Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.462
    ЛГБТ заедницата како по обичај се наопаку работи.
    Еве денес има извинување од орг.на Олимопијадата.
    Наместо прифаќање се повеќе одбивност создаваат и кај тие што ги прифаќале.
    На се има граница.
    Кога ке ја преминеш,гитла, а баш сега тоа се случува.

На Feniksgirl, eliesaab, mKdevojce и 6 други им се допаѓа ова.
  2. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Олимпискиот настан воопшто не беше напад врз христијанството. Треба да сте благодарни што воопшто имало христијанска тематика како дел од Олимпијадата. Не знам околу што се лутите точно.

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Многу сме благодарни. Само интересно што секогаш се чепкаат со христијанство, требаше да видиме колку ќе беа благодарни муслиманите ако имаше имитација (ај да не употребам друг збор) на Алах и Мухамед.

На Gosh, eliesaab, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  4. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Тоа е чисто поради тоа што муслиманите не сакаат да се прават слики од нивните светци. Христијаните се тотално спротивни: имаат милиони уметнички дела од Исус и овој перформанс беше омаж кон делото на Да Винчи. И не е исмејување само поради тоа што дрег кралици имаше во перформансот. За разлика од вас, ние дрег кралиците не ги гледаме со потсмев.

5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.792
    Знаеме поради што е. Муслиманите не дозволуваат некој да си тера мајтап со нивната религија, тоа е. Знаат дека лошо ќе завршат ако чепнат во ислам. Ама не, изгледа и овие верници се па ете од почит и љубов имаа христијански елементи.

На Gosh, eliesaab, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.322
    Оти им го можат на христијаните. Да се чепнеа муслиманите, опасно ќе беше, свесни се за тоа.

На Gosh, quattro, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Французите буквално забранија хиџаби за нивните спортисти, не им е страв од некои ванаби терористи.
    И да, голема е веројатноста поголем дел од групата во перформансот да се христијани.

8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Седи раат дека ќе пројде муабетот дека исламот не им понудил доволно инспирација :D Не бе чиче, знаат дека нема христијаните да им е*ат се' живо и тоа брзо, најдалеку ќе биде јавната критика.
    А драг кралиците БУКВАЛНО прават перформанс, целта на тој перформанс е да глумат женски карактеристики претерано и да е тоа смешно. Најбуквално.
    Не знам ти како ги доживуваш и гледаш, ама целта е да е забавно, а овие не беа забавни.

На Gosh, senjorita-v, eliesaab и 8 други им се допаѓа ова.
  9. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.666
    Едно се твоите желби срцка, друго е реалноста. Кој би рекол дека една Црна Гора ќе донесе закон за истополови заедници? Или една религиозна и конзервативна Грција? Или едно Косово кое се спрема да го донесе? Народов некој ќе го праша дали се согласува со таков закон како што го прашуваат за сѐ друго? Лол. Тоа се поглавја кои се отвараат додека преговараме со ЕУ, во делот на човекови права, закони кои треба да се донесат, ирелевантно е мислењето на Трајче фурнаџијата за истополовите заедници.

Тебе тоа секако ништо нема да ти смени срцка, попрво ние извртоперените ќе влеземе во брак отколку ти да упецаш нешо на форумов.:*Се надевам дека ова не е оф топик.

На crimson и staycalm им се допаѓа ова.
  10. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Е ај ти викам дека овде нема да пројде тоа.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Истополов брак ќе "пројде" и треба да пројде, @FriendOfDorothy ги заборави и Хрватите, меѓу првите легализираа цивилна заедница т.е. цивилен брак за истополови партнери.
    Се подразбира дека треба и се надевам ќе биде во наредниве 4 години, знам дека ВМРО се "конзервативни" но по ова прашање се најпрогресивни во државава. Претседателката е отворено за баш таков закон, што е апсолутно во ред и касниме со истиот.

На никој од нас ништо нема да му стане ако Трајче и Трпе се во брак, ама на нив двајца им значи многу.

На Gosh, senjorita-v, crimson и 5 други им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.250
    Верник никогаш не би дозволил да му се исмева религијата.
    А, тоа се случи на Олимпијадата. Исмејување и тешка навреда.

На senjorita-v, eliesaab, quattro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Не знам, не ми стои Т да се тргне за да се добијат симпатии oд конзервативците. Не ја ни сфаќам логиката позади тоа, зошто? Освен што некои гееви се pick me. :D Да, во ред е да се коментираат некои пракси како давање хормони кај деца и сл. ама тоа не значи дека треба цела таа заедница да се изолира од другиот дел. Плус нефер, земајќи ја предвид историјата.

Инаку се сигласувам со вториот дел, факт е дека за земја како Македонија некои концепти се too much да се сфатат а не да се прифатат, јасно ми е тоа. Не ни очекувам постари генерации да се прилагодат толку лесно и наеднаш сѐ да прифатат.

На staycalm и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  14. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Па не ја исмејуваа. Тоа е само ваше мислење.

15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.250
    Ја исмејуваа!
    Луѓето од цел свет реагираа!
    Поради тоа и пуштија стаклено извинување.

На quattro, Mumoftwo30 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.776
    Т не одговара со првите три заради многу обична причина. Хомосексуалноста благе везе нема со општество, воспитување, дали од дома имаш/немаш разбирање итн. Бисексуалноста е веројатно најраспространета, во најмала рака како bi-curious. Можам да зборувам за личните доживувања на bi-curious, но тоа е надвор од темата. Сексуална ориентација е нешто со кое се раѓаш и не е важно ни кој пол си, ни во која земја си роден, ни дали имаш двајца татковци/две мајки - непроменлива е.

Транссексуалноста нема благе везе, од друга страна, со биолошкото, односно со сексуална ориентација. Тука станува збор за општествени концепти, структури и сфаќања. Неминовно транссексуалците се и хомосексуалци, само ајде, "на стероиди" да ги наречеме.

И во реалноста стварно оставаат горчлив вкус со своето дегутантно и Карен однесување и кај најголемите поддржувачи, дури и кај сопствената популација. Ама таа страна толку нема волја да се дискутира јавно и не се кажува, дури е интересно.

На Gosh, senjorita-v, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    А што исмејува? Објасни ми ја шегата не ја разбирам. :D

Обична рекреација е, која не требале да ја направат пошто може да се сфати како провокација заради дрег кралиците. Знаат како луѓето ќе реагираат и пак се решиле да го стават тоа. Само еден аргумент плус за хомофобите.

На senjorita-v и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. Mr. Scratch

Mr. Scratch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2020
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    4.009
    Баханалија било, не било тоа Тајната вечера.

На FriendOfDorothy и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.655
    Допаѓања:
    39.447
    Не постои јасен одговор дали транс луѓето се транс поради општествени очекувања или има некоја биолошка основа. Ниту па за сексуалната ориентација има консензус дека е 100% вродено. Така да сѐ ова е чисто твое мислење, не факт.

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.502
    Допаѓања:
    21.157
    Лезбејки активистки ќе најдеш што исто така сакаат одвојување, оти се дрзнуваат овие од Т-то да ги наречат трансфоби оти несакале со жена со qr да се онадат.

На Gosh, Amellie13, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.