@Krofna* Па и јас тоа си мислам дали ќе сака да седи, ама како да пробам ако не купам?! Немам никој близок со релаксатор, вака на слепо, ќе пробам па ако не сака ќе ставам и јас мечиња во него Може да ми кажеш кој поточно го земавте?
Ние го земавме од Енци Менци Јоие од што бев очајна бебе само во раце сакаше земавме со све најскап беше и џабе така си седи И ние немавме од кај да земеме за проба и лупнавме пари, се мислев ваков таков реков со све се надевав нешто ќе му се погоди хахха ама ништо
Зависи од релаксаторот и од бебето…релаксаторите сите се ограничени со тежина, а бебињата со желба да седат мирни
Врти врти и не најдов до кога може да седи во транспортер. Почнаа ножињата да му штрчкат, а големата корпа од количката па му е голема. Не сака да лежи во нејзе, а ако ја ставам по агол се држи странично страв му е и вика хаха
Дали е побезбедно транспортер да се постави за новороденче на предно или задно седиште? Знам дека е свртено во контра правец ама не знам за седиштата.
Napred moze ako nemas airbags. Posto kolite sto imaat mislam deka ne stavaat opcija da gi isklucis vozdusnite
Задно седиште свртено на назад - така е најбезбедно. Во случај ако мораш да го возиш на предно, исто треба да е свртено наназад и воздушните перничиња задолжително да бидат исклучени.
Во поголем процент тие што гинат при сообраќајка се на сувозачко седиште и тие што средат позади во средина. Затоа и се става седиштето/транспортерот позади. И во обратна насока се става секогаш транспортерот. Конкретно за Вејрон транспортер не ни можеш нанапред да го ставиш и да го возиш,не знам за другите како е али предпоставувам дека е исто. Аирбегот може да се исклучи само во овластен сервис ако го однесеш бидејќи е поврзано со електрониката на колата.
Da ne me razberes pogresno ne bi stavila ni jas transporter na predno ama taka vidov na etiketata mislam ili negde nebitno. Duri i sama da treba da vozam bebe mislam ako go stavam napred poveke vo nea ke gledam i ke napraam nekoja belja
Дечки во дилема сум сакам да го купам ова: Ама не е bouncer нема лулање и музика ниту вибрации. Се мислам дали да го купам или да барам со звук и лулање?
Od 0....mada go koristam za ako treba jas da jadam/odam do wc dur sme sami so beba ili za da rucame so maz. Sedi tolku 15tina min, ne se zaspiva na bilo koj mode na ljuljanje i muzika. Na pocetok ne gi percepira onie gore sto visat,a i sega skoro 4mes pre saka igracka vo raka nego tie gore. I obavezno kaka vo nego skoro sekoj pat