Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Ние имаме и транспорер и релаксатор и кенгур и сите ги користиме. Транспортерот е задолжителен за безбедноста на бебето во возило, а релаксаторот ако сакате да бидете раат по дома и да не го држите бебето во раце цело време. Кенгурот најмалку го користиме, ама и тој се наоѓа, кога нема кој да го чува бебето за до продавница го земам во него. :)

2. stefi23m

stefi23m Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    771
    и јас почнав да го клавам во кенгур оти на почеток многу плачеше со грчевите и сега се научи враце па да ги одморам рацете го клавам во кенгурот.а ако е мирен и расположен си сеги и во релаксатор ги гледа и грачките.

3. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Имаме и ние и транспортер и релаксатор и кенгур. Кенгурот воопсто не го користам а релаксаторот и транспортерот секојдневно. Имам и јас како розевиот од сликата на ``маценцеена`` и презадоволна сум. Малата ужива во мелодиите и во нишкањето.
    Е сега купивме и седижте зод 18 до 36кг за постарата керка и имам проблем со неговото фиксирање за седиштето. Дали некоја од вас знае некој начин како да го врзам да биде постабилно?

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  4. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    ^ Овде имаш упатство и како детето се сместува во седиште и како седиштето се поставува во колата

http://www.youtube.com/watch?v=blp1fQgrGgE

5. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Труднички муабети

Да тука сме со неделите ;) И ние нема да брзаме со количката, ќе земеме транспортер обавезно за почеток, бидејќи ќе се роди во сред зима и тешко дека ќе го вадиме некаде првите 3 месеци, освен на контрола на доктор. ;)

6. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

е да баш и ние заради тоа рековме количката ке ја купиме понатака, и така нема да можеме да ја користиме зимата...
    искрено се мислам дали да купиме релаксатор, бидејки ние и купивме на сестра ми кога се роди малата, и таа го користееше многу малку, т.е внуками не стоеше во него, така и остана, или пак тоа е до бебето :?:

7. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Труднички муабети

до бебето е на мојата сосетка бебето, само во релаксаторот е, дури и спие во него. :D

8. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

ете гледаш?? а мојава внука машала од мала беше многу живо, затоа може и не седеше во него...
    по се изгледа ке го позајмиме од кај нив, а и има и поефитни релаксатори, и така не се користат многу време, мислам дека нема потреба да се даваат многу пари за него ;)

9. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Труднички муабети

Тоа зависи од самото бебе, внук ми со саати седеше во релаксатор а многу често и си преспиваше по некој саат. На сестра ми и беше откритие и олеснение релаксаторот, ама читам кај други ништо посебно. Така што вреди да се проба со релаксатор, па ќе видиме нашите бебиња како ќе гоприфатат, друго нема.

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Труднички муабети

нема потреба од фрлање многу пари за релаксатор, чико имаат произведено количка што има 3 функционалности, 1.количка 2. релаксатор 3.транспортер за околу 15.000 денари и многу се квалитетни.

11. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

е да затоа и јас така си мислам, па здравје боже ке разгледаме ноевмри па ке земеме, а гледав има релаксатори и по 1400-1500 ден, и баш се убави, може и тие ке завршат работа ;)

12. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Труднички муабети

Па не е само Чико, повеќе фирми имаат колички од неколку дела, основна верзија и по желба си купуваш со онолку делови колку што реално мислиш дека ти треба. Добра варијанта ако го користиш баш транспортерот како дел, да не го вадиш и префрлаш во друго кога треба да се вози во кола, туку истото само го закачуваш и на количка и во седиште. Инаку реално само транспортерот, не е посебен луксуз,кога ќе се земе во целост целиот трошок околу бебето.

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    102.377
    Труднички муабети

Ама па не смеат да седат многу долго во релаксатор бе мамички, не било добро за `рбетот, а вака кога се гледа што убаво си седат, ко гравчиња се.

На MacenceEna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Труднички муабети

Љубичица за во Бт ли кажуваш дека има релаксатори по 1400 ден.? И ако сакаш да ми кажеш каде баш? Јас тука во Гр.испод 50 евра немам видено, па затоа ако има во Бт толку ефтини можам да идам да погледам некој ден :)

15. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

да за битола кажувам, толку беа зимата, е сега и да се оскапени ке бидат сигурно плус 100-200 денари ;)
    инаку имаше во благоберти, и во тие другите шо се околу за бебешки работи, наспроти безистенот се, ке ги видиш на улица одма се ;)

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.818
    Допаѓања:
    39.706
    Труднички муабети

и не се препорачува многу во транспортер освен кога се патува со кола некаде !
    Ние можевме да го ставиме и на количката , ама не го практикував многу зашто како што кажа и AngelOfArh ептен свиткавно ми беше ...

17. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Труднички муабети

ние сеуште не сме ја ставиле во транспортер, и мене ми изгледа некако свиткано и не ја ставаме сеуште мислам дека е многу малечка, за некој месец-два може :)

18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Труднички муабети

Колку што сум јас информирана во транспортер/седиште не смеат да седат предолго максимум саат и пол - два, и на долги релации треба да се прават паузи.
    Ама нели во релаксатор може, релаксаторот се мести и во лежечка позиција? :^)

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.213
    Допаѓања:
    102.377
    Труднички муабети

Маченце мислев на релаксатор, не на транспортер, инаку транспортерите, барем оние добрите, се анатомски, со перничиња и каиши. Но да и во едното и во другото, не е препорачливо да седи подолго од 45 минути континуирано. А многу е филмски, бебушка си уживка у релаксатор на пример на кујнско острово а мама у кујна праи ручече за тато :lol: Многу глеам филмови жанр:Драма :rofl:
    Мајјјја и во релаксатор не е препорачливо, пишува дури и на самите кутии, макс 45 минути и тоа под надзор на возрасен.

20. ljubicicaa

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    Труднички муабети

да и јас претходно зборував за релаксатор, во него се става бебето во лежечка положба, исто како на кревет, и јас незнам дека е ограничено колку ке лежи, и плус може да си го нишкаш, е сега колку ке стои бебето тоа е друго :D
    а после кога ке потпорасне релаксаторот тој може да се свитка, конкретно една другарка сега го користи како седиште си го приспособила за во колата ;)