го купивме вчера вечерта вториот, и мене повеќе ми се свиѓаше тој, па да ви кажам дури и попуст искористивме незнаејќи, наместо 3600 за 2200 го купил мм. Ја исправ навлаката, да се исуши па ќе го пробаме. Фала ви