Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.156
    И за Џонатан Јанив и Дилан Малвени?
    За првиов стварно се надевав ќе речеш абе бегај тој педофил е, ти запна да го браниш оти жена бил.

На Konfetka, Gosh и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Не ми е грешката.
    Мажите биолошки се повисоки, поснажни од жените. Има исклучоци ама се исклучоци.
    Биолошките мажи се неспоредливо почесто затварани него жените.
    Биолошките жени се неспоредливо почесто жртви на насилство.
    Тоа се факти и статистики, остај како некој се осеќа.

Што значи дека биолошки маж, таман да транзиционирал, не може да се натпреварува во женски категории пошто немање на полов орган не намалува на фактот дека градбата и силата ќе останат детерминирани од биолошкиот пол.
    Кај оние што не транзиционираат, и немаат проблем да имаат машки полови органи, не примаат естроген и секако, имаат поголема (нормална или прекумерна за биолошки маж) количина на тестостерон, агресијата може да биде поизразена.

Не можеш НИКОГАШ да го негираш биолошкото, затоа што половите органи не не' прават мажи или жени, туку се надворешен показател за пол. Така маж без пенис не станува жена, ете поради карцином ќе му го отстранат, така жена без матка не станува маж.

Други работи детерминираат, а ниту една од нив не се менува со хартија, ниту наукава е чекор поблиску за вистински да промени пол на некое суштество.

На Gosh, Nausicaa, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  3. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Жените криминалци ги имаат истите права како и другите жени. Не ги губат тие права само бидејќи се криминалци.

4. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.135
    Допаѓања:
    180.931
    Па сега ако е жена човекот, шо да праиме.
    Имало и жени педофили. Е сега пошто е ваљда специјална жена, може и специјални права следуваат, фак лоџик.

На Munchmallow20 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Значи веќе прекинавме да употребуваме критично мислење и прифаќаме се што ни се сервира?

Во ЛГБТ заедницата има секакви срања затоа што тоа не е некоја основана заедница со свои правила и принципи туку едноставно се разликува од група до група, држава до држава и особено онлајн и живо се разликува. Мислиш некаде ќе стигнеме ако сето тоа прифаќаме само за да испаднеме либерални? Прст на глава, хало!

Една кратка дефиниција во речник или енциклопедија за трансродова личност не може целосно да опфати што треба да значи тоа, а и не треба, тоа е само појаснување на ЗБОР. Во закони односно медицински дијагнози треба точно да стои определено, а треба да го смениме и значењето во културен контекст, пошто секако не си единствен ваков либералец.

На Gosh, *Amethyst*, crimson и 2 други им се допаѓа ова.
  6. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Не гледам причина од вакви рестрикции.

7. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.156
    А мажи криминалци ги имаат истите права као жени?

8. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Во кој контекст прашуваш? Мажите и жените треба да се генерално еднакви пред законот, се разбира.

9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Ако нетранзиционирана транс жена ме силува, во кој затвор да ја ставиме?

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Најидеално би било во женски затвор и обично имаат посебни секции во затворот за опасни затвореници. Ова би важело се разбира и за цис жени силувачи на жени.

11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Па сите затвореници се затворени поради насилство, одамна барем во Македонија за долг не идеш во затвор.

Значи да и' дадеме плодна почва за да си силува по затвор? Стражарките кои се жени најчесто (намерно, пошо биолошки маж има позиција и можност да силува у затвор) да се заебаваат да се борат со биолошки маж?

Обично биолошки жени не силуваат жени, обично биолошки мажи силуваат биолошки жени.

На Gosh, Nausicaa, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Ако стварно се докаже на суд дека е опасност за другите затвореници, нека биде ставена во машки затвор.

13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Инаку не се согласувам дека ЛГБ треба да се одели од Т затоа што тоа спојување си има историја и не се проблем транс луѓето.

Проблем се нон-бајнари, џендр квир, she/he pronouns, neo-pronouns... а тука и ќе ги спомнам и измислените сексуалности ко што се пансексуалност, хоморомантичност, асексуалност... кои стварно немаат појма што со себе и исто како членов мислат дека е доволно да смислиш некој идентитет и тоа е тоа.

Луѓето порано, особено на самите почетоци на ЛГБТ заедницата, знаеле кои битки е битно да ги водат и најдобро и најопуштено мислење имале кон родот според мене. Сега све е измешано, секое значење е изгубено очигледно и никако ништо не смее да се критизира.

На Gosh, Nausicaa, senjorita-v и 6 други им се допаѓа ова.
  14. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Не знам дали навистина го прочитав ова или ми се чини.
    Ретко останувам без коментар и сега сакам нешто да коментирам ама ова што го прочитав е толку..не знам како ни да го дефинирам..глупаво? што останав без зборови.

Башка тоа што веќе толку се изгуби што во едно мислење тврдеше дека сепак „може“ и на тоа беше акцентот.

Колку е ова добро од некој што се пишал под пол: машки, да читаме објаснувања за овие работи. Да не заборавиме дека при овој разговор успева да вметне и
    На целото мислење што го испишав јас ми одговори со линк. ЛИНК! Што погоре е debunked така да нема што да го отварам зошто за жал она што го напишав е онака како што е. Иако ова звучи како „извор: trust me bro“, пак, за жал, не е.

Објасни што објасни за
    Некако многу објасни за транс мажи, да свртиме, мене сега малку ме интересира за транс жените околу репродукција, па и што имаш повеќе на темата.
    Ако може без линк зошто ако прикажев линкови за она што го напишав, немаше еден цел хард диск да ми стигне.

На Gosh, *Amethyst*, Bitter-Sweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    На суд докажуваш сторено дело, не потенцијално дело. Судот не може да знае дали пенисот пак ќе го користи за силување. Тука збориме за превенција, а не ако силува уште некоја, па ај ќе ја носиме во машки затвор.

На Bitter-Sweet и crimson им се допаѓа ова.
  16. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Транс жените не можат да раѓаат деца, транс мажите можат. Ете, и тоа било еднакво просто.
    Вие сте тие кои тотално проста ситуација ја искомплицирате, не јас, да се разбереме.

Линкот што јас сум го постирал не бил дебанкиран се уште.

Може судијата да донесе одлука за каков затвор би бил соодветен, не знам зошто не би можело.

17. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.156
    Оти не можат? Нели жени се.
    Еве ја сум жена и можам да раѓам.
    Мајка ми, баба ми, тетки, вујни, братучетки мои сите се жени и родиле.
    Оти овие се жени као а не можат?

18. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Веќе го знаеш одговорот: да си жена по род нема врска со раѓање или нераѓање.

19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.156
    Ја по пол сум.
    Исто и мајка ми и остали што родиле у фамилија моја.
    Зашто овие не можат?

На Gosh, Bitter-Sweet и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.390
    Не ми беше тоа прашањето. Ама гледам дека не ни читаш. Одговараш ама колку да одговориш.