јас првиот и последен транс маж (од жена у маж) да не ми кажеа никад немаше да дознаам, освен ако немавме односи пример маж оригинал помаж од многу машки шо ги знам, девојчиња фаќа поубави од цис маж нема шанса да познаеш цел е транзитиран и како јас да знам?
Не ти го разбирам прашањето. Ти да ми дадеш слика од транс жена, во 99,999% од случаите не би ја помешал со цис маж. Тоа ми беше поентата. Не е прашањето како да дознаеш дали е некој цис или транс. Но во твојот случај требаше да знаеш дека е или цис маж или транс маж, еден од тие двете, со 99,999% сигурност. Сигурно не помисли дека е цис жена.
Nene Nego se nadovrzuvam na negoviot muabet deka se poznavaat Eve vi kazuvam ne se poznavaat Cela tranzicija e toa Od apcinja za glas, vlakna, hormoni eden ton Ne im e lesno ni na ni
Не ми го разбра муабетот. Муабетот ми беше дека се познава дека НЕ е цис жена, а не дали е цис или транс маж.
Океј. Глас, брада, лицеви карактеристики, телесна конструкција... Како овие се различни кај цис маж и транс жена?
Не треба да те интересира за цис маж и транс жена. Реков да споредуваш на истиот принцип кој го користиш за цис мажи и цис жени, бидејќи во 99% од случаите истите разлики ќе се појават.
Ќе се упукам. Ти кажав како разликувам цис мажи од жени. Те прашувам како да разликуваме ние жените цис маж од транс жена. И не, транс жена не личи секогаш на цис жена ако тоа ти е поентата, ретко да личи. А по твојата логика нели секој што рече е жена, жена е, не мора ич да личи на жена. Е тогаш исти курац (буквално) се цис мажи и транс жена.
Буквално на истиот начин којшто ми го спомна. Транс жена да има брада е екстремно ретко. Точно е дека не сите транс жени личат исто како цис жени, ама тебе не те интересира тоа. Те интересира дали е цис маж, а транс жените ретко личат како цис мажи. Можеш барем да одредиш визуелно дека е транс жена.
Реално има право дека може да приметиш разлика ако некој е трансродова личност, сеа ок има и такви кај шо е малце потешко. @Feminka22, абе трансвестит можеш да познаеш, да има и такви ко шо рече целосно трансформирани ама пак по нешто се одвојуваат. Но како и да е, тоа не е битно, битното е дека ни под точка разно не треба да им се дозволи пристап во простории кои се строго само за жени поради разноразни причини. Вие чувствувајте си се и ко алигатори ако сакате, ваше си е тоа но не смеете да се мешате кај шо не ви е место. Крај.
Чекај чекај .. Ти рече дека секој што вели дека е жена, значи дека е жена, дека не е битно како изгледа, така беше? Сам не знаеш што збориш више.
Те молам следи го текот на разговорот. Сега ти објаснувам за 99% од транс жените. Се разбира дека постои 1% транс жени што не изгледаат така, но сепак и тие се жени.
https://www.proprofs.com/quiz-school/story.php?title=lady-ladyboy Вакви квиизови не би постоеле ако стврано беше тоа точно. Има поголеми шанси да настрада од цис жена. Но јас не барам на цис жените да им се одземат правата, па нема ни за транс жените да барам.