Проблемот во трансродовите лица не е тоа што тие одлучиле да бидат транс и да си го променат полот. Секој нека прави што сака , тоа до мене апсолутно не допира. Проблемот настанува кога наставниците во светот ги учат децата од 1-2-3 одделение што се трансродови лица и како може тоа да се направи/постигне. Зошто едно дете од 6-7-8 години има потреба тоа да го знае? Проблемот настанува кога утре ќерка ми ќе треба да оди во ист тоалет со некој што одлучил да облече фустан и од денеска тој е транс. Проблемот настанува кога имаат изјави дека биолошко женско и транс жена е “исто”. Велат дека и тие добивале менструации и дека треба да имаат деца. Замислете како им е на жените кои цел живот се трудат да добијат семејство и да постигнат нешто во животот и дојде некоја персона и каже јас сум исто како тебе оти вчера одлучив да сум жена. Ако работата беше да си одлучуваат како сакат да живеат и декс тие си го замислуваат животот на одреден начин и така сакаат да го живеат ова сега немаше ни да биде дискусија. Многу си дозволуваат, многу права кои се пред се нереални бараат и ако некој не ги подржу во нивната одлука фрлаат дрва и камења по таа личност. Исто да кажам дека и проблем е кога транс жена се натпреварува во спортови против жени. Како мислите дека биолошки маж може да биде на исто со жена? Сте слушнале ли вие за машка сила или? Апсолутно би се дружела со транс личност доколку е нормална со нормални очекувања и сфаќања, пошто реков немам проблем. Проблем е се од горенаведеното.
Дечко што се умислувал дека е девојка, прво ја убил мајка си и помалиот брат, а потоа го извршил масакрот во средното училиште во Канада. https://racin.mk/vesti/otkrien-iden...no-transrodovo-licze-osomnicheno-za-masakrot/
Овој сеа после две години треба ко вол у купус да го изрогаат, па нека шири муда на жени после нека го видам.
Па мене лично ми е сеедно е оти можел место да намалува тестостерон, да го појача и да иде место он да тепа жени, него да го тепаат мужи? @Beemo , не знам на што аудираш, може не ми е јасно. А овој што врти ко киша око Крагуевца, те не сака да прави тестови, те не може да докаже што е, па сеа после две години продава муда за бубрези и пак и пак лаже. И ја можам да кажам маж сум, и ја иам машки хормони, па и повисоки од нормалата за жена па не ме глеате да идам да се рогам со мужи. За него се знае , затоа и беше забранет да се натпреварува и тоа е тоа.
Ако е интерполово лице, зошто да го намалува нивото на тестостеронот? Со ова делува како да сака да ги измами другите. Зошто негира дека има одбиено тестирање кога низ годините се тврди дека има одбиено? Со ова делува како да сака да прикрие. Ова исто засметува. “They should protect women, but they need to pay attention that while protecting women, they shouldn’t hurt other women.” Other women? А, вели дека се смета себеси за биолошка жена и покрај хормоналните разлики. Зошто тогаш не кажа само women? Ако ја зборува вистината, тогаш не треба да двои. И треба да има самосвест да не се натпреварува со жени кои може да ги повреди лесно.
Пошто има олимписки правила за ниво на тестостерон. Сите жени, и хромозомски жени (леле терминов, ама не знам како да се изразам) , минуваат тестови за тестостерон за да им биде дозволен натпревар. И сите жени имаат ниво на тестостерон, некои повисоко од нормата, па тие за натпревар мора да го симнат, ти на пример може појма да немаш, пошто не си го тестирала. Јас мислам дека е малку повеќе болно што тераат трансродова агенда преку лица кои се интесекс, значи они буквално немаат проблем со психата и нивното никако не може да се менаџира. Не избрале дека ќе се родат во тој пол, ќе ги запишат во тој пол, не избрале да се конвертираат во нешто друго, да не ги подложеле на тестови, никогаш не би знаеле за својата состојба на пример.
Јас пишувам спрема тоа како она се изразува, а на портали кога ги коментираат тестирањата не зборуваат само за хормонaлните разлики, туку и други причини за сомнеж. Ако ја зборува вистината, не треба да ѝ е проблем да оди да се тестира. И тоа да го направи кај некоја независна страна, не кај оние под левистичко радикално влијание. Уште подобро ако ја пратат камери на местото кај што ќе се тестира. Да биде транспарентно. Само така ќе ја затвори дебатата дали е маж или не е.
Човек роден во муслиманска држава не бира пол, впишан му е на раѓање. Мислам, како впрочем и сегде во светов, пол ти е пишан на раѓање, да не објаснувам како. Ако имаш внатрешни тестиси, ако ти фали матка, или било каква биолошка , со око невидлива аномалија, тоа е просто аномалија, не ти го менува полот со кој си пораснал, кој ти е дел од идентитетот.Дали интерсекс треба да спортуваат во полот во кој се впишани е друга работа.
Во втората слика што си прикачила на почеток пишува како признал дека е машко, а потоа во цитатот е сосема спротивно. Јас ко почнав да читам сликата бев ко "Еј што збориш, фала богу овој си кажал дека е машко", а потоа нема такво нешто и скроз ме збуни дали признал или не?
Без разлика на тоа што е женско не е праведно да се натпреварува со девојки за кои е многу над нивната категорија, нормално дека ќе победи затоа што веќе не е во прашање техника и кој е по добар и по спремен, туку сила што таа ја има многу повеќе од другите... Исто како да пуштиш да се натпреваруваат деца од 4 и 10 години само затоа што се деца, нема врска што детето од 4 год нема шанси да го победи тоа од 10.. А постои решение не дека нема, ќе си прима хормонска терапија, само очигледно и одговара затоа што вака шансите дека ќе победи и се огромни..
Па буквално самата рекла дека не ѝ е проблем да се тестира. Ништо не крие: https://www.lemonde.fr/en/sports/ar...reatment-before-paris-olympics_6750171_9.html Само од некоја причина на луѓето им е тоа недоволно, па мора да ја стават во категорија на транс жена за да биде полесно сварлива? Не сфаќам.
Зошто Олимпискиве игри не го/ тестираа Имане Келиф дали има машки XY или женски XX полови хромозоми? Затоа што ако го направат тоа, ќе испратеа порака во светот дека гените одлучуваат дали е некој маж или жена. Но тоа е спротивно на целата доминантна западна трансџендер ЛГБТИ+ идеологија која е остро против тоа биологијата да одредува кој а маж, а кој жена, туку истото треба да се прави со самоидентификација, според тоа како некој се чувствува. Имане не е трансџендер (маж што се чувствува како жена), туку сите докази посочуваат дека е интерсекс - лице со XY машки полови хромозоми, но со нарушувања во Y-хромозомот, поради кои развива женски гениталии, но исто така има и машки карактеристики (мускулатура, скелет и сл). Секој маж на планетава, доколку во утробата му ја стопирате експресијата на Y хромозомот, тој ќе развие женски гениталии, а ако е само делумно пореметен Y хромозомот, ќе развие и едното и другото, а што ќе биде функционално, зависи од илјадници гени од тој хромозом. Сепак, постоењето на Y хромозом е тоа што ги прави мажите мажи, без разлика колку дефектни мажи би биле. Имне бил дисквалификуван од Меѓународната боксерска асоцијација (IBA), која не објавила податоци специфично за сите дисквалификувани, туку една општа објава, цитирам: . „Врз основа на резултатите од ДНК-тестовите, идентификувавме голем број спортисти кои се обидоа да ги измамат своите колеги и се преправаа дека се жени, врз основа на резултатите од тестот, беше докажано дека тие имаат хромозоми XY. “, рече Кремлев. (линк) После контраверзата се огласија повторно од Меѓународната боксерска асоцијација и изјавија дека не еден, туку два теста им направила и кај Имане и на двата теста се покажало дека има XY машки полови хромозоми. (линк)