Транспортер и релаксатор

Дискусија во 'Бебе' започната од Sun.shine, 13 октомври 2011.

1. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    2.474

Фала ти многу,прати ми кога ќе ти го прати,а јас ќе разгледам и седишта оти назад имаме уште едно седиште за големата дада..

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.092
    Допаѓања:
    10.064
    Вака некако им беше. На старо го купиле, нема линк да ми прати.

Прикачени фајлови:

• IMG_5578.png
      IMG_5578.png
      Големина на фајлот:
      737,5 KB
      Прегледи:
      63
    На ginger и Bettina23 им се допаѓа ова.
  3. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    2.474
    Многу убаво изгледа и комотно како делот од количките
    Ќе побарам баш може ќе најдам тука
    Фала ти многу :hug:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.235
    Луѓе ова е корпа од количка. Мојата корпа од количката има можност да се врзе со каиши и да се користи вака. Провери ја твојата корпа...

На Tiny Love и Bettina23 им се допаѓа ова.
  5. Bettina23

Bettina23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2023
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    2.474
    Проверив,кај мене нема :| а баш убаво би било да можев вака да го врзам по комотен е вој дел од колку транспортерот..

6. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    6.092
    Допаѓања:
    10.064
    Не е корпа од количка. Го имам видено во живо, специјално е за големи дестинации со мало бебе. Затоа и го земаа. Нема како да се стави на количка.

На merriel0 и Bettina23 им се допаѓа ова.
  7. merriel0

merriel0 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2023
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    2.235
    Ах сеа сфатив. Мојата количка е Chicco trio sprint Travel system. Затоа и е таква корпата...

На Bettina23 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    3.667
    Дали има некој да сподели искуство со овие два релаксатори?
    IMG_8204.png IMG_8193.png

9. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.271
    Допаѓања:
    1.564
    Ќе пишам и тука иако веќе пишав во друга тема. Мајки ај ве молам препорачајте ми седиште за во кола што е од 0+ ама и за поголемо детенце, од кои сте задоволни? Сега гледав на тополино скоро сите се на попуст ама има цени од 30 илјади до 6, 7 па не знам што да барам конкретно. Едни ми се засвиѓаа на free on, океј ли се ?

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    4.108
    Допаѓања:
    9.964
    Ова го имаме ние, јас сум презадоволна. Од 2 месеци кога беше го користиме секој ден скоро.
    https://lococroco.mk/produkt/sedishte-i-felix-i-size-temno-sivo-kikabu/

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    319
    И јас сум задоволна од кика бу, има во локо кроко повеќе модели, слични се, разгледај ги.

На Dodo1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    670
    Џој дали знаеш дали ги има во Мк негде овие од Joie?
    Најдов еден модел баш како овој на сликата Феникс што го ставила, а се употребува и за количка и за кола, и баш такво барам за во кола, затоа што од два три месеци ќе имаме подолги патувања, и не би го ставала во тие извитканите транспортери, друго ми е вака ко ќе го легнам. Плус што велиш од безбедносен аспект е супер бренд.
    На страницата кај што гледав немаат достава за Мк.

13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    670
    Здраво девојки.
    Нова сум на темава и тотално сум неупатена што се однесува на колички, седишта итн.. . Мислам дека колку повеќе читам, толку повеќе се бунам.

Од се она што видов, знам дека би сакала количка чија корпа ќе може да се пренамени и како седиште во кола (за првата година). Ставам слики во прилог од Joie модел, кој има таква намена, но немам видено кај нас ваков модел ни од друг бренд.
    Дали случајно знаете да ми посочите кај да барам, дали сте виделе, дали некоја порачала директно од Joie (според web страницата немаат достава сега кај нас)?

Од три месечна возраст натака ќе имаме подолги патувања (сигурно 15 часа во правец) , и некако ми се чини дека попријатно ќе му биде на бебето да си е легнато во корпа, отколку во седиште налик транспортер (слика 3 во прилог). Можеби грешам, но си мислам дека не е пријатно да е свиткано толку време.

Ве молам за мислења и предлози.

Прикачени фајлови:

14. confidential

confidential Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2020
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    46
    Здраво, предлог за седиште 0-36кг со изофикс а најбитно да му удобно на бебе да може да е и во лежечка положба и да е со океј цена, не прескапо

15. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.376
    Допаѓања:
    6.104
    Јас не сум најсигурна дека корпа е безбедна опција за патување, искрено прв пат сега прочитав дека постоело и тоа.
    Консултирај се си ортопед најубаво.
    За мали бебиња сите советници за вожња и седишта, вклучително и ортопеди, препорачуваат транспортер како најбезбедна опција дури не се надрасне, со тоа што мора и соодветен агол да се постигне - ако добро памтам 45 степени, ако не нека ме поправи некој.
    Од Joie брендот јас сум генерално презадоволна, имам неколку крупни работи од нив земано и не ме има разочарано.
    Тоа што го немало кај нас сум го земала од Србија или Грција, така да ако се одлучите за вакво баш, контактирај ги Србите, многу се услужливи, одма ќе ти дадат одговор дали може да ти направат нарачка од фабрика или не.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  16. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.239
    Допаѓања:
    34.933
    @ginger ние го купивме од Енци Менци седиштето Joie. Претходни имавме MaxiCosi од 0 до 4 години. Сега гледам Joie има сеуште во Енци Менци, Тополино, Babyshop.и на Ананас.
    Инаку корпите седишта не ти се безбедни. Побезбедни се обичните седишта 0+ со Изофикс. Дали е тоа она што кај нас се вика транспортер (0+ до кај 15 кила) или седиште од 0+ па до големо дете, се е побезбедно од лежечка корпа.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    670
    Еве и оваa корпа ја најдов, и оценката на Adac e 1.5.

Прикачени фајлови:

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.344
    Допаѓања:
    182.382
    Лежечка позиција не е безбедна при патување. Вратчето нема никаква поддршка при нагло кочење. Најбитното правило при возење бебе/дете е, да е во свое седиште, соодветно пропорциите, тоа може да е транспортер, свртено спротивно на движењето на колата. Тебе може ти изгледа незгодно, меѓутоа транспортерите се така направени да ја имитираат матката, така што правилно наместено, бебето е комфортно во таа позиција. Плус, на секои 2 до 3 часа се прави пола час пауза да се истегне бебе, не е препорачливо да се вози подолго од 3 часа без одмор.

Јас исто сум фан на joie, сите 3 седишта на моите се џои. Моја препорака е да не се леташ по прескапите само затоа што се извикан бренд и да заглавиш со едно седиште до 7 години. Џои се супер избор, особено оние од 0 до 4 години. По 4 години, природно седиштето се амортизира, се намалува безбедноста и поубаво е да се земе ново. :)

На baguf4e, ginger и JoyJoy им се допаѓа ова.
  19. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    527
    Допаѓања:
    670
    Фала ти многу. Ич не летам по поскапи, првично и мене Joie ми привлекоа внимание. И бидејќи видов дека имаат корпа за кола со солидна оцена на Adac, си мислев дека се стварно ок, и ете имав замисла во глава за комоција и слично, која очигледно е грешна.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lala15

lala15 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2014
    Пораки:
    260
    Допаѓања:
    319
    Разгледај ги на кика бу во локо кроко, јас сум презадоволна. Мојата не сакаше ич во транспортерот да се вози, откога зедовме седиште си ужива и се гледа дека се преудобни, а и со цена се скроз океј.

На confidential му/ѝ се допаѓа ова.