Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    @Annath @Ljubica87 фала за одговорите.

Annath точно дека се правени за без јакна, друго објаснување нема, ама дур за згрее колата или за ептен кратки релации облечи соблечи е мачно :whew: , ај тоа, ама некое буцко дете ако е, на тоа не ли мислеле, дека некое е подебелко а не е сеуште соодветно да го врзат со каишот од колата. :^):?:

Син ми е 13кг сега го мерев, они предвиделе да се отстранат каишите кога детето ќе има 15кг најмалку, инаку по правило 18кг и да се врзува со каишот од колата, осносно на од прилика 2 годишна возраст, изгледа ние ќе почнеме порано да го користиме така. :nod:

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.755
    Допаѓања:
    23.342
    Ние позајмивме релаксатор во кој поминале 4 бебиња :) малиот поседува по 20тина мин и не планирам нов да купувам.

На happygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Кај нас не е така јас и со јакна го оставам некогаш баш ме чудиш за седиштето

На RedRevolution му/ѝ се допаѓа ова.
  4. RedRevolution

RedRevolution Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    1.333
    Допаѓања:
    3.454
    Ама да не ти е слим фит детенцето :D , дека моето не е баш:rofl:.

Шала на стрна, и ти ли имаш Чико Јуниверс? Колкаво е твоето, син ми има 16 месеци и 13кг, каишите од седиштето веќе му се кнап, го стегаат ептен, без јакна и може да го врземе ама со јакна јок :(.

5. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Screenshot_20190203-123517_Facebook.jpg вакво имаме а каишите од самото седиште се мали нека виде мажоти во авто делови дали има каиш да го смените ако е од седиштето кратко

6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Јас имам некоја слична верзија на ова твоево, али како со дупка е леглово исто како на сликава. Фактички бебето треба да е во полуседечка, а не во лежечка позиција. Ставаш нешто да ја потполниш дупката? И од кој месец се става во неа?

7. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Ставам мекано ќебенце,и баш бев минатата недела на ортопед ми кажа дека можам слободно да ја легнувам само да не спие во релаксатор повеќе од 2 саата ми рече
    А ја ставам од кај 6та недела отприлика

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Би требало да е исто како во транспортерот вдлабнато. Во него може слободно да лежи уште од раѓање, не треба да се пополнува дупката, положбата е слична како во матката.

На FreeMind и Bella* им се допаѓа ова.
  9. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.624
    Дада,ја и ставам ќебенце колку да и е меко при лежење и колку да не ми лежи дирекно на тоа

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  10. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    Киттен што би правела јас без тебе на темиве:*

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.542
    Допаѓања:
    106.217
    Јас имам едно прашање околу транспортерите за кола. Имаме ваков Chipolino , од ќерка ми. Дали е наменет и за 0+? Или морам да земам вакво како подоле на втората слика? Кога се роди првото дете немавме кола така да дури подоцна околу 12 месец купивме седиште.
    Ме збунува едно нешто , има две групи од 0 до 13 и од 0 до 18 кг. Тие од 0-18 кг се вакви како тоа што го имаме па затоа прашувам новороденче дали може внатре да седнува. :)

12. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.379
    Допаѓања:
    13.369
    Мислам дека потемниот дел од материјалот на првата слика е додаток за новородено, се вади кога ќе порасне детето. Така да би требало да може и новородено во првото седиште, само се подесува наваленоста да биде легнато и мора да го има тој додаток. Немам лично искуство, ама од видеа што истражував за седишта така би требало да е.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Како ги возите бебушите во кола кога сте сами?

14. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Во транспортер,завртен обратно. Нормално,додека не го надрасни со ножината. После завртен нанапред

15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.071
    Допаѓања:
    72.408
    Мислев дали позади или на сувозачко со изгасен аирбег?

16. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    7.661
    Одпозади и обавезно играчки имаше во неа. Тоа кога излегував надвор од нашето населено место (бидејќи сме мало место. А доколку беше на ептен кратка релацијата напред)

17. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    5.781
    Позади. Мене и сега кога е веќе 3 и пол години,седиштето ми е назад и така се навикна. Напред јас лично не би ја седнала

18. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    1.104
    Имам едно прашање: за кога се наменети седиштата за во кола? Ние сме 8+ и еве здравје планирам и тоа да купам, но која е разликата меѓу тоа и транспортер? Дали со транспортер е додека го собира во него па после да се пребациме на седиштево,? Да не е обевзно седиштево ако идеме надвор од мк или може и со транспортеров

19. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    7.661
    Имаш различни седишта, некои се наменети да можат да се користат од самото раѓање тие ти се од 0+ што се. Ако веќе имаш транспортер користи си го него до дека го собира секако дека и него го прицврстуваш до каишите, па потоа ќе си купуш седиште. Јас имам 0-18кг и почнав да ја ставам малата од некој си два месеца кога имаше. Претежно транспортерите се наменети до кај 6 месеци да се користат дури се свртени наназад, а после тоа во седиште кога ќе почнат да седат и се напред свртени да гледат.

На Girly90 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Jana87

Jana87 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2016
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    6.406
    Што мислите што е по практично седиште 0+ или транспортер? Сите колички што ги гледав со транспортер што идат ми се пре гломазни, па некако почнувам да мислам на опција летна количка 0+ во комбинација со седиште 0+ наместо 3во1 количка, направил ли некој таква комбинација? Сите што ми се во околина се со 3во1 количка за старт па после летна и 9-36кг седиште,па сеосеќам како таа народната "Сите наопаку јас на терсене" :)