1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Трансродови лица

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од EvAngelos, 16 октомври 2018.

1. RespectAndObey

RespectAndObey Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Или е просто жена со XX хромозоми но атипично поголем тестостерон. Не постојат никакви верифицирани докази дека жената има Y хромозом.

2. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.985
    Допаѓања:
    49.930
    Затоа што ја си го самоцитирав мислењето од пред години, кога скоро сите мислеа дека е транс маж оти криеше и муљаше само за да тепа, а да не биде тепан. Мислам, тоа и беше поентата на скандалот.

Ма да ја ништо не верувам, додека не видам црно на бело. Ко што лажеше тогаш, може да лаже и сеа и стварно да е муж...

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.211
    Допаѓања:
    204.741
    Поентата на скандалот беше, русите продив американците .
    Во меѓувреме турбоТрамп ги укинува небулозите, дури турбоЛајен од денес ни кажува дека транс-жените биле просто- жени. Абе јаничарите увек биле најзаебаниот елемент |(

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.333
    Допаѓања:
    278.847
    Додека има луѓе кои сериозни проблеми имаат, во дивината на Тик Ток, ми искочија двајца (ама секад се транс жени, транс маживе нигде ги нема), од кои едната елаборираше оти како транс жена и' следуваат менструални денови :drunk: може и ендометриоза има фантомска, не се знае. Поголемо делулу во коментари секако.
    Втората ќе ја викам вториот намерно, зошто видеото му беше "епа ќе ви идам у женски вециња и шо ми можете а?!" буквално.

Нишо брат не ти можеме, освен сè повеќе луѓе да губиш на своја страна. Свашта.

Истите луѓе кои сметаат дека плетенки се cultural appropriation, не ги најдов по коментари дека менструални денови за неменстуирачи се biological appropriation :^)

После зошто сè почесто ЛГБ се делат од Т самите, одговорот е тој, делулуто нема крај.

Не знам шо мајка алгоритамот ми ги навеа, Тик Токот за боење си го имам |(

На Касија, VDT2906, MarigoldA и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    25.127
    Нема по-entitled нешто од транс жена. Мажи со бујна имагинација и најкреативни начини да бидат мизогини. Преку глава ми е од се поврзано со нив, најсериозно.

Јас имам видено дека се најголеми просјаци на интернет, бар оние од Америка. Бидејќи сум активна на Tumblr, пречесто гледам дека си отвараат gofundme за себе, и се као, јас сум транс жена со АДХД и депресија, помогнете ми да си ги платам сметкиве месецов. Или бараат да се донираат пари за нивна операција, како тоа да е најбитно нешто на светот. Нешто не е во ред со нив.

На Peperutce6, VDT2906, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Таа операција им е неопходна за нивното ментално здравје. Користење на gofundme не е просење.

На staycalm, Mentalna85 и Аргентина * им се допаѓа ова.
  7. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    25.127
    Дигитализирано просење. Точка.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Што имаш точно против страници за донирање во поглед на здравството? Особено во САД, каде што немаат државно здравство луѓето и болниците практично ги ограбуваат пациентите.

На staycalm и Аргентина * им се допаѓа ова.
  9. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    4.644
    Ако треба да донирам никогаш не донирам за трансродови или пластични операции, не им го загрозуваат здравјето и не се итни.. Донирам за рак, за некои тешки болести, ако менталното здравје им е во прашање би им донирал за психолог, ама за трансродови операции не, и јас може не сум задоволен нешто од своето тело и мислам дека е тотално погрешно за такво нешто да барам донации не е нешто итно ќе си соберам пари ќе си штедам...
    Ова ми е исто како имаш бездомник што бара да му се донира за било каква куќа и човек што има куќа ама не е задоволен и има можност да се труди работи и обезбеди подобра ама бара луѓе да му донираат да купи вила.. Бездомникот му е итно некаде да има за да почне од нешто, на другиот не му е, сака луксуз ама друг да му го обезбеди..

На Чанта му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.030
    Допаѓања:
    25.127
    Како прво, касапење на телото не е валиден лек за нарушено ментално здравје, така да не го сметам тоа за здравство.

Како друго, на страна операции, едноставно просат за се и сешто и мислат дека заслужуваат пари само затоа што се транс. Делулууууу. Еве ти примери, јас се ежам на секоја објава.

П.С. Ствариве што ги пишуваат, може и не се вистина, ама поентата е дека постои очекување да се сожалиш на транс жена.

Screenshot_20260410_124955_Tumblr.jpg Screenshot_20260410_125117_Tumblr.jpg Screenshot_20260410_125152_Tumblr.jpg

На Peperutce6, lovestoneddd, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  11. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Зависи како ги споредуваш физичкото и менталното здравје. За мене и двете се еднакво битни за да бидеш среќен во животот. Иако не им е потребно на транс луѓето таа операција за физичкото здравје, неопходна им е за менталното. Тоа ќе им го каже и кој било респектабилен психолог таму.

Не знам што е лошо околу овие објави. Жениве се нашле во лоша финансиска ситуација (една конкретно поради грозоморниот здравствен систем во САД) и се обидуваат да побараат помош користејќи ја точната намена за таа страница. Не читам во тие објави демек да бараат некаков си луксуз да им се плати.

На Аргентина * му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    4.644
    Психолог никогаш не ти кажува што да правиш те остава сам да одлучиш, еве психолого кој што ќе му каже дека за да си го среди менталното здравје треба да си направи операција, не знае да си ја работи работата... Ќе го прати на психијатар ќе му препишат лекови за анксиозност, депресија, ќе видат што точно проблем има... Сега ако отидам јас на психолог и кажам дека мислам решени е ми е да се самоубијам, треба да ми помогне или да ми каже "најдобро од онаа зграда фрли се највисоко е".

13. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Разликата тука е што ваквите операции се научно докажани дека се добри за менталното здравје на транс луѓето. Транс луѓето се 100% сигурни во сопствениот родов идентитет - нема ни зошто да одат на психијатар да дискутираат на таа тема.

14. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.211
    Допаѓања:
    204.741
    upload_2026-4-10_13-31-52.png
    Колку што Марја-Свенја (на сликата погоре) е научно докажано жена.

Последна измена: 10 април 2026 во 13:58
    На Peperutce6 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  15. Mr.Limonko

Mr.Limonko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2025
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    4.644
    Додека соберат пари за таа транзиција добро би им дошло разговор со психолог...
    Не им е живото загрозувачко и итно за да им се донира..

16. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.985
    Допаѓања:
    49.930
    Што лупеташ бе ти? Од сите глупости кои си ги истерсол, оваа ти е најголема... Ти знаеш колку луѓе жалат што ги искасапиле без пружена психолошка помош и разбирање на нивните трауми кои најчесто се од сексуално злостатвување како деца? Али битно ги шиканирате и плукате.

Ако се толку сигурни у својот родов идентитет ( да не речам стереотипи поврзани со пол ) , тогаш што кур просат за операции со кои приближно би личеле на ПОЛОТ поврзан со родот?

Ако сте толку против родови стереотипи, одак бидете си жени со курови...А да, забораив оти жени со курови не постојат, али чисто колку за инфо ако си го исечеш у совршени услови после долга психолошка помош, завршен пубертет и полнолетност што ја лично неам против, НИКАД нема да бидеш жена, него ли ТРАНС жена...

Не сум видела поголеми мужи со audacity од транс жените, нит па поголем доказ за womb envy. А па да не праиме муабет дека најголем дел не им е проблем нит род нит секс туку буквално се за у затворена институција. Пукнете, сепак сте само едни обични мужи.

Поздрав.

Последна измена: 10 април 2026 во 13:45
    На Peperutce6, angel92, Srckata28 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Незначително мал број во споредба со 99% од оние кои сега водат среќен живот. Фактички ништо поразлично од кој било друг оперативен зафат во медицината.

18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.985
    Допаѓања:
    49.930
    Па ако е току мал и небитен, ондак зашто психолошка помош не е задолжителна? За да не се потврди дека во најголем број на случаеви е реакција на траума и може да се третира и без операција?

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RespectAndObey

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    290
    Во повеќето земји во Западна Европа ко што знам задолжително е да имаш дијагноза за родова дисфорија пред да ја одобрат операцијата.

20. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.358
    Допаѓања:
    27.975
    Дечко со извињење ама со бисериве си она - сакаш да се онадиш, неќиш да ти влезе.
    Или треба дијагноза од психијатар или не.

На Biljarkata, Gosh, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.