Проблемот во трансродовите лица не е тоа што тие одлучиле да бидат транс и да си го променат полот. Секој нека прави што сака , тоа до мене апсолутно не допира. Проблемот настанува кога наставниците во светот ги учат децата од 1-2-3 одделение што се трансродови лица и како може тоа да се направи/постигне. Зошто едно дете од 6-7-8 години има потреба тоа да го знае? Проблемот настанува кога утре ќерка ми ќе треба да оди во ист тоалет со некој што одлучил да облече фустан и од денеска тој е транс. Проблемот настанува кога имаат изјави дека биолошко женско и транс жена е “исто”. Велат дека и тие добивале менструации и дека треба да имаат деца. Замислете како им е на жените кои цел живот се трудат да добијат семејство и да постигнат нешто во животот и дојде некоја персона и каже јас сум исто како тебе оти вчера одлучив да сум жена. Ако работата беше да си одлучуваат како сакат да живеат и декс тие си го замислуваат животот на одреден начин и така сакаат да го живеат ова сега немаше ни да биде дискусија. Многу си дозволуваат, многу права кои се пред се нереални бараат и ако некој не ги подржу во нивната одлука фрлаат дрва и камења по таа личност. Исто да кажам дека и проблем е кога транс жена се натпреварува во спортови против жени. Како мислите дека биолошки маж може да биде на исто со жена? Сте слушнале ли вие за машка сила или? Апсолутно би се дружела со транс личност доколку е нормална со нормални очекувања и сфаќања, пошто реков немам проблем. Проблем е се од горенаведеното.