Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Знам дека има посебни тоалети за не-бинарни квир лица, тоа не е лоша идеа, но дека ќе се изграде посебен тоалет за транс жени ... нема ... а и да се изграде напаѓачот нема да го почитува тој тоалет и паќ ќе си влезе во био женскиот тоалет да го направе тоа што го има замислено.

2. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Па транс лицата нека имаат малце разум и нека не вадат полови органи пред другите. Јас никогаш не би дозволила некој да ми ги виде половите органи (ниту маж ниту жена, толку имам силна дисфорија). Немам никаква цел да вадам полови органи пред некој, ниту пак би сакала некој да ми ги гледа половите органи. Тој дел од телото во мојот мозок е како да не постое (и со хормони дополнително станува уште по нефункционален).

3. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Да, може да не го почитува тоа. Но доколку им се дозволи на транс жените да идат во женски тоалет, шансите за да бидат нападнати цис жените се зголемуваат. Како ќе се знае дека тој маж е транс жена и дека нема намера да напаѓа жени или е цис маж кој има друг мотив?
    Да бидеме реални, не може транс жена да биде исто како цис жена. ТУКА НЕ МИСЛАМ НА ПРАВАТА, ТУКУ ВО ПОГЛЕД НА БИОЛОГИЈА.

На Amellie13 и GrimTheReaper им се допаѓа ова.
  4. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Зошто да имаат разум. Еве сакаат да ги уживаат правата на жените. Ако жена кога ќе посети јавен туш и се соблече, што па не и транс жена.
    Сфаќаш дека и вака и така, и едните и другите сме оштетени.
    И дека само решението е да има посебни простории за сите лица кои не се раководат според она што половиот орган им налага.

5. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Проглем кога веке сме кај писменоста кој е а кој не е.

6. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    А како ќе знаеш дали некој е транс жена или биолошка жена? Еве да речиме ќе влезе некоја жена која изгледа маженствено, и сега ќе ја избркаш од WC? Ќе и бараш да се соблече за да провереш дали има пенис? Еве две слики од транс лица: 1) https://i.redd.it/zjeh5hgvymu71.jpg 2) https://i.redd.it/pqhfji5thzs71.jpg ...

7. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Дечко, ај собери си ги парталите.
    Моментално ме вреѓаш и мене.
    И да, до тоалетот ми е, не до нивното постоење.

8. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Сигурно нема да побарам. Затоа што е сексуално вознемирување, скоро па идентично како и биолошки маж да оди во интимни простории наменети за биолошки жени.

9. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Јас со ништо не те повредив тебе а ако ти така мислиш и чувствуваш тогаш тоа апсолутно не е мој проблем ниту пак ме интетесира,мислам кој си фактор.

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Биологијата не ја пишува на чело... единствен проблем би бил тука операција. Ако се отстрани пенисот нема причина зошто воопшто да се спомнува дека некоја била биолошки маж. Биологијата е важна само ако личноста има пенис и тестиси, ако се отстранат тогаш нема никаква цел таа биологија (освен во натпревари поради тестостерон). Значи еве да речиме биолошки маж т.е. транс жена која се има направено операција и нема повеќе машки полови органи, дали се уште би имала страв/вознемиреност? Нема никаква можност да ти наштети... (и да сака). Подобар термин би бил тука да користиш транс жена без операција, а не биолошки маж. Тоа што е биолошки нема никаква смисла, тука не е проблем биологијата туку половите органи.

На elimkd и staycalm им се допаѓа ова.
  11. Markian

Markian Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2020
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    386
    Сосема плитко погрешно и крајно безумно ако мажот ги изгуби пенисот и тестисите во војна тој ке биде жена Hello.

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Луѓе, нема да имате појма кој има пенис, а кој нема у WC. Ако ве вознемирува само фактот дека транс жена ќе користи ист тоалет како вас, тоа е трансфобија. Статистички гледано, транс жени да употребуваат простори за жени не е воопшто исто како тој простор да е наменет и за мажи и за жени, зашто многу поретко ќе ги има тие транс жени во тие простори (отколку било кој маж да може да влезе) и екстремно многу помала е шансата таа особа да биде предатор. Не ја знаете гениталијата на особите што користат тоалети, на крај краева, на вратата нема да пишува „жени и транс жени“ него тие фино лепо ќе си влезат и ќе си свршат работа...

Нема логика скоро ништо што читам, ама не ме изненадува кога ќе видам кој пишува хаха. :)

На crimson, Hellobeautiful, staycalm и 3 други им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Во тој случај, не би имала проблем. Затоа што целосниот физикус на транс лицето наликува на оној кој јас сум го прифатила и го имам. И ќе се чувствувам комфорно покрај тебе.
    Но, доколку сакаш да го задржиш половиот орган и да се декларираш како жена, нема да ме убедиш спротивно. Затоа што да сакам да гледам пениси, што па да не да се соблакам во машка соблекувална или да одам во машки тоалет.

14. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Не, маж ќе биде маж се додека се идентификува така. Транс жена има идентитет на жена, таа транс жена може да се направе операција за да го потврде тоа нешто (gender confirmation surgery).

15. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Проблем е што како ќе провереш дали некој има пенис или не? Како ќе знаеш дали некој се има направено операција? Транс лицата се добро адаптирани да ги кријаат своите полови органи поради родовата дисфорија која ја имаат, ја не би дозволила никој да ми ги гледа половите органи. И сега како ќе знаеш ти дали се имам јас направено операција?

Исто е проблем недостапноста на доктори кои вршат операција тука и недостапност на финансиски средства поради кои никоја транс личност тука си нема дозволено таква операција.

16. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Што правиме со адамовото јаболко?:)
    Не е дека посматрам кој, како влегол во тоалет. Ама не дека не се распознава биолошки маж од биолошка жена, само по полови органи.
    Мал детал, но открива доста.
    И знам како и ги криете половите органи и како визуелно се истакнуваат гради, без да ги имаш.
    На фб, не се само 10 лица транс. Има куп, само напален маж не може да препознае, ама жена со соколово око и знаење за своето тело и те како гледа детали и распознава.

На christinnn и Just.do.it им се допаѓа ова.
  17. Moon_420

Moon_420 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2021
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    152
    Немаат сите адамово јаболко, зависи генетика и колку пубертетот предизвикал промени и кога личноста почнала со хормоните. Градите исто може да пораснат со естрадиол, но некои имаат многу мали гради а други големи, зависи од среќата. Транс жените се најголеми критичари врз себе, немој да мислиш само дека биолошките жени имаат соколово око. Родовата дисфорија може и трето око да отвори :)

18. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.033
    Допаѓања:
    1.953
    Па, ако користи писоар, гениталијата е очигледна...

На GrimTheReaper и Just.do.it им се допаѓа ова.
  19. GrimTheReaper

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.403
    Човек, се познава, не знам како да ти кажам. Ама нема везе, до тој степен е отидена медицината, што ако ја гледаш личноста во целосен пакет, не може да приметиш. Деталите откриваат.
    Од анатомија на коски не може да избегаш.

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Пред се, од цртите на лицето, се познава. Друго како што кажаа членките, по коските. Исто така, по гласот, ако не го имаат увежбано добро. Според висината, исто.

На GrimTheReaper му/ѝ се допаѓа ова.