Трансродови лица

Discussion in 'Општи дискусии' started by EvAngelos, Oct 16, 2018.

1. exceptional

exceptional Истакнат член

Далеку од еден човек.

Gosh and ArabellaStarfall like this.
  2. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Е, ама за вакви работи воукс се прават слепи, го игнорираат фактот дека ова всушност е дозволено, бидејќи нели, слобода. И не е посебен случај, бидејќи не е единствен.
    Треба малце да се спуштат розевите очила и да се види реалноста на каде води лудилово.

3. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Барем оние кои во јавност се експонирани и не ми изгледаат на ментално здрави лица.

exceptional and Gosh like this.
  4. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

За некои е новост дека има геј и транс деца. Ако не мислиш дека е перење на мозок што деца се носат на хетеросексуални свадби, нема причина зошто истото да го мислиш за прајд парадите.
    И нашето општество има веќе механизам за давање деца на луѓе кои не се способни самите да имаат. Не е измислување гола вода.

Зошто мислиш дека се правиме слепи за ова? Зошто би имале проблем жена да дели соблекувална со тинејџерки? Јас ко што знам ретко има соблекувални во базените одделени по возраст. Дали ви смета тоа што е 50-годишна или тоа што е транс жена?
    Ние отсекогаш сме поддржувале транс жени во женски простории, откај излезе тоа дека слепи се правиме за ова?! :D

Last edited: May 17, 2024
  5. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Реален си? Биолошки маж не само што дели пресоблекувална, туку и се натпреварува со тинејџерки.
    Во кој нормален свет е ова ок?!
    Скроз сте заминале со разумот.

6. ArabellaStarfall

Смета тоа што е биолошки маж. Жена не е само сукња, градник исполнет со силикони или чорапи, нападна шминка. Жена не е само чувство. Жена е цела филозофија и биологија. Последното транс жена го нема. Може да се преправа дека е жена, но тоа не значи дека јас треба да бидам дел од нејзината имагинација за поимот жена.

potatoface, IRBBB, Nausicaa and 4 others like this.
  7. EmporioIvankov

EmporioIvankov Истакнат член

Дали некој се сеќава на Фифи од Х Фактор? Дали некој се сеќава за тоа како Фифи беше третирана? А што Фифи праеше? Пееше?

Angie1432 and staycalm like this.
  8. RespectAndObey

Настанов бил отворен за сите возрасти според тоа што го пишува на линкот.
    За натпреварување на транс жени, мислам дека е најдобро да се остави на самите спортски организации да ги одредат правилата за какви категории дозволуваат.

9. EmporioIvankov

Е ама вакви работи се колку на колку бе брат? Дај не трипајте и вие, дај сеа да ви цитирам, свештениците во Ватикан силувачи, па ај да ги нема и нашиве што јадните ништо не напраиле? Ако се водиме по таа логика.
    Нашиве транс-жени шо се бројат на прсти од две раце, не праат ништо вакво. Вие не можете сега да земете исклучоци од Канада и да ги пресликувате на овие тука, не е праведно.

Сосем различен настан е свадба и парада. Не трипај.
    Имам проблем и жена да дели соблекувална со тинејџерки. Треба да има возрасна сегрегација секаде. Па поготово во услови на натпреварување од ваков тип.

Last edited by a moderator: May 17, 2024
    Angie1432 likes this.
  10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Не, бидејќи со причина се поделени спортовите по пол и возраст. Мажите секогаш ќе се физички посилни од жените, особено средовечен маж во споредба со тинејџерки. Сега што глумат лудило и се прават модерни е друго.

За жал не се исклучоци повеќе, особено во САД. Се повеќе ова е дозволено и ако си против ќе те наречат *додај по желба*-фоб. Баш актуелно беше пред некое време, каде жена спортистка изгуби од транс жена, од очигледни причини и случајот доби внимание. Само не памтам име и каде беше точно.

11. ArabellaStarfall

Не знам за Фифи што правеше, но ајде ќе ја земеме на пример актуелната мисица на Холандија. Дечково што правеше? Ништо, само се натпреваруваше. Меѓу другото, со неговата победа, им покажаа на жените дека се толку ,,убави" што требаше маж да победи.
    Што ни остана на нас жените да имаме свое, без да биде контаминирано од маж?

potatoface, azelea, IRBBB and 3 others like this.
  12. RespectAndObey

И да се различни, поентата ми беше дека им го „переме мозокот“ на децата со хетеросексуални аспекти од општеството на далеку повисок размер. Промоцијата на ЛГБТ вредности е значително понеприсутна дури и со прајд паради.

13. EmporioIvankov

Ама тоа со натпреварувањето е за Лиа Томас, и воопшто не е компарација на 50 годишен маж со луѓе во иста возрасна категорија. А за тоа дали транс-жени и жени се еднакви во спортот по хормонска терапија за првите, не сум стручен, затоа што тука има многу фактори, како густина на коски, развој на мускули под дејство на тестостерон и ред други фактори, за кои си има меродавни спортски истражувачи кои треба да дадат свое мислење. Нашата дебата почна од 50 годишниот што се преправа дека е девојче, и ти одговарам за него дека е релативно изолиран случај.

Angie1432 likes this.
  14. ArabellaStarfall

:D:D:D
    Да, бидејќи целта на детството е да им се пере мозок со трансоидни халуцинации.

Realist1 likes this.
  15. EmporioIvankov

Ама ние зборуваме за Македонија бе луѓе, и не зборуваме за банални работи како избор на мис, туку за општи човечки права и пристап до не знам, здравство, безбедност и егзистенција. Инаку Фифи затоа што беше од Драчево, не знам како се справила со конзервите од таму, ама знам дека не поминала најдобро. Девојчето се откажа и од натпреварувањето заради многуте навреди упатени кон неа ако се сеќавам добро.

16. ArabellaStarfall

Фифи моментално е во Шведска и ја заболе стапот за навредите од Драчево.

17. EmporioIvankov

Јас не знам, не го перцепирам како перење на мозок. Вас никој не ви брани да организирате геј-свадби.

Да е жива и здрава. Муабетот ми беше дека секој човек кој не штети на друг треба да може да живее нормално и достојно со пристап до сите социјални и безбедносни служби што ова општество ни ги нуди. Толку. Нема да дискутирам натпреварувања, мисови и слични глупости. Си има ентузијасти и стручни лица, нека ги разглабаат тие.

Last edited by a moderator: May 17, 2024
    Angie1432 and staycalm like this.
  18. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

И да не заборавиме статистички дека биолошките мажи се неспоредливо поагресивни од биолошките жени.
    Ах, what a time to be alive, маж да ми кажува како е да сум жена. Oh wait. Не е новост ова.

19. staycalm

staycalm Форумски идол

Newsflash: да бидеш транс не значи дека си ја мениш возраста. Не знам што лупетаат овдека. :rofl:

20. ArabellaStarfall

Не дискутираш зошто не те засегаат.
    Затоа што е натпревар, како и останатите. Жени цел живот посветуваат на тие натпревари, за да дојде маж што му штракнало нешто во главата и да ти ја земе победата. Т.е не ти ја ни зема, дадена му е гратис.
    6a2ff41_1688995246554-sipa-shutterstock41083893-000011.jpg
    Настрана што цел физикус е непропорционален со женскиот.