Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    29.043
    @thelittle17 @IRBBB @Kolache na mama фала за споделените мислења и издвоеното време :):) сепак ќе продолжам со потрагата :D

На thelittle17, Kolache na mama и IRBBB им се допаѓа ова.
  2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    4.477
    55F0BD5F-73B5-47AF-9D7F-605923E498F1.png @marta993 јас го имам овој https://www.encimenci.com.mk/relaksator-lr50-romb-jungle-40010507

и сум задоволна...и јас сакав и вибрации и лулање особено кога бебето имаше грчеви бидејќи викаат вибрациите можат да му помогнат ама и овој многу ми се најде

има 5 брзини на лулање, мислам повеќе од 10 мелодии и 5 звуци на природата, се користи на струја ама мислам може и на батерии и има далечинско

моето бебче го обожава, сега постов дури го пишувам тоа си се нишка, ама мислам зависи од бебето...мене ми велеа не купувај да не не седи,мене ми е поклон ама голема работа ми заврши за да можам да завршам нешто низ дома...

има две плишани играчки тие не се нај нај, пробав да му ставам пластични со појаки бои ама ни тие не му се интересни па изгледа до бебето е а не до играчките :D

На dromka, marta993 и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Ми го дадоа истиов пред некоја недела. Само прв пат кога ја ставив си заспа и на крај се искака. Од тогаш вреска кога ќе ја ставам и пробува цело време да стане (facepalm)
    Ама такво ми е бебето, штом ја спуштам вришти и негодува. На рамно успевам да ја смирам ама во релаксаторов не се дава, се грчи цела. Се надевам за скоро ќе ја навикнам на него. Инаку за играчките, мојата сака играчки ама на релаксатор ако ги закачам не сака да ги види, уште повеќе пишти од нив :whew:

На marta993 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    18.321
    Леле моево па спротивно од твоето, на рамно се дере како да го колиме, поткрени го, или во релаксатор, транспортер си ќути.
    Уште од мали табиетлии :D

На IRBBB, Kaja991, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.299
    Допаѓања:
    4.477
    Ете гледаш зависи се од бебето сепак...мене кога ми го донесоа релаксаторов бебето имаше еден месец некаде, првите пати му беше убаво а после почна да негодува...па направивме една пауза од недела две на користење и пак продолживме без проблем...

Еве го моментално сат и пол спие во него,отвори очи после пола час реков толку беше и чекав да заплачи тоа си затвори очи и продолжи...а на пример сношти го ставив 10 мин и толку беше...изгледа треба да ги фатиме расположени :$

На Bicka77, dromka и marta993 им се допаѓа ова.
  6. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Да не се разбереме погрешно, и на рамно се дере ама можам после 10 мин да ја смирам, у релаксатор ич не можам да ја смирам. Сака само у раце исправена да е. Ако не цица, нема легнување ни на рамно ни у раце без да негодува :drunk:

На jarec6 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Solen☀

Solen☀ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2020
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.412
    Мамички ај ве молам потсетете ме како одеше со транспортерот за новороденче сум заборавила од шред 5год, нешто беше позади во спротивна насока мислам... И до кога така? И дали можеше напред на сувизачко во спротивна насока за кога ќе го возам сама?

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    На сувозачко никако , во обратна насока до 8-9 месеци али позади.

Го имаш видено во живо? Мене ми изгледаше многу ниско и не смее повеќе од два часа внатре исто како транспортер е ако веќе имаш транспортер ова не ти врши работа. А не е ефтино. :)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.906
    Допаѓања:
    5.207
    Ништо, јас се израдував дека ќе може подолго да си седи/спие дека оди скроз во хоризонтална положба, ама штом е така нема логика, ќе се најде за тие пари и нешто што ќе лула само :D.

10. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Така ми кажаа вработените од таму, а сепак 100евра е мислам јас сакав како некст ту ми да го користам ама ништо :)

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    520
    Јас го добив на подарок , воопшто не е исто како транспортер, целосно е рамно, така да може да си лежи бебе денски по малце па дури и да заспие, за ноќе спиење секако не е.

12. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.613
    Допаѓања:
    35.529
    Во обратна насока се препорачува да се вози додека не прооди стабилно.

13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Како транспортер во смисла дека не смееш повеќе од два саата да го оставиш.Временски исто би спиело и во транспортер и во ова.

14. Estella

Estella Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2021
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    520
    Мене многу ми се наоѓа денски, за дневни дремки кои секако не се повеќе од два саата,некогаш моево не ни спие денски само надвор ако сме . А највеќе го користам за да ставам бебе во него да завршам нешто по дома. Си ги гледа играчките има музики и ќе утепаме пола саат :D

15. Eleonora990

Eleonora990 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Мислење за овој на kikka boo?

Прикачени фајлови:

16. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    смееш на сувозачко доколку воздушното перниче ти е исклучено. свртено обратно од правецот на возење секако и врзано со појас со три точки на поврзување.

инаку во темава дојдов дека не најдов во срч посебна тема за седишта за во кола. дали некој го користел ова или знае дали го бива?
    https://www.encimenci.com.mk/sedishte-gro-up-123-jet-black-9-36kg-chicco-795835100

На Solen☀ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Пиши и тука, може ќе се најде некој што го користел..

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  18. rainbow_bb

rainbow_bb Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2020
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.256
    фала, не ми текна во категорија дете да побарам. :wasntme:

На nadenadia му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nadenadia

nadenadia Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    2.236
    Затоа сме тука, да си помогнеме, да се ислушаме, да кажеме мислење итн :D

На rainbow_bb му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    Да ми препорачате релаксатор, да има и вибрации и лулање и по можност да е и на струја и на батерии? :)