Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.665
    Христијани и муслимани се обединуваат само за време на паради. Во останатите денови се мразат меѓусебе. Разликата е можеби што едниве нема да те фрлат од зграда али далеку од тоа дека те прифаќаат или поддржуваат. Постојат исклучоци секако. Во Иран и Ирак и твојата слобода како жена би била дискутабилна, не па за геј/транс. Ај ти во Иран оди облечи минич да те видам, ќе те собере морална полиција на превоспитување во притвор.:D

На CameliaMiller, crimson и staycalm им се допаѓа ова.
  2. Algorithm

Algorithm Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    198
    Не сме ние муслимани па со терор да даваме одговор. Да имаше карикатура на мухамед, не само Париз, цела Франција ќе гореше. Остави. Сите ќе добијат она што заслужуваат.

Do not take revenge, my dear friends, but leave room for God’s wrath, for it is written: “It is mine to avenge; I will repay,” says the Lord.
    Romans 12:19

На jacqueline.s, Just_a_kid, quattro и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Ја у Македонија не носам минич. Не па на друго место.

На SigmaMan и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.665
    Можеби како немуслиман нема да примениш физичка сила/терор ама затоа како ,,вистински" христијанин посакуваш божја казна, комети, природни непогодби, Путин да удри со нуклеарка... Имам прочитано такви коментари од тебе. Баш христијански. Ете во тоа е разликата меѓу тебе и муслиманите, она што го опишав погоре.:D

Океј, не ми беше тоа поентата. И со кратка маичка би ти се десило исто. Или што и да носиш. Се што не е хиџаб мила.

На CameliaMiller, Feminka22 и staycalm им се допаѓа ова.
  5. Algorithm

Algorithm Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    198
    Човек сум и јас, и мене ми се спојуваат жичките некогаш. Поентата ми е дека христијанството не учи да вршиме терор додека исламот да. Или стануваш муслиман, или ти лета главата или плаќаш данок.
    А и тоа што се случува со светот е библијско пророшто така да, го посакувал јас тоа или не не менува ништо.

На Just_a_kid му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.665
    Да, се дешава, те разбирам. Човечки е да се посака смрт на неистомисленици или луѓе кои се поинакви од тебе/нас.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Algorithm

Algorithm Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2017
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    198
    Човечки е пошто човечкото срце е зло, не е христијански. Мене не ми е проблем да признаам дека некад знам да претерам, дека сум згрешил и да се покаам.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SigmaMan

SigmaMan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2022
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    689
    Доста бе со таа морална полиција, жените во Иран се бетер од ЕУ, најдете рандом пријатели ќе ви кажат. Таму нај ригорозна провинција е Хорасан, остатокот е либерал, иако на хартија има тешки закони.

На eliesaab и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Just_a_kid

Just_a_kid Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2021
    Пораки:
    467
    Допаѓања:
    1.426
    Ако е верник не значи дека не смее да згреши..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Оф мори мајко.(facepalm)
    Се додека они малтретираат со тоа што нивните изветоперени сфаќања/верувања да бидат прифатени.. они имаат право да се се**т врз сфаќањата/верувањата на останатите.
    Разбравме, они се центар на оваа планета, најбитни, највредни а другите, просек небитен. Оваа беше последен крик на очај затоа што колку и да ја туркаат пропагандата гнасна, народот отрпна, не ги ни забележува дека постојат а камо ли да имаат некое влијание при ширење на нивните "вредности". Не pride month, и pride decade да ви дадат џабе ви е :makeup:.

Замислете што е "одење напред" според најагресивните и самопрогласени најпаметни прогресивки овде... чудно, недефинирано створение со мадињата надвор, пред него сличен на него со пенис покриен само со цветен венец а помеѓу нив, на истата маса деца...:puke: а луѓето пуштиле програма на тв да гледаат спортски настан. Како ќе му објасниш на седумгодишно дете на пример, седнато до тебе и гледа ѓаволи со главата во раце...

Последна измена: 29 јули 2024
    На SigmaMan, Just_a_kid и Feminka22 им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Никој со никој не се мрзи.
    Различни сфаќања и култури се у прашање.
    Као шо мене ме ми е ок Хиџаб на 45+ на нив не им е допичњак да ме извиниш.
    Додуша ни мене не ми е, ама јас конзерва сум

На Mumoftwo30 и Just_a_kid им се допаѓа ова.
  12. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.500
    Пак ќе кажам. Во 2024 година имаш еден куп избор на тоа што сакаш да гледаш. Имаш буквално програми од тие земји што ги воспеваш програми, бујрум гледај контент од Дубаи и Катар ако тоа се вредностите кои што сакаш да ги следиш.

Патем кога веќе го спомнуваме Дубаи, тоа е дувло на проституција, дувло на дрогирање и дувло на изневерување на она што за нив е свето - бракот. Буквално плаќаат ненормални суми на пари за бели жени да им исполнуваат секакви фетиши и сексуални фантазии. Но, кога сето тоа се крие зад завеси, се случува ноќе меѓу 4 ѕида и не е битно. Тогаш религијата не важи, не постои, не се збори за неа. Нема критика дека тоа што им се серат на жени у уста е против Бог. Битно е само кога се интерпретира од квир лица. Тогаш само религијата е битна и треба да се почитува. За другото кога не се почитува не сте гласни ни 5% од ова.

Па не би рекла дека народот отрпнал. Или дека не ги забележува. Еве ти нит си отрпната, нит пак прошле покрај тебе незабележани.

Седумгодишното дете имаш право да си го едуцираш и да му објаснуваш како ти сакаш. Нема да ти се мешам во родителствување. Ама тоа дете дека ќе го изолираш од геј луѓе, нема. Постојат, не може да ги нема. Не можеш да скриеш нешто кое постои во природата. И да, секој има право да се идентификува како сака и да си има свој личен идентитет. Еве ти си одлучила да живееш според одредени верувања и принципи, пеки, твои си се. Не може сите да ги делат твоите, па удирај се по глава до утре ако сакаш.

На senjorita-v, Mr. Scratch, staycalm и 2 други им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Отрпнат е и тоа како. Им остана веќе само насила да ја туркаат нивната пропаганда.

Не реков за објаснувањето на гејовите и нивното однесување, туку за сатанистичките сцени, за ѓаволите со рацете во глава, за голите гениталии во "кореографија" која вклучува малолетни деца... тоа како ќе го објасниш а не дали и како ќе ги воспитуваш.

И да, ако веќе решиле да тераат сатанистичка пропаганда и да ги узурпираат сите насатани од меѓународен карактер за повторно насилно наметнување на нивните идеали, барем да ставеле предупредување на почетокот дека содржината не се препорачува за лица под 18 години.

Нека си бидат горди на тоа што се и нека си го живеат животот како што намислиле ама барем веќе да го остават нормалниот човек на мира.

И ако пак не ме разбра на што мислам:
    Olympic-Games-Paris-2024.jpg

Не се сомневам дека ти некогаш ќе ги воспитуваш твоите деца дека ова е нормално. :bug:

Последна измена: 29 јули 2024
    На christinnn, ArabellaStarfall, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Муабетот на темава од последните 10 страни, резимиран во две реченици.

100% точно, хипокризија на најјако.

Над 10 пати е рекреирана, пародизирана (шта год) тајната вечера, глас не им се слушна на вернициве, ама тогаш не беше од квир лица.

Првичната агресивна реакција сега дојде од Америка, најзабегани се религиозните секти таму. Обичните американски верници сега па се извинуваат за бурната реакција оти и потенцираа дека сепак не е тајната вечера, читав по твитер и фб, ама џабе, револтот се деси.

Пошто квир лицата се вештерките, неморалните, ѓаволските.

Што повеќе да се каже.

На crimson и KateKane им се допаѓа ова.
  15. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.500
    Ич да не се секираш ти за мои деца. Како што впроочем и јас ти кажав дека ти си имаш право да бидеш онаков родител каков што сметаш дека треба да бидеш.

Ако толку сте побожни тогаш воопшто не треба да гледате телевизија, пошто тоа е грев. Исто не треба да имаш секс пред брак, не треба да имаш секс кој е за сатисфакција, односно не е за расплод, не треба да работиш во недела, не треба да се расправаш со луѓе што ќе ти наштетат туку треба да им го вртиш другиот образ, итн. Кога ќе почитуваш ова и ќе ги кудиш тие што не го почитуваат ова за сквернавење на религија, тогаш може да збориме. А вака парцијално нешто не е ради религија.

Исто така забрането со религија е тепање на послабиот, на жените, а секој ден цвета црна хроника. Силување е грев. Отворив набрзина да видам дали некаде си се бунела против ова се. Не најдов. Ако си се бунела се извинувам, цитирај ме кај си се бунела слободно. Ама наидов на мислење за Евровизија, за Швајцарија и за победникот. Нормално, повторно се потсмеваш. Значи возлени сте само за вакви случаи.

На senjorita-v, pravnicka_2604 и crimson им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.058
    Допаѓања:
    268.775
    Природното не може никој да го промени, во смисла на промена на пол.

"Нормално" и "традиционално" се избор друже, ако не си лгбт не значи дека живееш "нормално и традиционално". Не сум лгбт па апсолутно ни "нормално", ни "традиционално" живеам, ниту ме интересира ти како живееш пошто тоа е избор.

Едно е да дебатираме дали постојат 120 џендери и дали може биолошки маж да биде со мене у болничка соба, да дебатираме што прифаќаме како транс, а што е кросдресинг итн. сосема друго да се изживуваме со една популација оти не ни ги задоволува личните сфаќања за "нормално" и "традиционално". Овие не се на камен запишани, факултативен избор се, дали сакаш да се однесуваш "нормално", што не значи дека е нужно добро, само значи дека конформираш со својата средина.

На christinnn, senjorita-v и Feminka22 им се допаѓа ова.
  17. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.562
    https://www.theguardian.com/sport/v...ise-opening-ceremony-last-supper-parody-video

Обожавам што пораката што наводно требала да се испрати е љубов, мир, исполнетост во срцето, солидарност, инволвираност, и што ти ја знам,(се мисли во цел свет, светски настан дека нели) а никаде во овие "12величествени" не видовме на пример жена, маж, во нормална величина или не, дете, мајка, татко како држи/ат дете,...
    Значи што уствари е пораката?

На Gosh, ArabellaStarfall, jacqueline.s и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Mendelez

Mendelez Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    154
    Мислеа Гомновизија да ја промовираат во спортот ама го згрешија местото.

На Gosh, quattro, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Нова религија која ќе ги обедини сите " обесправени ". Прави што сакаш, нека ти биде единствен закон.
    Нема Бог, ни вештерки ни ѓаволи, ама дозволено ни е да ја исмеваме тајната вечера, бидејќи сме напокон силни, слободни, со огромна љубов кон себе си и своите страсти.

" Дебела сум, Еврејка, квир лезбејка и горда сум ".....каква јака порака, каква храброст...

Нека шета сиротата Марија Антоанета без глава, Јованка Орлеанка, симболот на Франција е напокон закопана....

На quattro, Feminka22, INNERBEAUTY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Коа сме кај Марија..
    Нека јадат торта..
    Ова не било Тајната Вечера, тајниот појадок бил