Идејата дека треба да ја дефинираме „жената“ без да кажеме личност што се идентификува како жена е само семантичка замка што се користи за да се поништи концептот на род како идентитет.
На луѓето кои имаат тежок комплекс на важност Као сериозно нит имам време да размислувам нит ми е битно дали за некој Х сум некоја нова именка, јас како и мн други немам нарушување,знам дека сум жена, и не ме интересираат овие нови глупости.
Не, а и не може да ми се обрати, не сум доволно дружељубива за да има КАДЕ да ми се обрати. Не се чувствувам како жртва, се чувствувам како потенцијална жртва, а тоа не е исто. И да, ми "боде" очи кога ќе изгуглам нешто и сум опишувана со секако, освен како жена. Оти се разбира, бизнисите си се плашат за тоа да не ги обвини некој и да изгубат на читаност итн. Фала курцу за една работа сум среќна што не живеам во first world country, барем немам толку woke народ околу себе, а не мислам само на дефинирање на жената, и останатите просеравања што немаат врска со темава.
Баш би сакала да знам бранителите на транс лицата, што мислат за Олимпијадата во Париз. Ми се згади мене искрено. Исмевање на Исус и една религија која им дава да дишат воздух. Зошто не го исмеваат Мухамед, па да видиме дали ќе постојат. После, обесправени, вакви такви. Сатанисти еден до друг. Циркузијада, а не настан кој со децении се практикува. Ти се плукнам во оваа развратност што ја надвладеја земјава.
Алах да го спомнат ќе им дојде на врата Алах екбер ќе летнат сите ко ластовички, затоа не се дрзнуваат да исмеваат ислам
Мене само ми падна во очи што на едниот лагано му виси тестисот од гаќа. Како викавме за вакви, да им ги отсечат? И ја викам, да
Јас сум атеист, али ваква пропаганда и етичка и морална перверзија одамна неам видено. И после зашто никој не ги сакал. Шо има везе со Олимписки игри, да шири муда плав гол маж( шо според мене го преставува Пан, идете гуглајте си) дебела жена што не може да стои и кај и да е ќе и експлодира срцето со ореол како Исус, и полуголи напалени Драг сексуални фетишисти со курвински потези на Тајната вечера, со ДЕТЕ на маса?! А да иде сеа некој религиозен да ги изрешета ко шо напраија пред десет години муслиманите исто у Париз у редакцијата на Чарли Хебдо оти го стаиле Алах у стрип, први ќе бидат да цркаат против дискриминација, додека шетаат со голи газои по улица.
Леле сеа приметив дека и дете имаМногу ме интересира разликата која е локален дркач да ти го извади зад грмушки и ова? А да, локалниот дркач не е queer И вака не се понашаат нормални луѓе кои им била загрозена безбедноста. Туку такви што најголем проблем во животот им е погрешна заменка или премали шорцеви да ги соберат мудата, ко батето од лево. Едит: Патем дозволија да учествува и педофил што силувал дете. Живел 21ви век
Олимпијадата во Париз, одлична. (Тоа што го видов барем, не гледав сѐ) Воглавно фешн шоуто со дрег кралиците и настапите на артистите. Пре-ја-ко. Штета што времето ич не и се погоди. Добро, да бидам искрен, Папа Штрумф уопште не ми се допадна, не ја разбирам поентата зошто е воопшто таму. На кој не му се допаѓа, слободно да не гледа. Хиџабот е баниран за атлетичарите иначе и буквално цис стрејт маж педофил се натпреварува, ама за тоа ве нема да зуцнете. Проклетите дрег кралици се проблемот.
Ако зборувате за девојчето со жолтите реси и белото палто, имаше исто перформанс. Настапи заедно со црнецот, ваљда е танчерка, некаков брејкденс изведоа. На бината продефилираа различни ликови, мажи, жени, мажи во фустани, дрег кралици, луѓе од различни раси, а своја точка изведе и лице со инвалидитет. На крај сите што настапија се симнаа долу покрај бината (масата со црвен тепих на неа) па се појави оној штрумфот или што и да беше тоа. Топ избор на музика. Ништо посебно скандалозно за мене. ,,Шокантниот" настап почнува од 02:32:00. Од 4 часа програма, ова беше неколку минути. Очекувано беше дека ова ќе го искористат крајнодесничарски структури. Мене ми беше топ отворањето, не се погоди времето ама ваљда Господ плачеше гледајќи го овој сатанизам.
Спојлер: Поз Можда транзитирал ама го заборавиле едното маде, па не знаел дека има уште едно, што знам
Иииииии леле што мајка барав да гуглам, шо се запустив. Десничарите ја споделуваат Aya Nakamura, стрејт цис жена, дека била дрег кралица и фрчат angry reactions. А можда и casual расизам да игра улога. Леле не могу. Да го имав паметов на еден месец, да одморам.
Ликов имаше настап, танчер е. Додека настапуваше мадето му беше во гаќи. Ваљда се дешава. Бритни настапувала пред публика со полуизвадена цицка без да забележи, како и многу други. Лени Кравиц константно носи некакви претесни пантолонетини во кои му се оцртува цел патлак. Имаше сцена каде што му пукаат и му излегува цел пред публика (без гаќи), ама немаше некои масовни хистерии пошто не е геј ваљда или транс.
Ако си маж, знаеш дека кратки тесни шорцеви не се носат, што не ти ги собираат. Цицка не е полов орган. И зборете ми за инклузивност тогаш кога ќе видам лица со инвалидитет или даун или други пречки на вакви јавни настапи. И они ќе бидат споделувани и возвишувани И Лени комотно нека го подбере некој, исто и педово од слика. Ај чао пријатно