Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    16.448
    Илон Маск има план за населување на Марс, мислам сите знаеме веќе за тоа. Да му предложиме вие и ние да се разделиме едните да останат тука, другите на Марс, изгледа како добра солуција.

На Biljarkata, Indiegurl и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  2. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    И како тоа треба мене да ме афектира? Си има држава, закони за заштита. Зошто јас да страдам и да ќутам и да се чувствувам непријатно за како што кажа членката, 10 души.
    Како тоа не е заложништво на сметка на емпатија?

3. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Ке го сватиш тоа утре многу убаво со пенкало и демократски

4. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Јас мислам дека поправилно е сите од ЛГБТ заедницата да се преселиме, сепак ова е ваш свет.

5. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Јас не би се чувствувала безбедно и комфортно да сум сама во посебна просторија изградена само за мене сегрерирана од останатите жени, оставена на ризик да бидам нападната додека нема никој во просторијата да ме заштити.

6. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Ќе го сватам нема проглем.

7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.448
    А како одење во регуларен тоалет ќе те направи да се осетиш побезбедно? Еве на пример немаш направено операција, изгледаш се уште како маж и одиш во женски тоалет, пак ќе се соочиш со погледи и коментари.
    Посебни простории од друга страна звучат поправилно.Не мора да се простории нагласени за транс, туку за секој што не сака да иде во машки/женски простории.

На christinnn, Nausicaa, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Па ако тие транс содомити имаат право да им е неприатно со мажи ,зашто тогаш Жените го немаат истото тоа право да им е неприатно со содомитите.

9. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Зошто си неписмен?

10. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Па ако изгледам како маж нема да одам во женски тоалет, не сум до толку безобразна. Знам дека ако изгледам како маж и влезам во женско WC дека ќе биде непријатно и ќе настане проблем (заради што или нема воопшто да влезам ич во WC или ако сум принудена ќе влезам во машко WC). Но, ако примам хормони и изгледам како жена и живеам како жена тогаш под никој услов не би влегла во машко WC, би влегла во женско WC и би завршила работа без никој да сете или виде нешто, без да привлечам никакво внимание.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Во секој случај ке го сватиш

12. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Добро, но како што кажаа веќе членките, може лесно некој цис маж да се облече како женско и да напаѓа жени во женски тоалет.

На Amellie13 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  13. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Можеби сум неписмен но сум образован но на дарвинови кои предок е мајмун јасо ни е дека ништо ниту можеме да им објасниме ниту пак ке не разберат.Бадава

14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343

15. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Да и мислиш дека ако се изграде посебно WC дека тој цис маж ќе оде во тоа наместо женското WC? Дали навистина сметаш дека некој што е цис маж кој глуми жена дека ќе почитува правило и дека ќе оде во посебна просторија??? Ако некој сака да нападне жена тоа ќе го направе. Не мора да е транс. Може да е едноставен крос-дресер. Крос-дресер е цис маж кој носи женска облека (може и перика) за да глуми жена, е сега тој цис маж не мора да е транс, и тој цис маж ако сака да нападне жена ќе го направи тоа нешто.... Не можеш да го спречеш тоа нешто.

16. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Да нема затоа што тука сеуште постојат книги и здрав ум и разум.

17. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    И да се изграде посебно WC и транс лицата да го почитуваат тоа WC и да не одат во WC за биолошки жени, сепак ако некој има зло намера ќе го прекрше тоа правило и пак ќе влезе во WC за биолошки жени само за да ги нападне. Со тоа што ќе се изграде посебно WC само прави сегрегација на транс жените, а таквото WC нема да се почитува од страна на тие што имаат зло намери и сакаат да нападнат биолошки жени.

18. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Не не е наш воопшто овој е ваш свет нашиот е на небото ние не сме деца на овој свет и светот не не разбира,не сме дарвинови и не потекнуваме од мајмуни ке ви го оставиме овој аквариум со рок на траење на вас да се чувствувате слободни а ние ке заминеме но не на Марс.

19. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Апсолутно се согласувам за тоа дека напаѓачот нема да го спречи ништо, ама посебниот тоалет за сите други што не би оделе во M/F тоалет не е нешто лошо.

20. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Еве кажи ти решение, за сите да ни биде прифатливо? Јас ти понудив, беше отфрлено.
    Уште една спорна ситуација. Камповите најчесто имаат заеднички тоалети, поделени за мажи и жени. Дали е во ред мало девојче да влезе и да види гол биолошки маж? Тушевите во принцип не дека нешто се затскриени. Тој може нема да биде опасен, но дали во таков случај ќе мислиме како му е на транс лицево, или детево да му објаснуваш и пак да не сфати зошто има чичко, т.е тетка во тоалет за жени, а воедно и да лечиш трауми.
    Не за друго, ми се има случено со биолошка жена. И бев преплашена. Но, да беше биолошки маж, никогаш немаше да стапнам во јавен тоалет. Затоа што ме учеа да бегам од такви работи. И што порака утре би ми донела таа ситуација? Дека е нормално некој да го извади пенисот, а јас да не бегам.
    Сфаќаш која катастрофа може да настане?
    Сфаќаш ли дека не е многу убаво да си жена и треба да имаш очи и на грбот?
    Ама не, јас ќе гледам како ти е на тебе.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.