Масовната промоција лесно менување пол продолжува. Од вчера во Германија секое дете со наполнети 14 и со дозвола на родител може да го промени полот и името во матичната книга и тоа ќе го чини 38 € процедура која претходно чинела 1900€ Па скржавите германци ја одбегнувале. Сега нека навалат младите нацисти.
Мене ми е прејако како сами себе си пукаат во колено. Чим може еднаш годишно да се премислува за род, пол, име, ватевр, значи ништо уствари не му е, освен многу досадно. Нека мењаат колку сакаат, дур не се мешаат кај што не им е место.
Ептен е пукање во колено. Застрашувачки е да не се земе во обзир сензитивната психа на децата во тие години кога буквално од досада или револт или тренд ќе може да си менува за ситни пари и без бирократски заврзлами.
Јас колку што читав за децава пак ќе треба родител, повеќе се однесува на возрасни. Што мене ми е не знам, циркузијада, ама пак ќе речам досадно им е. Ова и тие што имаат проблем изгледаат како циркузанти со вакви одлуки и закони, ај како да ги сфатам сериозно, не знам.
Дури 6000 интересенти за битнава законска можност. Дете не можеш да исклучиш од ,,образовен,, процес , кајшто, ,учат,, лгбТ тематика. .