Што не е ок на сликава? Од сите таму, најмал пациент е. Нит е криминалец, нит силувач, нит дроља, нит сидаш шо ја продал жена му со се децата да ебе родени жени што повеќе личат на транџи од него... И иначе, уште е геј. Има дечко...
Ja probuvav da napraam matematika. Bese masko, sakase maski. Sea e zensko (taka? Full) i saka maski A da bese sea zensko i da saka zenski ne kontam. Ama normalna sum. Ne gi sfakam tie meshani odnosi. Bev masko sakav maski. Okay gay si. Posle a ne se osekam kako zensko, sakam maski, ama ne se deklariram ko strejt, nego ko gej.
Сироти ни они себе не се сфаќаат. Имаат криза на идентитетот, и можеби би се оправиле да не завршиле несреќно во круговите на родовите активисти кои уште толку ги убедувале во нивната илузија, па им направиле каша попара во главата. А муабетов ме потсети на оној Дилан (https://off.net.mk/video/zabava/dilan-ispadna-deka-e-lezbejka) Сироти родители. Дечково прво им кажал дека е геј. Потоа дека е квир. Па пак се премислил и им кажал дека е небинарен. Додека овие гуглале што е тоа „небинарен“, пак се премислил и им кажал дека е транс т.е. жена заробена во тело на маж. А сега најпоследно им кажал дека го привлекуваат жени! Татко му можам да го замислам на токсикологија како го трезнат од забавата дека син му конечно се свртел кон жените Но мислам дека и родителите имаат удел тука. Не може бре на дете да не му кажеш дека маж не може да забремени, или да дозволиш да бега од часови по биологија. Секако дека имаат удел.
А после може небинарна ќе сака да е. Може и се осеќа така, којзнае. Веројатно и таква е. Не знам ама ова нивното експериментирање со родовите не е на арно. Некои од нив ако знаат стварно што се, утепај ме. Како од љубопитство па и поради тренд да стануваат, а не оти навистина така се чувствуваат. Не зборам за сите, ама не може да каже некој дека нема такви. Ќе транзитираат, после може ќе се каат. А, да не збориме што и за терање на шоу и за внимание им е на многу од нив али ајде ќе се правиме дека не е така, и дека на луѓето само до љубов и среќа им е, друго ништо не е им е битно. И се ова е нормално..
Аа не било криза на идентитет. Битно е како се осеќаш. Абе лудило.. тоа слобода на говор многу се злоупотреби више.
Да, ова е сосема нормална реакција на родител, кој си ги поддржува своите деца... Исто така, сосема нормално е да си се промовираат низ ријалити шоуа цел живот. Сосема во ред си се они и нормална фамилија. Да се работеше за некој друг, кој не е дел од ЛГБТ заедницата и ваков циркус да му беше животот, не знам колку би ги сметале за нормални. Би ги осудувале и со најгнасни епитети би ги етикетирале, само, чим е ЛГБТ у прашање, тогаш сѐ се проголтува.
У ненормална држава, у ненормално општество, ненормален свет итн. Зш? Ти викам глеј ги овие и кажи дали се нормални и дали не им е за пажња? Спореди сеа ти, да не беа од вашата заедница, да беа стрејт луѓе, какво мислење би имал за нив, позитивно?
Не знам, можда затоа што да живееш на балканот и да изјавиш ваква изјава е просто неверојатно. Во дилема сум дали јас живеам во некој паралелен универзум...
Не можам да сфатам за што збориш. Ненормални зашто се транс? Зашто биле на мењам жену? За што ти е дилемата?
Шо е толку тешко да сфатите не ми е јасно? Ненормални зашто не знаат самите шо се, значи нормално е според вас вака да транзитираат? Денес геј, утре транс, задутре што? Па не знам колку е во ред цел живот со ријалити да се бавиш, у таква средина да растеш. Ептен на место вредности имале..