Избегнувам да те цитирам оти си најнапорна за "дискусија", ама општо на темата лепотице, досадна, предосадна, оток си веќе со тоа дека транс жените се предатори, транс жените се глумци што се преправаат како жени за да вршат сексуално насилство, став што го имаш оформено од омраза кон мажите, а транс жените ги гледаш како мажи.
Ај шо за пропагнада дозволија да учествува, па и да победи транс жена на Мис, мораа уше толку на нос да ни го турат со тоа шо е ружна? Не можеа барем некоја убава да најдат?
Сакаат да кажат, ако сакате да победите, не треба да сте убави, туку транс. И забите и се криви дури, нешто недозволиво за мис. Смее да става вештачки цицки, ама протеза не. Требало да се сакаме какви што сме.
И никад не е некое анонимно лице, као пример се пријавила на Мис, никој не знае дека е транс, и оп представи се, а јас бев жена, него секогаш е некое желно за пажња и слава. Дотичнава прво била на Next top model, па од тука потенцијалот за ширење платена пропаганда, исто као со Моулвени глумецот од Бродвеј шо у секое ТВ се брукал за две минути слава, да ти е језа да го глеаш. @Cka, кои цицки? А па и ако се заглеаш на инстаграм, не личи ни дека има доле операција, ко шо е причата. Али ај, да не грешам душа.
Епа фората е да знаат сите дека е транс за нели, да не испраќаат порака дека треба да се кријат, вака да се охрабрат и другите.
Ако сакале да испратат порака да се сакаме такви какви што сме, требало да стават некоја жена што не е транзитирана а не е нешто преценето убава, сепак транс жените не се природни и не се сакале такви какви што се не сакале да бидат мажи...
Мислам се разбира. Тоа важи и за другите натпреварувачки. Нема никој да се пријави на вакви контести ако не го интересира слава. Јас мислам вакви натпревари не треба воопшто да постојат.
Едно нешто што ме многу нервира во врска со транс лица, а некогаш и целата ЛГБТ заедница, е тоа што се тооолку желни да бидат жртви во било каква ситуација. Само дискриминација им е во глава и цело време на тоа мислат и се лигават. Не знам ни како да го наречам тој феномен, обожаваат да се издизаат ко мали деца и да вршат тантруми.
Па трансфобичен е докторот, него што! Јас би го прегледала. Ќе го легнам на столот, тоа инструментот спекулум фино лепо во подопашник, убаво ќе го раширам, и ќе му земам брис... од грло. Дијагноза ТНРГ, терапија и да се видиме за месец дена на контрола.
Каков кликбејт насловот, а и многу ми се свиѓа како работите тргнале на југ, барем нешто отишло во потопли краишта. Инаку, ова баш стара вест е ми се чини, одамна ја имам видено,
Вината не е до самиот доктор. Ова треба да се поправи во образованието, за гинеколозите да научаат како да ги третираат сите жени. Докторот е сепак трансфобичен бидејќи мисли дека транс жените не се вистински жени.
https://www.volusonclub.net/empower...es-how-to-ensure-comfort-each-step-of-the-way Има некои примери тука. Во главно сличен тип на преглед им е потребен како и на биолошките жени.
Ако имаат такозвана неовагина што уствари не е вагина, хирургот што ги оперирал ќе го прегледува. Само зашто се наоѓа на истото место со екшуал вагина, не значи дека гинеколог треба да се секира за тоа. Ако сака нека види ама хируршки направен отвор е работа за кај хирургот. А за простата, мажи еве на уролог идат, не на гинеколог. И тебе да те мачи простата нема сигурно на гинеколог да идеш нели?