Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.491
    Допаѓања:
    21.129
    Има и такви кои си ги исекле и јајцата и стојко, а пак се манијачки растроени.

На Just.do.it, Feminka22, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Stella1111200

Stella1111200 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    283
    Проблемот во трансродовите лица не е тоа што тие одлучиле да бидат транс и да си го променат полот. Секој нека прави што сака , тоа до мене апсолутно не допира.
    Проблемот настанува кога наставниците во светот ги учат децата од 1-2-3 одделение што се трансродови лица и како може тоа да се направи/постигне. Зошто едно дете од 6-7-8 години има потреба тоа да го знае? Проблемот настанува кога утре ќерка ми ќе треба да оди во ист тоалет со некој што одлучил да облече фустан и од денеска тој е транс. Проблемот настанува кога имаат изјави дека биолошко женско и транс жена е “исто”. Велат дека и тие добивале менструации и дека треба да имаат деца. Замислете како им е на жените кои цел живот се трудат да добијат семејство и да постигнат нешто во животот и дојде некоја персона и каже јас сум исто како тебе оти вчера одлучив да сум жена. Ако работата беше да си одлучуваат како сакат да живеат и декс тие си го замислуваат животот на одреден начин и така сакаат да го живеат ова сега немаше ни да биде дискусија. Многу си дозволуваат, многу права кои се пред се нереални бараат и ако некој не ги подржу во нивната одлука фрлаат дрва и камења по таа личност.
    Исто да кажам дека и проблем е кога транс жена се натпреварува во спортови против жени. Како мислите дека биолошки маж може да биде на исто со жена? Сте слушнале ли вие за машка сила или?
    Апсолутно би се дружела со транс личност доколку е нормална со нормални очекувања и сфаќања, пошто реков немам проблем. Проблем е се од горенаведеното.

На nextredstyle и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Was ist das?
    IMG_3627.jpeg

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.