Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Мене не ми е ни толку гајле дали само мажи или жени влагаат во вц и дали транс жена/маж ќе влезе.Ние во Мк не сме до тоа ниво стигнати, ех па негде не ни има функционално вц.
    Поентата е што почнува да владее некоја диктатура заради исклучително мал дел од популацијата.Во 21 век да биде контроверзно да кажеш ваква изјава - “However, many trans women are still males with male genitalia, many are sexually attracted to females, and they should not be in places where females undress or sleep in a completely unrestricted way.” и заради тоа јавно да те линчуваат и да дадеш отказ е апсурдно.
    Па било кој ако се вреѓа од ваква изјава слободно нека живее во пештера пошто не знам како ќе преживее во реалниот свет.
    Со ризик да звучам како стар конзервативец, ама си имаат силно влијание.

На ElenaOfRivendell, Biljarkata, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  2. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Почнува да владее некоја диктатура :rofl:

Пошто нели, се додека прекрасните бели цис хетеро мажи и жени, златното мнозинство, не се загрозени, било каква дискриминација на малцинствата е дозволена, особено на трансродовите луѓе бидејќи се најмал процент од ЛГБТ заедницата. Исто така, дозволено е да се каже било што за малцинствата, нивно е дали ќе се навредат или не, ако се вреѓаат еве и пештера. Језиво у пм.

На Moon_420 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    А зошто да ги погазам сопствените чувства и емоции, за да удоволам на некој што не го ни знам и со тоа мене да ми биде непријатно?
    Ти ја прикажуваш сопствената страна, јас мојата.
    Јас тебе те разбирам што сакаш да ни објасниш, но и ти разбери ме дека не ми е пријатно со биолошки маж да делам интимна просторија, без разлика на твоите намери.
    И не дека барам многу, што сметам дека треба да добиете посебна просторија, многу е барање за се нешто да правиме ние отстапки.
    На крајот од краиштата, далеку сум од светец. Но и јас сум битна во ова општество.
    Едноставно барам сите да имаме нешто од кое би биле задоволни, истовремено да не страда ниедна страна.
    Не е тоа себично, туку ферски.

На ElenaOfRivendell, Biljarkata, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Диктатура, зашто да даваш отказ за твое сопствено мислење за актуелна дебата е ненормално.И не, не е било што изјавата дека ние како жени заслужуваме свој простор.

Да бидам искрена, да имаа попаметна работа да прават луѓево ќе правеа, ама тоа е, проблеми на богати општества во 21ви век.И реално, верувам дека најгласни за ова се деца или преразгалени миленијалци.Луѓе со реални проблеми, транс/ не транс не одат во лов на вештерки за вакви работи.

На ElenaOfRivendell, Biljarkata, Nausicaa и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    600 Професори е само бројка но вистинста не ја интересира бројноста вистината е една.

На Need for Speed му/ѝ се допаѓа ова.
  6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Човековите права не се ниту дебата, ниту став, што поскоро го сфатите тоа, толку подобро за еднаквост на малцинствата и вас - привилигираните, и секако многу помалку пештери.

7. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Една привилегија што ја имам у пичку материну. Ако бракот го сметаш за привилегија, ќе ти го дадам мојов, да переш, чистиш, готвиш, корнеш на кромид секој ден.

8. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Ај те молам само одговори ми зошто ти е проблематично ние како жени да сакаме свој простор? М? Дебатата е за ова, не дали треба да постојат транс луѓе.Мислам мене одамна ми е јасно дека не сфаќаш баш, ама да си повторам.

На Nausicaa, asdas и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Пресмешно.

10. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Имате свој простор. Транс жените се жени, и припаѓаат во просторот на жените.
    Транс мажите се мажи, и припаѓаат во просторот на мажите.

11. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Епа извини ама не е еднаквост да сум приморана да делам тоалет заедно со биолошки маж, затоа што се осеќал како жена.
    Тој/таа може да си се осеќа и декларира себеси како сака, ама не да ми ја нарушува интимноста и да навлегува во мојот простор.

На ElenaOfRivendell, Need for Speed, Nausicaa и 3 други им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Трансродовоста не е привремено чувство. Тешко е да се гугла, се гледа.

13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    Надвор од три научени реченици знаеш свое мислење да дадеш?
    Не.Ајде чао.
    Не знам ни што да дискутирам ако се вртиме вака во круг.

На Nausicaa, Amellie13, christinnn и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.449
    Јас немам одбивност кон транс лица, ама ти имаш одбивност кон цис хетеро мажи и жени и тоа апла се гледа. Како сакаш да бидеш почитувана личност ако не почитуваш.

На ElenaOfRivendell, Nausicaa, christinnn и 2 други им се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Ми побара одговор на прашањето зошто жените не треба да имаат свој простор, јас кажав дека треба да имаат и имаат, а впрочем и транс жените припаѓаат таму, ова за тебе не е МОЕ МИСЛЕЊЕ? По истава логика, и твоето не е твое мислење, научени реченици ти се за ДиКтАтУрА.

16. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Посебни простории нема да има никогаш... и да има колку ќе бидат користени? Јас знам само околу 10 транс лица низ цела Македонија... За тие 10 треба да се изградат колку WC? И секако, тоа што транс личноста ќе биде сама во посебна просторија разделена од останатите биолошки жени е ставена на ризик да е нападната без никој да е тука да и помогне... И плус таа транс личност ќе се чувствува исфрлено од останатите жени.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Уф, колку погрешен заклучок. Јас немам одбивност кон цис хетеро мажи и жени, генерално. Јас имам одбивност кон оние цис хетеро мажи и жени што сакаат да одземат/да не дадат еднакви права на оние што не се дел од нивниот хетеронорматив. Како сакаш да те почитувам кога сакаш да ускратиш нечии човекови права? Почитта се заслужува. Впрочем, јас сум цис маж.

Последна измена: 31 октомври 2021
  18. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.743
    Допаѓања:
    21.410
    Абе не можи да е жена ако има патлак меѓу нозе, разбираш?
    Нека се осеќа како жена колку сака ич не ми пречи. Ама сигурно нема да ми е пријатно ниту мене, ниту на било која друга жена да треба да се преслекува и да врши потреби пред него.

На ElenaOfRivendell, asdas, GrimTheReaper и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Аха, значи ако го нема патлакот меѓу нозе автоматски веќе е жена и може да го користи истиот тоалет како тебе, или сепак не? :lol: Туку, ти коа идеш у тоалет да мочаш, пред другите жени мочаш а они те гледаат? Чуден фетиш.

20. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Зошто се очекува секогаш ние да правиме отстапки за се нешто.
    Малцинство сте, да, но не може да се прави и терор врз нашата слобода на мислење и чувства затоа што се чувствувате и вие лошо. Зошто да имам грижа на совест за тоа што покомотно би се чувствувала со биолошка жена во такви простории.
    И повторно се игра на карта на сентиш. И сочувствувам со тебе. Но, знам каде ми е границата. И кога би бирала, ги бирам моите чувства наспроти твоите, не затоа што мислам лошо за тебе, туку затоа што се сакам себе повеќе.

На ElenaOfRivendell, christinnn, Angie1432 и 1 друга личност им се допаѓа ова.