Nas ni rece polovina cas poveke pati vo denot a za zaspivanje isklucivo ne bidejki moze da dojde do blokada na disni patista kako sto ja navaluva glavata kon gradite koga ke zaspie.
Јас памтам нешто дека мојава кога се чистеше после пораѓај и и се слеваа секрети неможеше да спие во креветче зошто кашлаше и носето и се затнуваше. Е тогаш ја ставав во релаксатор по пола саат со вклучени вибрации и тоа и доаѓаше вајда како тапшање по грбче и си дремнуваше убаво. Е сега дали беше одма после пораѓај реков не се сеќавам или после месец дена
Веројатно зависи од ортопед до ортопед, нашиот совет беше тој Додека пак за транспортер рече дека кога се патува, нема потреба да се вади детето за пауза, без разлика колку часа се патува, ама да се користи само за таа намена, а не да се вози детето во транспортер во парк или до продавница и слично.
Мене ми забранија да го оставам да спие во него, ама да бидам искрена го имам оставено 2-3 пати да подреме оти маки мачевме за денско спиење и да го разбудев на толку мачење немаше шанси ама спиеше по 30 мин. ако ти спие подолго, не го оставај Гледај и да не ти заспива таму ама јас не би го будела.
Da, nie odime vo Zan Mitrev kaj Saso, aza transporter ni kaza bez razlika kade so nego da se pravi pauza na 2 , 2 i pol casa.
Како ги чистите/перете транспортерите? Пробав да ги извадам навлаките, ама не се вадат скроз поради каишите.
Кај мене се вадат, малку потешко ама излегуваат. Пробај низ тие дупкичките што се каде што минува каишот, да го свиеш на пола и да го извадиш
И кај мене се вадат ткаенините. Да видите некој туторијал за моделот на транспортер што го имате? Друга опција со правосмукалка вода што влече ако може да најдете
Успеав да ги извадам каишите, ме фати инат, им ја најдов цаката, а мојов модел на транспортер е заедно со количката купен од Либерта и не можев да го најдам на нет. Викате може во машина? На колку степени?
https://www.libertabebecentar.mk/relaksatori/relaksatori-2/kinderkraft-unimo-5-in-1-3 Go ima li nekoj koristeno ovoj relaksator/lulka.... Izgleda fino, ima poveke opcii, ne znam kolku e korisno da se kupi, no me interesira nekoj da spodeli licno iskustvo?
До кога користевте релаксатор? Ептен ретко го користев и сега 2-3 недели сигурно нема седено, а веќе и сама седнува. 8 месеци е. Да го пакувам а или ќе се најде?
Овој до 18кг мислам е. Ептен во критични ситуации ми се наоѓа, ај ќе го почувам уште малце, за секој случај.