Гинеколог се бави со женски репродуктивни органи. Која репродуктивна функција ја има таканаречена неовагина која е уствари отворена рана?
Гинеколозите не се занимаваат само со репродуктивните функции на вагината, туку и нудат прегледи за различни болести и инфекции кои немаат врска со репродуктивната функција на жената. Некои гинеколози дури и имаат прегледи специфични за транс жените. Прочитајте ги линковите од моите постови за како гинеколозите имаат голем удел во здравјето на транс жените. Немам ништо повеќе да кажам за тоа. Вашето лажно верување дека транс жените немаат корист од гинеколози е само тоа: лажно верување кое лесно се докажува грешно. Безброј извори имате онлајн за гинеколози кои нудат сервиси и прегледи на транс жени и за како грижата за нивните вагини преку користење на гинеколог е препорачано од страна на докторите.
Ок, имаме и трето објаснување за феноменот погоре- АИ халуцинација. Кликнете го мојот линк, ќе научите повеќе отколку од неговите https://www.techopedia.com/definiti...n is where,outputs from large language models.
Бидејќи вие сте тие што измислувате лажни информации, дали сакаш да кажеш дека вие сте АИ? Изненаден сум.
Габични инфекции и полово преносливи болести немаат врска со твојата репродуктивна способност. И да си ја отстраниш матката, или да си стерилна, пак ќе си подложна на нив.
Сѐ што пишува во твоите линкови е тоа што и јас го кажав. Ризик за инфекции и горе доле на тоа би се сведувал прегледот. Раната може да ја надгледува хирург, тоа не е рутинска пракса на гинеколог. Јас немам лажни верувања, туку ти целосно погрешни.
Не, ние не сме АИ. Користиме емотикони за почеток Не знаеш ни да ги прочиташ линковите што ги постираш, а камо ли да најдеш некоја од ,,безбројните информации,, во прилог на твојата теза. Како беше-канестен се користи за габични инфекции и кај мажи, или како
Па за габични инфекции и спб ваљда путката ја гледа, не мозокот И вагината е пак репродуктивен орган, без разлика дали можеш да имаш деца или не И хранопроводот е орган од систем за дигестија иако механички и биохемиски нема дигестивна функција туку само спроводна.
Не реков дека е небитно, туку дека твоите тврдења дека гинеколошки преглед за жена и транс жена е ист е неточно.
Ај типацот/АИ што и да е што си документира трипови, халуцинации и пропаганда и ве забавља. Туку вие дежурни "борци за човекови права" што се борите као за транс права а овде по муабетов и "примерот" со гинекологот и повеќе од јасно се гледа дека ви се јасни фактите дека тоа НЕ се жени, без разлика колку операции и да поминат, за што у опште се борите вие? Поготово оние што храбро се борите за жртвување на деца во оваа идеологија virtue signaling ради? Само си мислам гласно ај.
За тие инфекции и рак на гради е истиот преглед. Самиот пример со гинекологот ти кажува дека гинеколот и препорачал на жената поспособен гинеколог од него. Самиот се побрука со тоа.
Ај молим вас кажете му дека ехо и мамографија на дојка се прави посебно од гинеколошки прегледи. Може да прават ехо и мануелен преглед ама не секогаш. А мамографија веќе е друго. Не за џабе чекаат жени со месеци за термини.
@RespectAndObey Еве да видиш што е гинеколог, ако незнаеш прочитај па после шири дезинформации https://en.m.wikipedia.org/wiki/Gynaecology. Исто како што ветеринарот не лечи луѓе а има доста слични да не речам и исти болести кај животните и луѓето, така и гинекологот лечи само женски репродуктивни органи, не и транс жени. Никој нема тука ништо против транс жените секој си живее свој живот и прави како што му е убаво на душата и некој ако не знае нешто, не е овластен тоа да го прави не значи дека мрази некој може тоа го прави и за негово добро. Мене сега некој да ми дојде и да ми каже дај намести ми ја раката ми се скрши, ќе го упатам кај доктор што знае тоа да го прави, подобро тој нека мисли дека го мразам или имам нешто против него отколку цел живот да му оставам последици. На некој сличен начин размислувал и тој гинеколог. И не брат не е исто нормална жена и транс жена колку сакаат транс жените нека се бунат, немам ништо против нив како што кажав, ама не се исти.
Гинеколозите прегледуваат и транс жени. Тоа не е дезинформација, тоа ти е факт. Еве ти пример од една таква гинеколошка институција: https://obgyn.coloradowomenshealth.com/services/transgender-gynecologic-care Не постои една иста нормална жена. Сите жени се различни една од друга. Очигледно многу луѓе имаат нешто против транс жените овде. Еве, со безброј докази дека има гинеколози кои прегледуваат транс жени, уште се шири лагата дека вакви гинеколози не постојат. Ко да се исплашени тука дека ќе им ги украдат термините ако го признаат овој факт.
Добро, ти да отидеш кај било кој лекар за било кој проблем и да ти каже, извини не можам да те прегледам, ќе ти препорачам поспособен лекар што ќе те прегледа, дали би имал/а ваква реакција? Зошто некој не би сакал да го прегледа поспособен лекар? Што е проблемот во тоа?
Не дека било некоја животозагрозувачка ситуација, па со тоа што ја одбил ѝ го загрозил животот или предизвикал некоја штета. Ниту ја навредил, ниту нешто, едноставно ја пренасочил кон некој поискусен. Мене би ми било поокеј да ме прегледа некој со повеќе знаење, што ќе се осеќа поспремно и поудобно во ситуацијата, отколку да ме прегледа доктор што не е доволно обучен или едноставно не сака. Правиме проблеми каде што не треба да ги има.
Не се сите жени различни до екстреми. Сите сме луѓе, гените ни се најголем дел исти. Органите и болестите се тие, тоа што не сме исти е склоноста кон тие болести а не дека кај мене некоја ванземска бактерија никад видена можеш да најдеш. Ама транс жени се друга прича и докторот му е гајле ти како се осеќаш. Него биологијата му е битна. Дали ако такозваната неовагина напукне од ставање спекулум, гинекологот ќе биде крив? Оти обична путка е еластична до степен бебе да истера од неа ама не и оваа другата. И дали ако овде во Македонија се случи истово, исто ќе размислуваш?