Транспортер и релаксатор

Discussion in 'Бебе' started by Sun.shine, Oct 13, 2011.

1. Em4e711

Em4e711 Популарен член

jarec6, IRBBB, mamaJana and 1 other person like this.
  2. mila89

mila89 Истакнат член

Овој многу добро изгледа и за цената е топ. Дали го има некој видено во живо? Ако е ок да го порачам онлајн

3. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Јас го имам и го изнакористив (и уште го користам, бебе е скоро 5 месеци). Од прв ден го ставам во него пошто се спушта и на најдолното ниво е скроз рамно. Преку ден си спиеше во него често. Сега седи на 40 степени и му е супер. После секое јадење е во него, си игра, си ги фаќа играчките (му додавам различни за да му е интересно), се исправа да ги дофати, па така вежба.. се на се, одличен е. Ми се свиѓа што е до поголема килажа, па и како столче ќе го користи понатака. И да не го користи, до сега душата му ја извадив. За лулањето не се секирај, оно си прета и си се залулува. Или ти ќе го залулаш малце и ќе си заспие. Пробавме еден со автоматско лулање (позајмивме од другар), бебе воопшто нејќе во него да седи, па овој си го носиме ако одиме негде на неколку дена..

LazaLaza, IRBBB and Em4e711 like this.
  4. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Бев да го видам, вака не е лош, убав е мек материјалот, само во таа боја го има. Добро е тоа што работи на батерии и има адаптер за во струја. Не можев да проценам дали е стабилен, добро би било некоја членка ако го има да сподели искуство, воопшто не го сретнав низ темава.

mamaJana and mila89 like this.
  5. mamaJana

mamaJana Популарен член

Јас го купив вчера, стабилен ми се гледа, цврст.
    Најефтин со двете опции, вибрации и лулање, се пере цела навлака.
    Единствено дезенот не ми е нешто wow, сакам поџиџани работи, шарени, со повеќе тракатанци, ама можат да се достават уште играчки на вртелешката.

Em4e711 likes this.
  6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Што е важно кога станува збор за седиште за во кола? Која е разликата дали е со изпфикс или не?

7. Marge

Marge Популарен член

@jarec6 ќе те тагнам пак тебе за прашањево. Не можам да се одлучам за транспортер, земавме количка на ABC Design, конкретно моделот е Viper 4 (ако нешто значи), ама без транспортер. Бидејќи одговараат повеќе модели на транспортери, размислувам помеѓу Maxi Cosi Tinca и АBC Design Tulip. Двете се тука некаде слични и имаат доста висока сигурносна оценка, со тоа што моделот на ABC Design има опција да се пушти позади главчето, за во случај бебе да биде поголемко, а нели не смее да се користи ако главчето е над делот за седење (лошо опишав, ама ме разбираш), така да, со овој модел би била сигурна дека можеби ќе успееме да го користиме до годинка. Од друга страна Maxi Cosi се сепак едни од најдобрите производители на детски седишта за во кола. И баш сум збунета:^) Имаш ли искуство и препорака што е подобро од овие два модели. Ќе ти прикачам и слики да ги видиш. Фала :f:

Attached Files:

8. *katja*

*katja* Истакнат член

Изофикс ти треба да има колата прво, ако има, тогаш по желба се докупува станица која се става на седиште за да се става поедноставно транспортерот а покасно и седиштето. И постабилни се и двете така т.е. посигурни.

9. jarec6

jarec6 Популарен член

Овој Макси Кози модел тука го нема ко што гледам, не знам зошто само тој би одговарал,Макси кози имаат стандард отвор,би требало сите да одговараат :?:
    Пебелот ми е топ од МК, ма да сите се добри, а овој не го знам не би знаела да кажам, ма да солидно ми изгледа(многу сличен вака на МК ми личи)со тоа што тоа за глава и да се подесува не знам колку менува,сите транспортери ти се до 75 цм на бебето.
    Битна е должината...

Marge likes this.
  10. Marge

Marge Популарен член

Сите од Maxi Cosi одговараат, конкретно овој модел ми се допадна најмногу. Инаку да, двата се до 75 цм на бебето. Фала ти сепак за одвоеното време:f:

jarec6 likes this.
  11. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Не знам оти ама јас мислам дека овие ич немаат ефект (немам искуство, само таков впечаток).
    Си велам ако беа овие подобри од класичните лулашки напред-назад што се, повеќето ќе беа вакви. :?:

Инаку, ако се одлучиш за ваков, во енци менци на попуст е.

13. macalavica

macalavica Популарен член

Каде да најдам релаксатор што се лула до поголема килажа,до 18 кг,на струја?

14. naturallmess

naturallmess Популарен член

Енци менци , имаше еден само што беше до 18 кг

15. mila89

mila89 Истакнат член

Се мислам помеѓу овие два релаксатори, едниот вибрира а другиот се лула.

Attached Files:

16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Вториот го имам задоволна сум, бебе сакаше да седи во него до 6 месеци го користев.

LucyLu and mila89 like this.
  17. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Screenshot_20210421_142541.jpg Има ли некој од овој релаксатор? Какви батерии користите и колку време ви користат?

18. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Од кој месец може да се стави бебе да си лежи во релаксатор?

19. jarec6

jarec6 Популарен член

Од сам старт :)

20. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Хахахах :D требаше да прочитам нешто на нет за релаксаторите, пред да се изглупирам со прашањето (facepalm) Ама знаеш што ме збуни, тој нашиот релаксатор е некако многу вдлабнат, незнам колку степени е да опишам, па викам да не треба да почекаме кога бебе може да е во некоја полуседната положба, си велам да не го деформирам:?: .....освен да попунам со тенко кебенце во таа вдлабнатина, мислам не сме го погодиле баш релаксаторот...