Човекот не е маж со самото тоа што може да роди дете, само што ти си некое ептен тролче тука што нема друга работа освен да дремеш на темава и основни работи да ги испреветуваш за да испаднеш во право. Како левичарски Ендру Тејт да читам се осеќам.
Шо е иронично само по себе, пошо поголеми права за овие, директно загрозуваат права на жени. Ох, ват а тајм ту би алајв.
Само да знаеш дека мажите мизогинисти истава лажна логика ја тераат: дека правата на жените ги загрозуваат правата на мажите. Немате доволно ум да ја сфатите иронијата.
Жените кои не се трансфоби знаат да размислуваат. Не си ти претставник на добрите жени во светот. Трансфобите немаат ронка ум, ни маж ни жена да е.
Sekoj chovek e so zaseben sklop na zhelbi i ubeduvanja. Shtom ima bioloshki zheni koi ne sakaat da minuvaat niz bremenost, poroduvanje, doenje (shto ne mora da znachi i deka ne sakaat da bidat roditeli), ne me chudi da postojat mazhi koi rado bi ja prifatile taa uloga koga bi bilo izvodlivo. Retko koj toa otvoreno kje go kazhe od poznati prichini.
А друг аргумент имаш некој освен ваков или таков фоб? Пошто за дискусија не е доволно само придавки да кажуваш, треба аргументи да имаш.
Леле дечко дај од дрогата. Кој црн патријарх? Биолошки маж не може да роди оти нема матка и сите остали органи за да роди. А транс маж ако е транс стварно нема да се осеќа лагано да раѓа
Не беше разговорот дали може, туку дали биолошки маж воопшто има право такво нешто да сака да направи. И да, патријархално мислење е да се мисли дека не постојат мажи што тоа би го сакале.
Да не се тие, кутрите нема да знаеме ни самите што сме. Упс, секако не знаеме по новодефиницииве. Жена е жена. Ако е жена шо се родила ху е паметна жена, ако е жена хх нема ум. Мажот е маж шо ако има хх и сака да раѓа може да роди, оти му се може ама маж е уствари. Едно време викаа не да се даваат деца на педери, јадните ни криви ни дужни, овие сами прокреираат
Оф мори мајко. Збориме за биолошки карактеристики. Што е можно, што не. Ако си транс маж, не сакаш да го имаш биолошкото од жена туку од маж, капиш? Што значи нема да сакаш да раѓаш
Не им ги наметнувај твоите желби врз транс мажите. Секој човек е различен, вклучувајќи ги и транс мажите. Нема едно единствено нешто што сите транс мажи сакаат или неќат да го прават.
Gurl. Педофили требаше да припаѓат па да можи да се одделат од нив. Ни припаѓале, ни ќе припаѓат. Уморна сум сегде да се спомнуват. Транс луѓе, дрег квинс и општо queerness биле од сам старт дел од чадорчето и ќе останат. Не можи, и не треба, да се споредват.
На крај ќе испадне дефиниција за транс е човек што се идентификува како транс оти ни транс не знаеме што е веќе јер сите се различни, единствени, уникатни.
Како уште за патријархат зборуваш кога ти и таквите ко тебе секако ќе ги наречите жените освен жени. Биолошка карактеристика на жена е да раѓа, никакви чувства не можат да го сменат тоа.