И јас би ти препорачала седиште од 0-18 или 0-25 кога даваш веќе купи го тоа што ќе го користеше подолго. Ако сакаш веќе во транспортер да го возиш првите месеци можеш да видиш од пики продавницата од струмица од 1000-1500 им се. Тие ми стојат како најефтини во споредба со тие што ги гледав по другите продавници со над 3000.
@bella12 @SaNJaAaaAaa Работата е што не сакам да купувам друга голема количка зошто веќе имам од првата ќерка , ама таа немаше транспортер ништо додатно. Имам и вакво седиште , ама новороденче не верувам дека ќе можам од почеток да го ставам тука , нели треба да е легнато
За овој на интернет пишува дека е од 9-18кг.(1-4г.). Не знам во каква состојба ти е количката но можеби треба да размислиш за таа опција. Имаш солидни дводелни колички (транспортер со седиште кое се прави корпа) за околу 13 илјади. Торнадо мислам дека беа. Пошо најискрено, мало бебе, кое штотоку ти заспало во кола, да го вадиш пд транспортер и да го ставиш во друга количка ми е големо мачење. А и да инвестираш во ново седиште, и тие се толку пари некаде. Сепак одлуката е твоја нели, јас споделив како размислувам
Зависи што ке земеш. Јас имам 2 во 1, количка и транспортер каде што транспортерот е од 0 - 13 кг. Корпа имам посебно земено и ја користам само за спиење на бебо. Во таа корпа повеќе од 2 месеца не верувам дека ќе го собира за да спие (можеби и 3 мес. незнам зависи како напредува бебушот). Транспортерот се монтира и на количката па згоден е некогаш за возење на бебо по соба (највеќе и се наоѓа на свеки кога и се разбудил и да го презаспие бебо зашто и ставив забрана за земање во раце ).
Штом веќе имаш такво седиште купи си само транспортер. Мене лично ми беа многу пари 3000ден да давам за транспортер бидејќи на подарок добив седиште 0-18кг а во таа продавницата што ти ја кажав најдов за 1200ден и душа му извадовме уште го користам 20+ сме сега.
Предлози за релаксатори што нишкаат на струја. Само да не е 4moms делот за бебе ми стои за многу некомотен а постољето премногу големо.
https://www.amazon.de/gp/aw/d/B018KJ8ECS/ref=ya_aw_oh_bia_dp?ie=UTF8&psc=1&th=1 Јас од ова сум задоволна. Иако првите 40 дена мислиш како тоа бебе би лежело во таа дупка Фактички се ова пасува за бебиња од 3+ каде таман си лежи телото во овие нишалки.
Еее баш вакво нешто замислував,гледав кај нас во бебе хоум,но ценава е дупла кај насдека богата држава
Мамички не најдов соодветна тема затоа овде пишувам.Би сакала да ми помогнете со ваше мислење или искуство за две работи.незнам која да ја земам бидејќи ми е потребно за во собата каде што ќе бидеме преку ден каде би можело бебе да преспие.дали некоја имала искуство и со двете и што мислите кое е подобро.еве слики
Јас имам како првото и сум презадоволна. Баш е подигнато како и што треба за бебе, наместо да го поткачуваш на перница, а и има страници кои не дозволуваат да падне кога ќе почне да се врти. Синко е 4 ипол месеци и сеуште го користиме, само едниот страничен дел го извадивме дека со двата му беше тесно. Преку ден спиеше на тоа во дневна,а навечер му го ставав во креветче и така си спиеше.
Ако нема бебето рефлукс не ти треба првото. Земи си гнездо. Ние до 4 месеци го користевме. Малата спиеше во него преку ден во дневна и навечер и го ставав во креветче. Патронажната баш го пофали дека супер работа е.
Транспортерот не се врти нанапред. Како ќе го ставиш појасот? Ако дошло ред за нанапред, во седиште. @SaNJaAaaAaa