Затоа што и накалемија фејк њуз и толку им треба на некои луѓе за да почнат булинг. Ниту е транс, ниту има синдром, ништо нема. А и да има, постот ми беше за да се тргне стигмата дека ако има клетки со ху станува збор за маж. Италијанката го почна тоа, а и сама како дете ја знаела Иман. Што е интересно цел живот трпи булиг ради тоа што е жена боксер во Алжир, уште како мала во школо ја малтретирале. Убаво им ги затна устите на сите, злато. Еден од двата златни медали за Алжир. Може сеа да си пукнат од мука.
Јас искрено и врска немав од кај е оваа, сега гуглав кај е тој Алжир, па и се зборело арапски тамо Па незнам шо се чудат овие кога сите арапи, и мажи и жени изгледаат како мажи мајмуни во фаца. Имате видено стара баба арапка?
Само да ви кажам дека тој дехуманизирачки речник што го користите за човек со потенцијално пореметување во сексуалниот развој зборува за тоа какви сте вие кога за првпат(се кладам дека од биологија сте бегале) ќе се сретнете со нешто што ви е ново и непознато. Зборува негативно за жал.
Никој не сака да биде сожалуван, туку на пример да не биде нарекуван грешка на природата. Нешто што е општа култура.
Па ако читаше,ќе видеше дека тоа го нареков од биолошки аспект. Не е нормално да се роди човек со ху хромозоми а да има женски полови органи. Тоа е грешка во гените, односно ние шо викаме, грешка на природата. Шо е тука толко лошо незнам. Тоа е вистината.
Ајде се враќаме на биологија чим толку ја сакаат. Swyer syndrome is a condition that affects sex development. Sex development usually follows a particular path based on an individual's chromosomes; however, in Swyer syndrome, sex development is not typical for the affected individual's chromosomal pattern. Chromosomes contain the genetic instructions for how the body develops and functions. People usually have 46 chromosomes in each cell. Two of the 46 chromosomes, known as X and Y, are called sex chromosomes because they help determine whether a person will develop male or female reproductive structures. Girls and women typically have two X chromosomes (46,XX karyotype), while boys and men typically have one X chromosome and one Y chromosome (46,XY karyotype). In Swyer syndrome, individuals have one X chromosome and one Y chromosome in each cell, which is the pattern typically found in boys and men; however, they have female reproductive structures When discussing what might be considered a "freak of nature," it's essential to clarify the term's meaning. Traditionally, it has been used to describe something that is unusually different or rare in a biological context. However, in modern usage, the term can carry a negative connotation, which is why it's important to use language carefully
Апсолутно не го мислев тоа како freak of nature. Го кажувам тоа како мутација, грешка во гените. Не ми испревртувајте зборови. Како иначе ќе го објасните синдромов или овој проблем? Хм? Или ќе кажете дека Господ така сакал?
Ама ја самата еднаш поназад пишав. Грешка на природата. И одма се навредија. Shit happes. Ако си женско родено со ХУ, шо е освен грешка на природата? и пошо се љутат им стаив дефиниција. А некој ако се вреѓа, следна лекција е Special Snowflake Syndrome
Не се вреѓаат туку сакаат да се карат. Такви синдроми се исто како родено теле со две глави. Нема ништо нормално во тоа теле и е грешка на природата. Но не значи тоа дека не треба да живее и да се развива.
Не е никој нежен. Замисли тебе да ти се случи ова, некоја рандом да и текне да те наклевети дека си маж и да ти се сипа цел свет. Без разлика колку и пати да им објасниш на некои луѓе пак со тој да ти се обраќаат. Или тогаш нема да ти биде убаво? А за јазикот во самиот пасус вика: Истото е и со ретардација. Иако вистинското значење на зборот е човек со потпросечно iq, во модерен јазик се користи најчесто за навреда. Сигурно на некого кога се обраќаш со ретардиран, не мислиш на биологија, туку на навреда. И никој не мислеше да се расправа, ти ме цитираше прва мене, а јас после најкултурно се потрудив да ти објаснам за клеветењето на Иман и за реткиот Свајеров синдром.
Многу сте ми јаки, секоја недела професионалци на различни теми, од пливање, до бокс, до генетика, а уствари шо толку дигате прашина, си има задолжени за тоа и ајт. Вас од Фемина форум никој нема да ве есапи за олимписките игри у Франција. Им чуе шо зборат на македонскиот форум бахахахах.
Тоа нема да се деси. Пред сѐ. Затоа што немам ништо машко Вие како си го толкувате. Исто нели као тие шо се осеќаат како се осеќаат. Ако моеш да се осеќаш ко нешто шо не си, моеш и да си толкуваш лошо. ја ќе си се обраќам како сакам. Пошо сум конзерва.
Имаме време Ањушке, не бевме оваа година на море, и ти да беше секој ден на базен ко мене ќе ти здосадеше
Па и она нема ништо машко. Па пак и залепија етикета. А за етикета не нужно е да е вистинита. Еве пример ти може за мене да кажеш дека иам трета цицка, и иако неам да почне цела фемина да ми се смее. Како ќе докажам дека нема? Цицките ќе си ги сликам за доказ? Пошо неа тоа и се случи. Без никаков доказ почнаа маж да ја викаат.