Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    24.049
    Идејата дека треба да ја дефинираме „жената“ без да кажеме личност што се идентификува како жена е само семантичка замка што се користи за да се поништи концептот на род како идентитет.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592
    Да де, да поништуваш факти ради шизофрени концепти е у реду, али обрнуто е ноу, ноу, ноу...

На azelea, christinnn, Feminka22 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    483
    На луѓето кои имаат тежок комплекс на важност (facepalm)
    Као сериозно нит имам време да размислувам нит ми е битно дали за некој Х сум некоја нова именка, јас како и мн други немам нарушување,знам дека сум жена, и не ме интересираат овие нови глупости.

На azelea и Yowannty им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.683
    Допаѓања:
    265.979
    Не, а и не може да ми се обрати, не сум доволно дружељубива за да има КАДЕ да ми се обрати.
    Не се чувствувам како жртва, се чувствувам како потенцијална жртва, а тоа не е исто.

И да, ми "боде" очи кога ќе изгуглам нешто и сум опишувана со секако, освен како жена. Оти се разбира, бизнисите си се плашат за тоа да не ги обвини некој и да изгубат на читаност итн. Фала курцу за една работа сум среќна што не живеам во first world country, барем немам толку woke народ околу себе, а не мислам само на дефинирање на жената, и останатите просеравања што немаат врска со темава.

Последна измена: 26 јули 2024
    На senjorita-v, azelea, christinnn и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    2.961
    Допаѓања:
    6.803
    До кај дојдовме! (facepalm)

На SigmaMan му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    5.003
    Баш би сакала да знам бранителите на транс лицата, што мислат за Олимпијадата во Париз.

Ми се згади мене искрено. Исмевање на Исус и една религија која им дава да дишат воздух. Зошто не го исмеваат Мухамед, па да видиме дали ќе постојат. После, обесправени, вакви такви. Сатанисти еден до друг. Циркузијада, а не настан кој со децении се практикува. Ти се плукнам во оваа развратност што ја надвладеја земјава.

На Just.do.it, quattro, boo3 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    1.727
    Алах да го спомнат ќе им дојде на врата Алах екбер ќе летнат сите ко ластовички, затоа не се дрзнуваат да исмеваат ислам

На Just.do.it, quattro, ArabellaStarfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Munchmallow20

Munchmallow20 Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    19.539
    Мене само ми падна во очи што на едниот лагано му виси тестисот од гаќа.
    Како викавме за вакви, да им ги отсечат? И ја викам, да:)

На Feminka22 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  9. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592
    Јас сум атеист, али ваква пропаганда и етичка и морална перверзија одамна неам видено.
    И после зашто никој не ги сакал.

Шо има везе со Олимписки игри, да шири муда плав гол маж( шо според мене го преставува Пан, идете гуглајте си) дебела жена што не може да стои и кај и да е ќе и експлодира срцето со ореол како Исус, и полуголи напалени Драг сексуални фетишисти со курвински потези на Тајната вечера, со ДЕТЕ на маса?!

А да иде сеа некој религиозен да ги изрешета ко шо напраија пред десет години муслиманите исто у Париз у редакцијата на Чарли Хебдо оти го стаиле Алах у стрип, први ќе бидат да цркаат против дискриминација, додека шетаат со голи газои по улица.

На Afrodita*, quattro, EvAngelos и 10 други им се допаѓа ова.
  10. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    684
    Одвратни се.:envy:

На quattro, Feminka22 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  11. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    19.539
    Леле сеа приметив дека и дете има:|:tmi:Многу ме интересира разликата која е локален дркач да ти го извади зад грмушки и ова?
    А да, локалниот дркач не е queer :angel:

И вака не се понашаат нормални луѓе кои им била загрозена безбедноста. Туку такви што најголем проблем во животот им е погрешна заменка или премали шорцеви да ги соберат мудата, ко батето од лево.

Едит:
    Патем дозволија да учествува и педофил што силувал дете.
    Живел 21ви век

Последна измена: 27 јули 2024
    На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    24.049
    Олимпијадата во Париз, одлична. (Тоа што го видов барем, не гледав сѐ) Воглавно фешн шоуто со дрег кралиците и настапите на артистите. Пре-ја-ко. Штета што времето ич не и се погоди.

Добро, да бидам искрен, Папа Штрумф уопште не ми се допадна, не ја разбирам поентата зошто е воопшто таму.

На кој не му се допаѓа, слободно да не гледа. :inlove:

Хиџабот е баниран за атлетичарите иначе и буквално цис стрејт маж педофил се натпреварува, ама за тоа ве нема да зуцнете. Проклетите дрег кралици се проблемот. :rofl:

Последна измена: 27 јули 2024
  13. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    3.266
    Ако зборувате за девојчето со жолтите реси и белото палто, имаше исто перформанс. Настапи заедно со црнецот, ваљда е танчерка, некаков брејкденс изведоа. На бината продефилираа различни ликови, мажи, жени, мажи во фустани, дрег кралици, луѓе од различни раси, а своја точка изведе и лице со инвалидитет. На крај сите што настапија се симнаа долу покрај бината (масата со црвен тепих на неа) па се појави оној штрумфот или што и да беше тоа. Топ избор на музика. Ништо посебно скандалозно за мене.

,,Шокантниот" настап почнува од 02:32:00.

Од 4 часа програма, ова беше неколку минути. Очекувано беше дека ова ќе го искористат крајнодесничарски структури. Мене ми беше топ отворањето, не се погоди времето ама ваљда Господ плачеше гледајќи го овој сатанизам.:lol:

На Feminka22 и staycalm им се допаѓа ова.
  14. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    19.539
    IMG_20240727_152525.jpg
    Можда транзитирал ама го заборавиле едното маде, па не знаел дека има уште едно, што знам

На Mumoftwo30, Feminka22 и Gosh им се допаѓа ова.
  15. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.454
    Допаѓања:
    24.049
    Иииииии леле што мајка барав да гуглам, шо се запустив.

Десничарите ја споделуваат Aya Nakamura, стрејт цис жена, дека била дрег кралица и фрчат angry reactions. А можда и casual расизам да игра улога. Леле не могу. Да го имав паметов на еден месец, да одморам. :rofl:

_methode_times_prod_web_bin_1aff021b-5e36-4a93-ac3d-be61ea119454.jpg

16. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.556
    Допаѓања:
    38.576
    Се гледа, пошто да живееше во реалноста немаше да имаш persecution complex. Ајде поздрав.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  17. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    726
    Допаѓања:
    3.266
    Ликов имаше настап, танчер е. Додека настапуваше мадето му беше во гаќи. Ваљда се дешава.

Бритни настапувала пред публика со полуизвадена цицка без да забележи, како и многу други. Лени Кравиц константно носи некакви претесни пантолонетини во кои му се оцртува цел патлак. Имаше сцена каде што му пукаат и му излегува цел пред публика (без гаќи), ама немаше некои масовни хистерии пошто не е геј ваљда или транс.

На staycalm му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.248
    Допаѓања:
    19.539
    Ако си маж, знаеш дека кратки тесни шорцеви не се носат, што не ти ги собираат.

Цицка не е полов орган.
    И зборете ми за инклузивност тогаш кога ќе видам лица со инвалидитет или даун или други пречки на вакви јавни настапи. И они ќе бидат споделувани и возвишувани

И Лени комотно нека го подбере некој, исто и педово од слика.

Ај чао пријатно

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    863
    Допаѓања:
    5.003
    Све је у реду. И детето што седи пред него, додека му е виснат од панталони. И тоа е сасим во ред.

На SummerGirl, fbaby и Gosh им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592
    Пак ли збориш за трансродовите особи у Америка и западна Европа?

На CameliaMiller, Mumoftwo30, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.