@EmporioIvankov Има вести, сега што не ги читаш.. Само вие воукнатите личности негирате вакви вести. Таква фаца има маж или ДСД лице. Ама, и да не е по фацата. Градбата на телото вришти на маж или ДСД. Удира како типичен маж. Извештајот кажува дека има нешто што се јавува само кај биолошки мажи. Ако тој извештај не е точен, зошто Иман не предложи да направи ново испитување и тестирање со кое ќе се покаже што е? Штом не предложува, тоа значи дека е вистина. И треба да го врати она што го доби неправедно и преку измама.
Не зборам од газот, пишав на гугл, првите 20 резултати беа индиски новински агенции, без ниедна западна новинска агенција да известува. Второ, не знам што е воукнато? Јас велам само дека твит не треба да го сметаме за релеванта информација. Зошто не прави тест си е нејзино? Каде пишува дека е должна да потврдува дека е жена?
Треба да е должна да потврди дека е жена ако сака да се натпреварува со жени на Олимпијада. Инаку не сакам да живеам во свет, каде мажот уште во дупката на увото не ни се напика.
Тогаш сите треба да се должни да потврдат дека се жени со генетско тестирање? Или само ружните? Или само оние што мислиме дека се мажи? По дефинираните правила е жена, твитер не е валиден извор на информации.
Не се крена прашина зошто е ружна, туку дека не е целосно жена. И еве се потврди. Ако излезе некој релевантен извор, за тебе да те задоволи, се уште ќе сметаш дека нејзината победа е заслужена?
Се крена прашина затоа што италијанката изгуби и рикаше затоа што не е доволно добра. Не е за мене да ме задоволи, туку за да ги задоволи стандардите на критичката мисла, доколку излезе документ дека е маж, документ кој може да се верифицира и потврди, тогаш да нема да е заслужена, ама до тогаш не можете да правите лов на вештерки заради твитови.
TRANSWOMEN ARE WOMEN TRANSWOMEN ARE WOMEN TRANSWOMEN ARE WOMEN MY YUGO IS A MERCEDES MY YUGO IS A MERCEDES MY YUGO IS A MERCEDES Го прочитав пред некој ден негде многу ми беше смешно хаххахаха. Само оргиналот е со Киа, јас го сменив на југо мислам посмешно е
Транс жена за мене ќе биде жена само ако си го сече стојкото и јајцата. Додека има стојко и јајца ќе претставува опасност за мене, односно маж.
Комплетно се слагам. Додуша мислам дека за мене никогаш нема да биде жена пошто генетскиот материјал ќе му е на маж, односно засекогаш и до крај на живот ќе има xy хромозоми.
Иначе чисто си муабетиме ама ако се на хормонална терапија целосно им атрофира пенисот, прекинуваат и со продукција на сперма и им се намалува пенисот. А воедно и не добиваат ерекции или па ептен ретко добиваат ерекции во зависност од колку тоа време се на хормонална терапија.
Не ме интерисира. Таа транс жена односно маж, може во секој момент да ги прекине апчињата додека например дружиме, и да ме силува. И да не биде така, додека му виси јајца доле, секогаш ќе биде маж и точка. Жената нема јајца и стојко. Ако сакат да бидат жени, нека го напраат тоа. До тогаш ќе бидам сексист.
Абе чисто информативно си збориме, инаку не работи тоа така, кога ќе ги прекине ќе има спржени тестиси и враќањето назад е скоро ексклузивно со тест-инекции а тоа се познава и по однесување и по се. Инаку не е дека и жена не може да те силува, ама твое си е, јас немам такви стравови затоа што ретко кој може да ме надсили мене, а и тие што можат треба да се потрудат побаагји.
Кога се на хормонска терапија за феминизирање, различно депонираат масно ткиво и добиваат пофеминизирани карактеристики, наместо во стомак салото им оди во газ и во гради, може да развијат и гради, не огромни ама нормални цицки, фацијално се феминизираат, гласот не може да го сменат односно него мора да го тренираат за да звучат поженствено. Секој бира колку ќе се феминизира, има некои не можеш ни да ги познаеш дека се родени како мажи.
Добро што ако не се? И тие се луѓе, јас немам предрасуди, има и добри и лоши. Ако е така тогаш треба да се плашите од сите мажи на светов заради тоа што ако се лоши...
Да ама тие обичните нетранс мажи, жени уатевр нема да ги бранат овие невладиниве организации. Ех за жал голем број феминистки и на силување ќе преќутат кога е од транс жена. Само тие цис стрејт белите се лоши, све друго е греота и обесправено.
Додека има стојко и јајца не е жена и готово. Не смее никаков пристап до жени да им се дозволува, ни во затвори ни во женски вециња ни никаде!
Па и се плашиме од сите мажи додека не се увериме дека не се опасни. Што ти одговара на фактот зошто не се крева врева околу транс мажите. Оти се жени. Оти не им се плашите.