Зависи од бебето. За од 0+ првиот, ама ако е темпераментно бебе после 2 месец може да не сака веќе да се нишка па повеќе да ти заврши работа bouncer. Син ми во мамару се нишкаше месец- два дур не доби сила, после само клоцаше со нозе и удараше со грбот, да имав bouncer ќе го искористев многу повеќе, ќе се клацкаше сам.
Сите релаксатори ли се за новороденчиња наменети? На пример дали уште од прв ден ќе можам да ги ставам бебињата во релаксатор?
Па не, треба да се подесуваат скоро легнати за новороденче, ќе прочиташ на кои пишува во опис, на пример ова на првата слика се подесува и новороденче е како легнато и ужива, а втората слика е повеќе кога ќе се раздвижи бебето да се нишка само, еве како и погоре дискусијата за bouncer и релаксатор што нишка. Во ова од втората слика не можеш да ставиш новороденче не може глава да држи
Кај заспие таму оставаш и на трепки ќе одиш мала шала. Сум ја оставала да спие во релаксатор. Ама тоа се кратки дремки биле.
Препорака за седиште за во кола? Да ги искористиме попустите. Од 0-36 да е. Освен ротирање, isofix, наслони што друго да гледам дали има?
Ние земавме вакво https://www.freeon.mk/product/freeon-avtosedez-sierra/ од Бебе центар, сега за сега е супер
Имате ли некое искуство со BabyBjorn релаксатор? Знам дека е индивидуално кое дете како ќе го прифати ама немам блиски со овој тип, а многу се фалени по страна.
Imase zolva mi, deka Norveska zivee tamu site gi koristat. Ubav mi bese mene, nejziniot sin mn sedese.