Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.267
    Допаѓања:
    2.789
    Тоа со тортата е неточно изгледа. Жално е што си ја исмеваат сопствената историја.

Појадоков сепак е плагијат, а се знае кој е плагијатор. Креација слабо некако, битно полна уста со слобода на израз....

На senjorita-v и Feminka22 им се допаѓа ова.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Џабе се правиш дека си борец за правата на жените кога го оправдуваш тоа биолошки мажи да им бидат конкуренција и да ги победуваат во секој спорт, да влегуваат и ги силуваат во женско вц во коешто влегле само затоа што им се можело да се декларираат како жени.

Не можеш во исто време да бидеш и на страна на жените и на страна на танс другарите ти што толку ги оправдуваш и браниш. Оти сакала да признаеш или не, колку повеќе тие добиваат права да прават што сакаат толку повеќе пропаѓа се што е постигнато со борбата за права на жените низ годините.

На eliesaab, Gosh, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.
  3. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Не оправдувам трансродови жени во спорт. Секаде освен во спорт.
    За силување во јавно вц досега не сум слушнала, ако има (посочи ми извор) нормално дека ќе го осудам. Нека скапе во затвор.

Исто и за во затвор сум да се отвори посебно крило, и тоа не ради трансродови жени, туку ради мажи кои тоа го злоупотребуваат за да не идат во затвор со други мажи.

Јас за разлика од тебе не сум црно или бело. Кај што треба критика јас критикувам. Така да тие приказни на друг да му ги кажуваш.

На senjorita-v, Srckata28 и crimson им се допаѓа ова.
  4. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.079
    Зошто не оправдуваш транс жени во спортот?

5. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    951
    Допаѓања:
    244
    Како е тоа исмевање на сопствената историја ако имаат перформанс поврзан со нивната историја? Уште не објаснивте што ви беше смешно околу настаниве.

6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Искрено, ја следев цела разврска со Лиа Томас. Односно цел случај го следев и се согласувам дека не беше фер кон останатите натпреварувачки. Свесна сум за проблемот и затоа следам дискусии и предлози за тоа како може да се реши да има инклузивност на трансродови лица во спорт, а тоа да не е по штета на жените. Секојпат сум отворена на дискусија за оваа тема и слушам сечии мислења.

7. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.079
    Зошто не беше фер, кога и тој самиот се осеќа како жена? По логика на трансродовоста, извршена е дискриминација.

На Gosh и mKdevojce им се допаѓа ова.
  8. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Контрадикторни ти се мислењата. Кога се зборува за прифаќање на нивните барања се мисли и на нивно вклучување секаде каде што има знак за жени, што е и целта на целиот овој циркус што го прават. А ти велиш дека со тоа светот одел напред.

Ако немаат право да се натпреваруваат во категорија која не им припаѓа, тогаш немаат право и да сквернават религија на којашто не припаѓаат а од друга страна бараат другите да ги почитуваат нив и нивните вредности/сфаќања.

Нивната дискриминација е за највисока осуда а тие имаат право да дискриминираат и да плукаат врз другите. Каде е тука логиката.

На eliesaab, Gosh и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  9. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.430
    Допаѓања:
    60.499
    Лол.
    Пошто исто е музика/шоубизнис/забава/ со компетитивен спорт во кој клучното е тоа, токму физичка сила.

Не сте ни вие некои верници, смалете доживљај, кога ќе ја почитувате религијата како што налага, тогаш имате право да се лутите за ова. И кога ќе се залагате вака за сите луѓе кои религијата ги опфаќа како чадор, тогаш. До тогаш до утре можете да пишувате како вие сте повредени и навредени од драг кралици, што патем не ни мора да ги гледате. Има опција да смениш канал токму тогаш.

10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Кажав.
    Нема шо да мењам канали, и да не гледам спорт ради модни ревии.
    Муабетиве ,,верник ќе бидеш тогаш” ,,ова ќе бидеш онаш” нас има кој да ни суди. Прав верник чека на Неговиот суд, не на Фемина поротата. Не смееш да праиш слики за Господ, да го визуализираш, и да го спомнуваш Неговото име напразно.

11. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    6.079
    Добро е што си свесна и сфаќаш дека лудоста треба да има граници.
    Друго, ако го смениме каналот додека се емитува, ќе биде шитовизија и нема да биде настан од енормни размери, туку нешто што и ти самата нема да го гледаш. Пошо намената е избор на музика или спортски игри, а не транс,-не знам што сум, гледај ми курац, шоу.
    Трето, не сум религиозна воопшто, но имам огромна почит према она нешто што некој го смета за свето. Фактички, едно верување се поништува на сметка на друго. Што тогаш бараш да ти ги почитувам верувањата, ако ти му се насеруваш на моето. Шо мора религија да се чепка, ај искрено кажи ми. Неопходно е или?

На Feniksgirl, Gosh, _beautyy_ и 2 други им се допаѓа ова.
  12. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.176
    Допаѓања:
    15.493
    Тоа е друга тема што нема врска со оваа. Ете да речам и дека не сум од таа религија, немам право да кажам дека не е во ред некој да бара права а да не ги почитува правата на другите?

Епа нели се бориш ти против дискриминација, или тоа важи само за нив а не и за нас.

13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.915
    Допаѓања:
    177.307
    Тој самиот не се осеќа како жена. Тој самиот беше во конкуренција со над 200 мажи и последен. Почна да се “осеќа” како жена, кога му текна како може да биде прв, односно меѓу жените. Затоа и судот не одлучи во негова корист оти го фатија на превара.

На LiquidLuna, senjorita-v, _beautyy_ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    :music: Конзервативците уште еднаш покажаа дека не им е гајле за вистинските проблеми во светот. :music:

Освен Танче шо го спомна еднаш, апсолутно никој не кажа ништо за силувачот на дете. |-)
    Имаме приоритетни проблеми во моментов - транџи, драг кралици и мажи во фустани.

453407294_122106154070395255_2840739379260150457_n.jpg

Последна измена: 30 јули 2024
    На FriendOfDorothy и Angie1432 им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.360
    Допаѓања:
    126.244
    Пак лажеш, а?
    Тема е буквално почната со вест за овој.

На _beautyy_ и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Темата од 28 јуни до сега има 4 страни срцке, а овде од коа се спомна Олимпијадата (на 27 јули) до сега има 10 страни испишано. Па проста математика е за што е поголем интересот, иако и овде се спомна силувачот во две мислења, кои умешно беа игнорирани! Свиркај си...

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    55.827
    Мене ми се смешни и двата екстреми бидејќи одат во крајности обвинувајќи се меѓусебе, а исти се, само различна страна на паричката. Дволичност има кај двете крајности. :D

За Олипијадата што да кажам, катастрофа жива. Прво отворањето, исфорсиран воукнес. Јас сум агностик, ама исмевањето на религијата што им значи на милиони е низок удар и уште толку буди гнев кај луѓето, и дури омраза кај оние екстремните. Со исламот секако дека нема да се чепкаат пошто ќе ги разнесат на парчиња со алах акбар, ама со христијанството можи. Зошто не можи да има нормално отворање како што имало порано во претходни држави, зошто мора да се прави циркуз?
    Второ, дозволено и е да учествува на геноцидна држава како Израел, исто како и на Евровизијата, па гледам дека радикалните левичари што се толку гласни за правата на трансродовите лица не зуцнаа за ова воопшто. Бојкотирам вакви настани во секој случај.
    Не сум доволно информирана дали на транс жена и се има дозволено да учествува во женски спортови на олимпијадата, ама свесни сте дека со правата на транс жените се повлекува и ова и дека се загрозуваат жените? Не е само толку просто како користењето на исто вц. Туку загрозување простор кој треба да е безбеден за жените. Не, во никој нормален свет не треба да е ок маж во фустан да се наоѓа во ист простор со девојчиња или да им ги зема медалите на жените во спортот. Транс мажите воопшто не се олку гласни за мешање во машки простор, се прашувам зошто? :)

Прва ќе речам да за брак меѓу истополови и право да си посвојуваат деца во Македонија, бидејќи тие никој не загрозуваат со тоа, си се сакаат и сакаат да живеат нормално. Со трансродовите е друга приказна. После зошто сме биле само ЛГБ без Т-то. Не е толку наивно колку што изгледа.

Последна измена: 30 јули 2024
    На Feniksgirl, Gosh, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  18. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    882
    Допаѓања:
    4.665
    Надвор од тема е, но мислам дека левицата е пропалестинска, десницата е проИзраел, ваљда поради исламофобијата (мигранти). На паради често гледам пропалестински пароли (годинава имаше и на нашата). Евровизиската претставничка на Израел беше линчувана годинава баш од евровиските фанови, тоа што не беше дисквалификувана е одлука на организаторите. Не се согласувам дека не се гласни околу ова прашање.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.093
    Допаѓања:
    55.827
    Да, имам видено дека многу од нив ја поддржуваат Палестина, но исто има такви и про Израел од нив и сметаат дека Израел е нападнат па се брани. Сепак, САД и западот го поддржуваат него. Надвор од тема е да не ја должиме, но во овој случај никаде не прочитав некој од нив, особено на олимпијадата, да зборува против тоа или да бојкотира.

20. Viveki

Viveki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    10.063
    Ај све ок, трансродови лица, 21 век, кој како сака така.
    Него овој очувов на Ким Кардашијан, Брус џенер (не му го знам женското име), женет со деца, па му текна дека е геј. Ок. Смени пол, род ват евр, стана жена, па му текна дека пак сака жени, па стана лезбијка???
    И за 21 век е ту мач мислам м?
    Или овие шо се осеќаат како два пола, рода не знам више, па треба у множина да им се обраќаш? Ај физички природата дала хемафродити, ама у мозокот да не знаеш што си, е нарушување на личноста. Исто како шо по Америкине се осеќаат ко мачки, па идат по ветеинари и серат у песок.
    На крај од денот се знае, или си геј или си стрејт, или си маж или си жена, ако не ти се свиѓа едното стани си другото и готово.
    Некои гранци сепак се претераа, у к@рац отиде светов.

На LiquidLuna, Feniksgirl, _beautyy_ и 4 други им се допаѓа ова.