@thelittle17 @IRBBB @Kolache na mama фала за споделените мислења и издвоеното време сепак ќе продолжам со потрагата
@marta993 јас го имам овој https://www.encimenci.com.mk/relaksator-lr50-romb-jungle-40010507 и сум задоволна...и јас сакав и вибрации и лулање особено кога бебето имаше грчеви бидејќи викаат вибрациите можат да му помогнат ама и овој многу ми се најде има 5 брзини на лулање, мислам повеќе од 10 мелодии и 5 звуци на природата, се користи на струја ама мислам може и на батерии и има далечинско моето бебче го обожава, сега постов дури го пишувам тоа си се нишка, ама мислам зависи од бебето...мене ми велеа не купувај да не не седи,мене ми е поклон ама голема работа ми заврши за да можам да завршам нешто низ дома... има две плишани играчки тие не се нај нај, пробав да му ставам пластични со појаки бои ама ни тие не му се интересни па изгледа до бебето е а не до играчките
Ми го дадоа истиов пред некоја недела. Само прв пат кога ја ставив си заспа и на крај се искака. Од тогаш вреска кога ќе ја ставам и пробува цело време да стане Ама такво ми е бебето, штом ја спуштам вришти и негодува. На рамно успевам да ја смирам ама во релаксаторов не се дава, се грчи цела. Се надевам за скоро ќе ја навикнам на него. Инаку за играчките, мојата сака играчки ама на релаксатор ако ги закачам не сака да ги види, уште повеќе пишти од нив
Леле моево па спротивно од твоето, на рамно се дере како да го колиме, поткрени го, или во релаксатор, транспортер си ќути. Уште од мали табиетлии
Ете гледаш зависи се од бебето сепак...мене кога ми го донесоа релаксаторов бебето имаше еден месец некаде, првите пати му беше убаво а после почна да негодува...па направивме една пауза од недела две на користење и пак продолживме без проблем... Еве го моментално сат и пол спие во него,отвори очи после пола час реков толку беше и чекав да заплачи тоа си затвори очи и продолжи...а на пример сношти го ставив 10 мин и толку беше...изгледа треба да ги фатиме расположени
Да не се разбереме погрешно, и на рамно се дере ама можам после 10 мин да ја смирам, у релаксатор ич не можам да ја смирам. Сака само у раце исправена да е. Ако не цица, нема легнување ни на рамно ни у раце без да негодува
Мамички ај ве молам потсетете ме како одеше со транспортерот за новороденче сум заборавила од шред 5год, нешто беше позади во спротивна насока мислам... И до кога така? И дали можеше напред на сувизачко во спротивна насока за кога ќе го возам сама?
На сувозачко никако , во обратна насока до 8-9 месеци али позади. Го имаш видено во живо? Мене ми изгледаше многу ниско и не смее повеќе од два часа внатре исто како транспортер е ако веќе имаш транспортер ова не ти врши работа. А не е ефтино.
Ништо, јас се израдував дека ќе може подолго да си седи/спие дека оди скроз во хоризонтална положба, ама штом е така нема логика, ќе се најде за тие пари и нешто што ќе лула само .
Така ми кажаа вработените од таму, а сепак 100евра е мислам јас сакав како некст ту ми да го користам ама ништо
Јас го добив на подарок , воопшто не е исто како транспортер, целосно е рамно, така да може да си лежи бебе денски по малце па дури и да заспие, за ноќе спиење секако не е.
Како транспортер во смисла дека не смееш повеќе од два саата да го оставиш.Временски исто би спиело и во транспортер и во ова.
Мене многу ми се наоѓа денски, за дневни дремки кои секако не се повеќе од два саата,некогаш моево не ни спие денски само надвор ако сме . А највеќе го користам за да ставам бебе во него да завршам нешто по дома. Си ги гледа играчките има музики и ќе утепаме пола саат
смееш на сувозачко доколку воздушното перниче ти е исклучено. свртено обратно од правецот на возење секако и врзано со појас со три точки на поврзување. инаку во темава дојдов дека не најдов во срч посебна тема за седишта за во кола. дали некој го користел ова или знае дали го бива? https://www.encimenci.com.mk/sedishte-gro-up-123-jet-black-9-36kg-chicco-795835100